|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۰
کد خبر: ۳۱۵۱۹۲
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۲

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ۵۰ سال است که در کشور گرانی و تورم داریم و دلیل اصلی آن فروش دلارهای نفتی به بانک مرکزی است. برای بهبود شرایط فعلی باید پول نفت از دولت گرفته شود و در امور اساسی سرمایه گذاری گردد.

محسن رضایی میرقائد روز سه شنبه ۲۱ بهمن در کارگاه آموزشی اقتصاد که در مرکز علمی-کابردی شهرداری کرج برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه فجر اظهار کرد: پیروزی در انقلاب اسلامی بزرگترین پیروزی ملت ایران در صد سال اخیر است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی واژه و مفهومی است که توسط مقام معظم رهبری ابداع و بعد از مدتی به یکی از مهمترین سندهای سیاستی کشور تبدیل و به سه قوه ابلاغ شده، افزود: سیاست‌های کلی نظام بعد از قانون اساسی و قبل از قوانین مجلس قرار گرفته و در حقیقت حلقه ارتباط دهنده قانون اساسی با قوانین مصوب مجلس محسوب می‌شوند.

وی توضیح داد: سیاست‌های کلی نظام وقتی ابلاغ شوند باید در مرحله اول تبدیل به قانون و بعد از آن ابلاغ و اجرایی گردند.

این مسئول اضافه کرد: متاسفانه طی چند سال گذشته در تبدیل این سیاست‌ها به قانون به درستی عمل نشده و به جز یکی دو مورد مابقی هنوز به قانون تبدیل نشده‌اند و این گسیختگی و اشکالات باید در گام دوم انقلاب برطرف شود.

رضایی تاکید کرد: بدون شک اگر پیوند و ارتباط درستی بین سیاست‌های کلی نظام، قانون و نحوه اجرای آنها برقرار نشود و به هر یک به شکل جزایر جداگانه نگاه شود، بسیاری از تلاش‌ها ابتر و بی نتیجه باقی می‌ماند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین سیاست‌های کلی نظام اقتصاد مقاومتی است، گفت: هدف کلی اقتصاد مقاومتی پایدارسازی، افزایش قدرت تاب آوری و توسعه اقتصاد ملی است.

وی اضافه کرد: اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به درستی محقق شود، اقتصاد ایران حتی اگر در مقابل تحریم، وقوع حوادث طبیعی و ... از مسیر اصلی خود منحرف شود، پایداری خود را از دست نمی دهد.

این مسئول با بیان اینکه سه مانع اصلی در مسیر تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وجود دارد، توضیح داد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در مرحله اول باید به سمت مردمی کردن اقتصاد پیش برویم. وقتی مردم در تولید، تجارت، بازرگانی و... دخیل باشند، ضریب پایداری اقتصاد افزایش می یابد.

وی توضیح داد: نمی‌شود از مردم انتظار داشت در اقتصاد مشارکت داشته باشند ولی مسیر به گونه ای باشد که یک فرد برای گرفتن مجوز یک کارخانه، شرکت، واحد تولیدی و ... چندین ماه انتظار بکشد.

رضایی تاکید کرد: علاوه براین نباید از سرمایه گذار انتظار داشت که با سود بانکی به ظاهر ۱۸ درصد و در عمل ۳۰ درصد نوآوری و خلاقیت داشته باشد.

وی گفت: بدون شک اگر خرج مردم بیشتر از دخل آنها باشد حتی اگر کارخانه و مغازه ای هم داشته باشند می فروشند و عطای فعالیت اقتصادی را به لقایش می بخشند.

وی با بیان اینکه ۲۰ سال است بر ایجاد ایالت‌های اقتصادی در کشور تاکید می‌کنم ولی تا کنون عملی نشده، افزود: با ایجاد ایالت‌های اقتصادی مردم هر استان می‌توانند در خصوص سپرده های بانکی خود تصمیم بگیرند و این طور نخواهد بود که مالیات استان‌ها به تهران سرازیر شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: راه دوم برای تحقق اقتصاد مقاومتی اصلاح رابطه دولت با درآمدهای نفتی است.

وی اضافه کرد: ۵۰ سال است که در کشور گرانی و تورم داریم و دلیل اصلی آن فروش دلارهای نفتی به بانک مرکزی است. برای بهبود شرایط فعلی باید پول نفت از دولت گرفته شود و در امور اساسی سرمایه گذاری گردد.

این مسئول دلیل سوم عدم تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را برخی تصمیم‌های نادرست پولی و ارزی دولتمردان عنوان کرد و توضیح داد: باید بپذیریم در برخی موارد دلیل بی ثباتی اقتصاد کشور دولتمردان و تصمیمات نادرست آنها است.

وی ادامه داد: پول تنها کالایی است که هیچ رستمی قادر به زندانی کردن آن نیست به همین دلیل با تصمیمات و مسکن‌های کوتاه مدت نمی توان در این حوزه راه به جایی برد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین