|
|
امروز: يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
کد خبر: ۳۱۴۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۲
اردکانیان همچنین درخصوص وضع سامانه فاضلاب کشور نیز افزود: ۴۲ سال پیش وقتی این نظام مستقر شد تعداد تصفیه خانه‌های فاضلاب کشور در شهرها شامل ۴ واحد بود که هیچ کدام حتی یک شهر را نیز کامل نمی‌توانستند پوشش بدهند این در حالی است که در ابتدای دولت یازدهم این تعداد به ۱۶۸ واحد و در پایان دولت دوازدهم به ۲۶۹ تصفیه خانه خواهد رسید یعنی در ۸ سال ۱۰۱ تصفیه خانه فاضلاب ساخته شده و به بهره برداری رسیده است.
رضا اردکانیان وزیر نیرو با بیان این‌که در دولت تدبیر و امید در بیش از هفت سال اخیر جمعیتی بالغ بر ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از حوزه آب پایدار برخوردار شدند، گفت: لذا با برنامه ریزی‌های انجام شده، جمعیت برخوردار ما به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در حوزه آب آشامیدنی خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر نیرو شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به بررسی آخرین اخبار صنعت آب و برق پس از انقلاب اسلامی پرداخت.

وی در آغاز با اشاره به اینکه صد درصد شهرهای ایران از آب شرب پایدار برخوردار هستند، گفت: البته در تابستان‌ها برخی از شهرها با تنش آبی مواجه هستند که این موضوع یعنی میزان منابع آبی ۲۰ درصد کمتر از مصارف آن است.

وزیر نیرو با بیان اینکه ۸۲ درصد از جمعیت روستایی کشور نیز از آب شرب سالم و پایدار برخوردار هستند، افزود: در ۸ سال گذشته ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از روستاییان کشور به آب سالم و پایدار دسترسی پیدا کردند که تا نیمه سال ۱۴۰۰ این رقم به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید یعنی هر هفته ۳۱ روستا به شبکه آب شرب سالم و پایدار وصل شدند.

اردکانیان همچنین با بیان اینکه تاکنون ۱۲ هزار و ۴۰۰ روستا به شبکه آب شرب پایدار وصل شدند، ادامه داد: مابقی روستاها نیز از این خدمت برخوردار خواهند شد.

وی با اشاره به برخورداری ۱۰۰ درصد مناطق شهری کشور از شبکه برق، گفت: میزان برق رسانی به روستاها نیز در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قابل توجه شده است به نحوی که هم اکنون روستاهای زیر ۲۰ خانوار را برق رسانی می‌کنیم و البته جمعیت عشایری را نیز به سامانه خورشیدی موبایلی مجهز می‌کنیم که تامین برق حداقلی برای آن‌ها انجام شود.

وزیر نیرو در ادامه به اجرای پویش هر هفته الف ب ایران اشاره کرد و افزود: فردا هفته سی و نهم این پویش در استان خراسان شمالی و کردستان اجرا می‌شود که در آن یک نیروگاه ۱۶۰ مگاواتی، یک نیروگاه مقیاس کوچک ۱۴ مگاواتی، یک سد، تصفیه خانه فاضلاب و آب و ۲۰۰۰ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زه کشی برای بخش کشاورزی افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح‌ها با اعتباری معادل ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسند، گفت: با افتتاح این طرح‌ها جمع طرح‌های امسال به ۲۲۰ عدد خواهد رسید و البته وعده ما ۲۵۰ طرح با اعتباری معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری تا پایان سال است.

اردکانیان همچنین درخصوص وضع سامانه فاضلاب کشور نیز افزود: ۴۲ سال پیش وقتی این نظام مستقر شد تعداد تصفیه خانه‌های فاضلاب کشور در شهرها شامل ۴ واحد بود که هیچ کدام حتی یک شهر را نیز کامل نمی‌توانستند پوشش بدهند این در حالی است که در ابتدای دولت یازدهم این تعداد به ۱۶۸ واحد و در پایان دولت دوازدهم به ۲۶۹ تصفیه خانه خواهد رسید یعنی در ۸ سال ۱۰۱ تصفیه خانه فاضلاب ساخته شده و به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه هر ماه یک تصفیه خانه فاضلاب به بهره برداری رسیده است، گفت:​ این موضوع نه فقط در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز شاخص بسیار مهمی است و البته هم اکنون ۵۲ تا ۵۳ درصد شهرهای کشور تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب و استفاده از پساب تصفیه شده است.

وزیر نیرو افزود: در تهران تا پایان سال تصفیه خانه فیروز بهرام که از بزرگترین تصفیه خانه‌های کشور است به مدار بهره برداری خواهد آمد که دو و نیم میلیون نفر در پنج منطقه شهرداری تهران در جنوب غرب و غرب تحت پوشش خدمات آن قرار می‌گیرند.

اردکانیان گفت: از پساب این تصفیه خانه ۵۰ میلیون متر مکعب در اختیار کشاورزان جنوب تهران قرار می‌دهیم و به همان اندازه چاه‌ها را مسدود می‌کنیم.

او ادامه داد: در روستاها، موضوع فاضلاب روستایی هنوز در آغاز راه است البته تمهید قابل ملاحظه‌ای انجام شده و آن یک پارچه کردن شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی است که سبب خواهد شد شرکت‌های استانی با بنیه مالی بهتر از شرکت‌های دولتی روستایی کارهای خوبی را آغاز کنند.

وزیر نیرو افزود: ​برای شهر اهواز و شهرهای نظیر آن که مسطح هستند و شبکه آبرسانی شهری ندارند این موضوع موجب زحمت مردم شده است.

او ادامه داد: این که مساله مربوط به شهرداری است یا وزارت نیرو، نباید خیلی مهم باشد البته در این بحثی نیست ولی به هر حال تقسیم کار هم وجود دارد.

اردکانیان در ادامه با بیان اینکه اصلی‌ترین مشکل اهواز نداشتن شبکه جمع آوری آب‌های سطحی است، افزود: در این حالت بارش‌های شدید به مسیر فاضلاب وارد شده و پس زدگی ایجاد می‌شود که البته ما با اجازه از رهبر معظم انقلاب برای استفاده از صندوق توسعه ملی پروژه فاضلاب اهواز را شروع کردیم البته تصفیه خانه‌های متعدد را در دستور کار داریم و هم اکنون قراردادهای متعددی برای تصفیه خانه‌ها با بانک‌ها منعقد شده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم امسال خبرهای خوبی برای مردم اهواز داشته باشیم.

وزیر نیرو در ادامه گفت: این تفکر که ما حتی در جاهایی مثل تهران از تصفیه خانه‌های کوچک استفاده کنیم و از پساب آن برای فضای سبز شهری بهره ببریم، ​ موضوع مهمی است که البته موافقتنامه خوبی بین شهرداری تهران و وزارت نیرو انجام شده که ۱۴۰ میلیون متر مکعب پساب به شهرداری تهران برای فضای سبز اختصاص خواهد گرفت.

اردکانیان افزود: البته این رقم تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب هم ظرفیت دارد که این موضوع باعث تشکیل یک سد مجازی زیر زمین خواهد شد زیرا با استفاده از این پساب چاه‌هایی که برای آبیاری فضای سبز تهران استفاده می‌شد، مسدود خواهند شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین