|
|
امروز: پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
کد خبر: ۳۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۳

وزیر بهداشت ۲۰ روز پس از تکیه بر کرسی دستگاه سلامت کشور، بحران های مالی این وزارتخانه را تشریح کرده است. بحران های مالی که در دوره گذشته از سوی وزیر بهداشت پیشین حتی اشاره هم نمی شد.

هرچند که حسن قاضی زاده هاشمی گفته: من نمی‌خواهم در شروع کارم که هنوز یکماه از آن نمی‌گذرد این قدر ناله کنم اما اینها واقعیت هایی است که متأسفانه وجود دارد،‌ اما گویا اوضاع سلامت بسیار وخیم تر از چیزی است که همه پیش بینی می کردند.  

آنطور که هاشمی می گوید بخشی از مشکلات مالی وزارت بهداشت از ندادن سهم سلامت از هدفمندی یارانه هاست.

او امروز دراین باره در حاشیه برگزاری آزمون بورد تخصصی و فوق تخصصی رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی در جمع خبرنگاران گفت: در مورد کمبود اعتبارات حداقل یک قلم آن سهم 10 درصدی سلامت از هدفمندی یارانه هاست که 5 هزار میلیارد تومان می شود،‌ این اعتبار را سال گذشته ندادند و امسال هم ندادند بنابراین فقط در همین جا وزارت بهداشت با 10هزار میلیارد تومان کسری مواجه است که دو سال است دریافت نکرده است، ببینید که ما وزارت بهداشت را در چه شرایطی تحویل گرفته ایم.

نکته اینجاست که در بودجه سال ۹۱ قرار بود ۶ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کند و وزارت بهداشت با این پول بنواند درمان سرپایی و تا حدی بستری را در بیمارستان های دولتی رایگان کند. اما این اتفاق نیفتاد. توجیه؛ اجرا شدن مرحله دوم هدفمندی یارانه ها.
از سخنان وزیر بهداشت که فارس منتشر کرده، چنین بر می آید که امیدی به بهبود اوضاع هم نیست؛ او درباره لایحه اصلاحیه بودجه و تغییر اعتبارات وزارت بهداشت هم گفته: متأسفانه لایحه اصلاحیه بودجه در جهت کاهش اعتبارات است نه افزایش اعتبارات، بودجه‌ای را که دولت قبل مصوب کرده است حداقل 30 درصد آن محقق نمی شود اما باید حالا برویم چانه زنی کنیم تا سهم سلامت و بهداشت و درمان از اعتبارات دولت کم نشود.

کسر بودجه ۸۰۰ میلیاردی دانشگاه های علوم پزشکی
هاشمی همچنین درباره کمبودهای بودجه‌ای و پرسنلی وزارت بهداشت گفت: عمده مشکل ما در حال حاضر مسئله کمبود اعتبارات است. فقط در یک قلم دانشگاه های علوم پزشکی با کمبود ۸۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حق جذب پرسنل مواجه هستند در حالی که هیچ ردیف بودجه ای در قانون بودجه برای آن دیده نشده است.

به گفته او دانشگاه باید هزینه پرسنلی را از درآمد اختصاصی بیمارستانها بردارند: در حالی که درآمد اختصاصی باید صرف تعمیر بیمارستان، تجهیز بیمارستان و ارتقای خدمات بشود،نتیجه این کمبودها این می شود که مردم ناراضی هستند اما امیدواریم که کم کم مشکلات حل شود.

هاشمی همچنین گفته کسری بودجه دانشگاه های علوم پزشکی کمتر از ۵۰ میلیارد تومان نیست: هیچ روزی نیست که مسئول یک دانشگاه علوم پزشکی پیش من نیاید و از کمبود اعتبار گله نکند، هیچ دانشگاهی نیست کسری اعتباراتش از 50 میلیارد تومان کمتر باشد، من گاهی خجالت می‌کشم با آنها جلسه بگذارم،‌ برای اینکه مشکل دارند و ما هم به علت کمبود اعتبارات و محدودیت منابع ممکن است نتوانیم به آنها جواب روشنی بدهیم در حالی که به اول مهر نزدیک می‌شویم و مسئولیتهای زیادی به عهده دانشگاههای علوم پزشکی است.

به گفته او حقوق و کارانه پرسنل وزارت بهداشت در مواردی تا 10 ماه تأخیر دارد: به خصوص در مورد پزشکان که همه فکر می‌کنند وضعشان خوب است گاهی تا 15 حقوق نگرفته‌اند و به خصوص در مناطق محروم که طرح پزشک خانواده هم اجرا شده این مسئله باعث شده که بخش قابل توجهی از پزشکان ترک خدمت کند و برای مردم مشکل به وجود آمده است.

وزیر بهداشت همچنین گفت: اعتبارات زیادی در سالهای گذشته باید به بخش سلامت اختصاص پیدا می‌کرد که بخشی از آن به پروژه مسکن مهر رفته است، حداقل 50 هزار میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تعلق گرفته است،‌ نتیجه آن شده که نه این پروژه به جای درستی رسیده و نه اینکه مشکلات سایر بخشها از جلمه بخش سلامت حل شده است و ما با کمبودهای متعددی روبه شده‌ایم.

۶ ماه زمان برای بررسی بحران ها
هاشمی گفت: ما می‌دانیم که مشکلات زیاد است اما شما خبرنگاران مهلت بدهید، حداقل 5 یا 6 ماه مهلت بدهید تا فکر و مطالعه کنیم، مردم انتظار دارند مشکلاتشان حل شود اما مردم صبر دارند و صبر مردم از شما خبرنگاران خیلی بیشتر است که هر روز انتظار دارید وزرا و مسئولان دولت یک کار خارق العاده انجام دهند و یک شیرین کاری و هنری را از خودشان ارائه کنند، باید با آرامش و به تدریج به سمت حل مشکلات حرکت کنیم.

او در ادامه از حل مشکلات دارویی در مدت ۶ ماه تا یک سال حرف زد و گفت: در مورد دارو هم دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو مسائل و اخبار را اعلام می کند ولی من دیدم که برخی رسانه‌ها به اشتباه اعلام کردند که مشکل کمبود و گرانی داروها 10 روزه حل می شود در حالی که ما گفته بودیم 6 ماه تا یکسال زمان لازم است که آرامش به بازار دارویی کشور برگردد.

تکلیف دانشگاه متتظر تصمیم روحانی و آملی لاریجانی
وزیر بهداشت همچنین درباره انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران از دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی گفت:‌ در این مورد منتظر تصمیم روسای قوا هستیم، در گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای داشته و اختیار تصمیم گیری در این مورد را به وزیر بهداشت وقت واگذار کرده است‌ اما بعداً بخشی از قوه قضاییه به این مصوبه اشکال گرفت و اعلام کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌تواند اختیاراتش را تفویض کند و خودش باید رأساً تصمیم بگیرد.

به گفته هاشمی در وزارت بهداشت پرونده این دانشگاه دیگر باز نیست: قبلاً در این مورد تصمیم گرفته شده است. من هم به عنوان وزیر بهداشت نمی‌خواهم حالا که در اول کار هستم وارد یک چالش جدید بشوم، متنظریم ببینیم رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه در این مورد چه تصمیمی می‌گیرند. هر تصمیمی که روسای قوا بگیرند ما هم تبعیت می‌کنیم و تابع قانون هستیم. من خودم به عنوان وزیر بهداشت تاکنون در این مورد هیچ اظهار نظری نکرده‌ام و هر چه قانون بگوید ما هم تابعیم.

وزیر بهداشت همچنین از فرسودگی بیمارستان ها گفت: ما اکنون با کمبود شدید تخت ICU و پرستار مواجه هستیم، 56 درصد بیمارستان های کشور فرسوده هستند، کمبود تجهیزات در بیمارستانهای کشور قابل کتمان نیست،

برای جلوگیری از ورود وبا به کشور، بودجه نداریم
هاشمی درباره شیوع وبا هم گفت: وبا در هر کشوری که دیده شود نگران کننده است، متأسفانه کنترل های مرزی کشور در این زمینه کافی نیست و اتباع افغانی که آنها هم برادران ما هستند در اردوگاه های غیر استاندارد در مناطق مرزی اسکان پیدا می‌کنند که در همین اردوگاهها هم موارد بیماری وبا کشف شده است. جالب این است که اینجا هم مشکل اصلی وزارت بهداشت کمبود بودجه است، ما هیچ ردیف بودجه‌ای برای مراقبت های مرزی نداریم، وزارت کشور هم که مسئول امنیت مرزها اعتباری در سر جمع بودجه خود برای این کار ندارد.

وزیر بهداشت گفت: بیماری وبا فعلاً در بین تعدادی افراد خاص که افغانی هستند و از این کشور به ایران آمده‌اند در کشور مشاهده شده است و فعلاً برای مردم جای نگرانی نیست چون مسئولان بهداشتی اوضاع را تحت کنترل دارند و هر گاه لازم شد که هشداری به مردم داده شود. مسئولان بهداشتی وزارت بهداشت به موقع هشدارهای لازم را اعلام می کنند.

اکثر وزرا و مسئولان پیش من عمل چشم کرده‌اند
قاضی زاده هاشمی همچنین درباره فعالیت پزشکی خود در روزهای تعطیل گفت:‌ بله من جراح چشم هستم. جراحی یک مهارت است که برای اینکه این مهارت از بین نرود در روزهای تعطیل به کار جراحی می پردازم. چون اکثر وزرای کابینه از سن 40 سالگی عبور کرده‌اند، بسیاری از آنها یکبار برای عمل چشم پیش من آمده‌اند حالا شاید برای عمل دوم لازم باشد باز هم نزد من بیایند البته بیشتر آنها مشکل خاصی ندارند و بیشتر به خاطر پیرچشمی است که عینک می‌زنند که طبیعی است.
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین