|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۳۱۳۵۶۶
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۲
پایگاه «جوئیش‌اینسایدر» این خبر را به نقل از منابعی که از برنامه بایدن در این خصوص مطلع هستند گزارش داده است. او در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا یکی از اعضای شورای امنیت ملی آمریکا بود.

منابع خبری روز چهارشنبه مدعی شده‌اند رئیس‌جمهور جدید آمریکا قصد دارد یکی از مقام‌های دخیل در مذاکرات هسته‌ای برجام را به عنوان نماینده ویژه دولت در امور ایران منصوب کند.

به گزارش فارس، یک رسانه صهیونیستی گزارش داده «جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا قصد دارد «رابرت مالی»، از مقام‌های دولت سابق آمریکا که در مذاکرات هسته‌ای با ایران هم نقش داشته را به عنوان نماینده ویژه دولت در امور ایران منصوب کند.

پایگاه «جوئیش‌اینسایدر» این خبر را به نقل از منابعی که از برنامه بایدن در این خصوص مطلع هستند گزارش داده است. او در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا یکی از اعضای شورای امنیت ملی آمریکا بود.

مالی از فوریه ۲۰۱۴ تا ژانویه ۲۰۱۷ یکی از اعضای تیم امنیت ملی دولت باراک اوباما بود. او سال ۲۰۱۵ از سوی اوباما به عنوان مشاور ویژه رئیس‌جمهور در مسائل خاورمیانه تعیین شد.

او بعد از جدا شدن از دولت باراک اوباما به عنوان رئیس «گروه بین‌المللی بحران» منصوب شد و تا به امروز در این سمت حضور داشته است.

تیم انتقال قدرت بایدن به درخواست جوئیش‌اینسایدر پاسخ نداده و گفته در حال حاضر اعلانیه‌ای در این خصوص ندارد. رسانه صهیونیستی انتصاب مالی به این سمت را به تلاش جو بایدن برای دیپلماسی با ایران ارتباط داده است.

این ادعا در شرایطی مطرح شده که «جو بایدن» تا به حال به طور صریح و شفاف سیاستش در قبال برجام را اعلام نکرده است. او، در عوض، با استفاده از عباراتی مبهم و تفسیرپذیر هم از بازگشت به برجام سخن گفته و هم از قصدش برای انجام مذاکراتی جهت «طولانی‌تر کردن و تقویت» این توافق هسته‌ای.

جمهوری اسلامی ایران گفته که هیچ قید و شرط و مطالبات جدیدی را برای اینکه آمریکا تعهداتش در برجام را اجرا کند نخواهد پذیرفت.

یک منبع که با تفکرات تیم بایدن در خصوص ایران آشنا است روز دوشنبه به شرط عدم افشای نام به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «اگر ایران به پایبندی به توافق بازگردد ما هم به آن باز می‌گردیم. این نخستین گام خواهد بود.»

وی در ادامه تصریح کرده بازگشت به توافق اولیه کف سیاست دولت بایدن در قبال ایران است نه سقف آن. منبع مورد استناد آسوشیتدپرس اضافه کرد: «[سیاست دولت بایدن در قبال ایران] به اینجا ختم نمی‌شود.»

آسوشیتدپرس به توضیحات بیشتری درباره مواضع دولت بایدن در قبال برجام اشاره نکرده، اما مشاوران بایدن قبلاً گفته‌اند دولت او قصد دارد از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای گفت‌وگو با شریکان برای «تقویت و طولانی‌تر کردن برجام» استفاده کند.

سیاست دولت بایدن در قبال برجام

«جیک سالیوان» که اخیراً از سوی «جو بایدن» به عنوان گزینه تصدی سمت مشاور امنیت ملی آمریکا معرفی شده، قبل از انتخابات آمریکا اظهاراتی مطرح کرده که نشان می‌دهد ظاهراً او و تیم بایدن امیدوارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنایی برای گفت‌وگو با تهران بر سر مسائل غیرهسته‌ای مانند برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای استفاده کنند.  

و در یادداشتی اکتبر ۲۰۱۹ در نیویورک‌تایمز نوشته بود:« «ایرانی‌ها هم باید واقع‌بینانه‌تر عمل کنند زیرا تصور رفع تحریم‌ها از سوی ایالات متحده بدون اطمینان از ورود ایران به مذاکراتی که در آن دست‌کم برنامه زمانی توافق گسترش داده می‌شود و موضاعاتی مثل راستی آزمایی و موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای را شامل می‌شود، اشتباه است.»

جیک سالیوان چند هفته پیش هم در مصاحبه با سی‌‌ان‌ان هم موضع مشابهی مطرح کرد. او گفت در صورتی که ایران به تعهدات خود در برنامه هسته‌ای عمل کند، همان‌طور که بایدن گفته است آمریکا به این توافق باز خواهد گشت اما این بازگشت باید سرآغاز مذاکراتی دیگر باشد.

خروج آمریکا از برجام

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به مشارکت کشورش در توافق هسته‌‌ای برجام پایان داد.

او بعد از خروج از این توافق تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار« قاسم سلیمانی»، فرماند سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

دوران ریاست‌جمهوری ترامپ امروز (چهارشنبه) به پایان رسید و او در تحقق این هدف ناکام ماند. او در آمریکا از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌‌اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین