|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
کد خبر: ۳۱۳۳۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
به هر روی، ورود علی کریمی برای عده‌ای آن‌ قدر غیر منتظره و برای عده‌ای دیگر آن‌ قدر ترسناک شده که شایعه به راه بیندازند و بگویند او قرار است حذف شود! البته که شایعه بزرگ‌تر مربوط به سفارش به رؤسای هیات استانی است که به «علی کریمی» رأی ندهید!

با اتفاقات رخ‌داده می‌شود تا حدودی با کنار هم گذاشتن اتفاقات موجود، به باندی که علیه کریمی برنامه‌ریزی کرده یا قصدش را دارد رسید.

 روزنامه شرق نوشت: «انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال قرار است ۱۰ اسفند برگزار شود و در این بین حضور علی کریمی، کاپیتان سابق تیم ملی ایران، حسابی معادلات را به هم زده است. بعد از اصلاح اساسنامه و رفع موارد حضور فوتبالی‌ها در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، علی کریمی کاندیدا شد و در اقدام شایسته‌ای دیگر، مهدی مهدوی‌کیا، دیگر اسطوره تیم ملی ایران را هم به‌ عنوان نایب‌رئیس اولش انتخاب کرد. معنی‌اش می‌شود این که تیم علی کریمی کاملا فوتبالی است و قرار است با همین تیم فوتبالی به مصاف کت‌وشلواری‌هایی برود که می‌گویند رسم و رسوم مدیریت را بهتر از بازیکن سابق پرسپولیس بلد هستند.

در این که علی کریمی سابقه مدیریت چندانی در فوتبال ندارد، تردیدی نیست. او پیش از این درگیر بازی و اندکی هم درگیر مربیگری در فوتبال بوده است و بعد از آن، منتقد شماره یک مدیریت در فوتبال شده است ولی آیا نداشتن سابقه مدیریت در کارنامه علی کریمی به این معنی است که او توان اداره فدراسیون فوتبال را ندارد؟ پاسخ روشنی فعلا نمی‌شود برایش داد ولی همین‌ که او این‌ قدر باهوش بوده است تا از افراد خوش‌نام در کادرش استفاده کند، نشان می‌دهد دست‌ کم راه مشاوره‌گرفتن از افراد خبره را به خوبی بلد است و می‌تواند در صورت رأی‌آوردن، نقیصه احتمالی نداشتن سابقه مدیریتش را جبران کند. سؤال دیگر اما این است که آیا آنهایی که سابقه مدیریت ورزشی دارند، الزاما توان یافتن فرمولی برای برون‌رفت از وضعیت فعلی را دارند؟ پاسخ این یکی هم چندان روشن نیست ولی دوباره می‌شود به این موضوع اشاره کرد که اگر «کت‌وشلواری‌ها» قرار بود با سابقه مدیریت برای این فوتبال کاری کنند، در ۱۰ سال اخیر، وضعیت را به سمت و سویی نمی‌بردند که فدراسیون در آستانه ورشکستگی قرار بگیرد و از آن بدتر، ساختمانش هم برای مزایده گذاشته شود!

به هر روی، ورود علی کریمی برای عده‌ای آن‌ قدر غیر منتظره و برای عده‌ای دیگر آن‌ قدر ترسناک شده که شایعه به راه بیندازند و بگویند او قرار است حذف شود! البته که شایعه بزرگ‌تر مربوط به سفارش به رؤسای هیات استانی است که به «علی کریمی» رأی ندهید! این موضوع عجیب دوم که جریانی علیه کریمی به راه افتاده تا او رأی نیاورد را قاسم رنجبریان، رئیس هیات فوتبال هرمزگان در گفت‌وگو با برنامه زنده شبکه تلویزیونی استان هرمزگان فاش کرد؛ هرچند او بعدا کلا منکر حرف‌هایش شد! قاسم رنجبران در برنامه‌ای تلویزیونی که هنوز هم ویدئویش دست‌به‌دست می‌چرخد، می‌گوید: «متأسفم که بگویم علی کریمی شکست می‌خورد.» او گفت: «جامعه ایران هنوز آمادگی پذیرش یک مدیر فوتبالی را ندارد» و همین‌ طور عنوان کرد که به اعضای مجمع «سفارش شده» به چه کسی رأی بدهند. رنجبران اما بعد از سروصدای زیادی که این ویدئو به پا کرد، حرف‌هایش را پس گرفت. «باور کنید هرگز کسی به من نگفته است به علی کریمی رأی ندهم. نه از وزارت ورزش با من در این رابطه تماسی گرفته‌اند و نه دوستان فدراسیون فوتبال برای مسئله فوق زنگ زده‌اند. تحت هیچ شرایطی نمی‌خواهم علی کریمی که یکی از اسطوره‌های فوتبال ایران محسوب می‌شود، در انتخابات خراب شود. من چند روز قبل مصاحبه کردم و گفتم متأسفانه مجامع فدراسیون‌های ورزشی ما هنوز ورزشکاران را به‌عنوان چهره‌هایی که می‌توانند مناصب مهم مدیریتی در ورزش را نیز مال خود کنند، نپذیرفته‌اند و این فضا باید عوض شود.»

می‌شود به این نتیجه‌گیری احتمالی رسید که رنجبران به توصیه همان افرادی که گفته‌اند به علی کریمی رأی ندهد، حرف‌هایش را تکذیب کرده تا جو بیش از گذشته علیه این «افراد» نشود؛ «افرادی» که حالا کارشناسان فوتبال چندان ابایی از این ندارند که آنها را «باند» و «جریان خاص» معرفی کنند. امیررضا واعظ‌آشتیانی، مدیر اسبق باشگاه استقلال یکی از همان کارشناسان است که به این موضوع صحه می‌گذارد و می‌گوید: «به ‌نظر من علی کریمی را حذف می‌کنند. یعنی با توجه به باند، گروه و تشکیلاتی که وجود دارد، کریمی رأی قابل‌ توجهی نمی‌آورد. در تعریف فدراسیون آمده نهاد عمومی غیر دولتی ولی برخی یا مفهوم آن را نمی‌دانند یا می‌دانند و می‌خواهند آدرس اشتباهی بدهند. می‌گویند بازنشسته‌ها هم می‌توانند بیایند؛ در حالی‌ که نمی‌توانند قانون را دور یا دریبل بزنند. اگر این‌ طور است آقای حیدر بهاروند هم بازنشسته است و باید از قانون تمکین کند و اگر تمکین نکند، قانون این اجازه را به او نمی‌دهد.»

حالا با اتفاقات رخ‌داده می‌شود تا حدودی با کنار هم گذاشتن اتفاقات موجود، به باندی که علیه کریمی برنامه‌ریزی کرده یا قصدش را دارد رسید. علی کریمی در چند سال گذشته منتقد شماره یک مسئولان کنونی فدراسیون فوتبال بوده و از هر فرصتی برای آشکارکردن ضعف آنها استفاده کرده است حالا اما به نظر می‌رسد زمان برای انتقام‌گرفتن همین افراد خاص از علی کریمی رسیده باشد؛ افرادی که در سال‌های اخیر آن‌ قدر دایره ورود به فدراسیون و هیات‌ها را تنگ کرده‌اند تا برای روز مبادا دستشان باز باشد. اگر قرار باشد ترکیب اعضای رأی‌دهنده در فدراسیون فوتبال ترسیم شود، مشخص است که هیات‌های استانی با داشتن ۳۲ رأی از ۸۷ رأی مجموع، بیشترین قدرت و نفوذ را برای انتخاب رئیس بعدی فدراسیون فوتبال دارند. حالا اگر قرار باشد آنها هم مثل رنجبران، سفارشی به گزینه خاصی رأی بدهند، مشخص است که وضعیت برای علی کریمی یا هر کاندیدای دیگری که علیه جریان خاص بخواهد اقدام کند، سخت و دشوار است... سناریوهایی از قبل چیده‌شده با چهره‌های تکراری. آیا امیدی به نجات فوتبال در ایران وجود دارد؟»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین