|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۱
کد خبر: ۳۱۳۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴
از سویی دیگر در شرایط کاهش محدودیت های کرونایی، شناورهای مسافری مسیر بندرعباس به قشم نیز با حداکثر ظرفیت در حال جابجایی مسافرند که این وضعیت نگرانی مسئولان بهداشت و درمان استان را به دنبال داشته چرا که شکستن پروتکل‌ها ممکن است هرمزگان را به روزهای تلخ کرونایی در پیک زمستانه این بیماری باز گرداند.

هفته گذشته پس از اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا رنگ آبی (خطر کم) را هم به رنگ بندی‌هایی کرونایی کشور اضافه کرد مسئولان استان هرمزگان نیز بر همین اساس رنگ بندی جدید شهر‌های استان را اعلام کردند.

به گزارش ایلنا، طبق اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، وضعیت شهر بندرعباس زرد و وضعیت جزیره قشم آبی اعلام شد. این اعلام رنگ بندی چراغ سبزی بود برای بی‌خیالی بسیاری از مردم ایران که بار سفر ببندد و راهی استان هرمزگان شوند.

این روزها سواحل و بوستان‌های جزیره قشم ، جزیره هرمز و شهر بندرعباس مملو از مسافرانی است که بدون توجه به شرایط کرونایی به هرمزگان سفر کرده اند، هجوم مسافران به این استان، هم مردم و هم مسئولان استان هرمزگان را نگران کرده است.

در شرایطی که استان هرمزگان در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارد، مشاهدات عینی نشان دهنده کاهش استفاده ازماسک، رعایت فاصله‌گذاری و پروتکل‌های بهداشتی در این استان است.

شاید نکته مهم داستان چندروز گذشته استان هرمزگان این باشد که هزاران مسافر با خودرو و شناور در سایه کاهش محدودیت‌های کرونا، خود را به قشم رساندند، تا هم تعطیلات را در این جزیره بگذرانند و هم ازهوای مطبوع این روزهای هرمزگان و جزایر آن بهره برند.

بنابر بر مشاهدات عینی خبرنگار ایلنا و به گفته اهالی جزیره قشم و شهر بندرعباس در روزهای گذشته و به دنبال تعطیلات، مسافران بسیار زیادی بدون توجه به شرایط کرونایی حاکم بر کشور و حتی رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سواحل و بوستان‌های‌های این دو شهر در حال تفریح بوده و هستند.

از سویی دیگر در چندروز گذشته حجم مسافرانی که با خودرو قصد رفتن به قشم از طریق اسکله پهل به لافت را داشتند، به قدری زیاد بود که به گفته برخی مسافران برای سوار شدن لندیگرافت بیش ازسه ساعت معطل شدند.

بهبود شرایط شیوع کرونا در قشم سبب شده تا محدودیت‌های اعلامی و ابلاغی برداشته شود و طی هفته گذشته و هفته جاری، روزهای بسیار شلوغ و پرمسافری را در قشم شاهد باشیم.

از سویی دیگر در شرایط کاهش محدودیت های کرونایی، شناورهای مسافری مسیر بندرعباس به قشم نیز با حداکثر ظرفیت در حال جابجایی مسافرند که این وضعیت نگرانی مسئولان بهداشت و درمان استان را به دنبال داشته چرا که شکستن پروتکل‌ها ممکن است هرمزگان را به روزهای تلخ کرونایی در پیک زمستانه این بیماری باز گرداند.

آمارهای غیر رسمی نشان می دهد، طی روزهای گذشته بیش از ۴۰ هزار مسافر وارد قشم شدند.

در روزهای اخیر افزایش تعداد بیماران بستری ناشی از ویروس کرونا در استان این نگرانی را دربین مسئولان و مردمی که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت می کنند تقویت کرده که کاهش استفاده از ماسک و عدم رعایت پروتکل‌ها، موجب خروج هرمزگان از وضعیت آبی و رفتن به وضعیت زرد، نارنجی و یا قرمز شود. موضوعی که سبب نگرانی شهروندان بندرعباس،جزیره قشم و هرمز شده است، چرا که با ورود بی شمار مسافر از سراسر کشور به این شهرها و رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی آنها، احتمال شیوع موج جدیدی از کرونا در هرمزگان طی روز‌های آینده و قرمز شدن وضعیت این شهر‌ها دور از انتظار نخواهد بود.

تعدادی از شهروندان بندرعباس و قشم در گفت و گو با خبرنگار ما تاکید کردند: چرا مسئولان همیشه از مردم تقاضای همکاری می‌کنند اما به دغدغه هرمزگانی‌ها و به ویژه شهروندان بندرعباس، قشم وهرمزچندان اهمیت نمی دهند؟ به راستی سلامتی مردم برای مسئولان اهمیت ندارد؟

به دنبال این شرایط استاندار هرمزگان در نشست ستاد استانی کرونا تاکید کرده هیچ‌گونه خدماتی در پارک‌ها، بوستان‌ها، سواحل و همچنین در بنادر پل و چارک برای انتقال خودروی گردشگران به جزایر قشم و کیش ارائه نمی‌شود، این در حالی است که به‌رغم اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان که از مسافران ورودی به جزیره قشم در بندر پهل و اسکله حقانی بندرعباس تست کرونا گرفته می‌شود و افراد مشکوک و یا مثبت هم به شهر مبدا بازگردانده می‌شوند، این موضوع هرگز عملی نشده است.

پرسش مهمی که اینجا مطرح می شود اینکه وقتی مسافران بدون هیچ محدودیتی از استان‌های مختلف خود را به هرمزگان می‌رسانند چگونه می‌شود در داخل شهر جلوی آن‌ها را گرفت؟!

شرایط شکننده این روزهای استان هرمزگان و شهر بندرعباس می طلبد محدودیت‌های سختگیرانه‌تری از سوی مسئولان استانی ستاد کرونا وضع و اجرایی شود چرا که با هشدار و التماس اتفاق خاصی رخ نمی دهد و مردم بی خیال به راحتی شیوه نامه های بهداشتی را فراموش کرده و استان با پیک خطرناک این بیماری درگیر خواهد شد.

هرچند مسئولان وزارت بهداشت تأکید دارند برای تثبیت شرایط و ادامه روند بهبود اوضاع بهترین راهکار رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از هرگونه سفر به سایر استانها از سوی هموطنان است؛ اما هرگونه عادی‌انگاری در این شرایط می‌تواند پاشنه آشیل سیر صعودی ابتلا در سراسر کشورمان و خیز دوباره بیماری باشد.

از سویی دیگر رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان می گوید: میزان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در استان هرمزگان طی ماه جاری نسبت به آذرماه ۱۸ درصد کاهش یافته است.

فرشیدی معتقد است: هرمزگان استانی مسافرپذیر است، احتمال ورود کرونای انگلیسی هم به استان وجود دارد.

به هرحال به نظر می‌رسد که مسئولان استان هرمزگان و ستاد ملی مقابله با کرونا باید هر چه زودتر نسبت به وضع موجود فکر اساسی کنند و گرنه طی روز‌های آینده شاهد موج جدیدی از شیوع کرونا در هرمزگان خواهیم بود و البته نوشدارویی که دیگر شاید بی فایده باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین