|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷
کد خبر: ۳۱۲۷۳۶
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
البته واکسن فایزر نسبت به واکسن‌های دیگر از جهت نگهداری شرایطی دارد و به دمای منفی 70 درجه نیاز دارد و باید در تانک ازُت نگهداری شود. بر عکس واکسن‌های کشورهای شرقی که می‌توان در یخچال نگهداری کرد، نگهداری آسان و جابجایی واکسن فایز پیچیدگی‌هایی دارد.

دبیر کل جمعیت هلال احمر درباره تهیه واکسن کرونا گفت: در نظر داریم یک میلیون دوز واکسن از کشورهای چین، هند یا روسیه خریداری کنیم.

محمدحسن قوسیان‌مقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره آخرین وضعیت واردات واکسن کرونا توسط هلال احمر گفت: بحث واکسن کرونا در نظام بین‌المللی وضعیت خاصی دارد. اکثر کشورها خود در گیر کرونا هستند و در خصوص بحث تولید واکسن، به هرحال با توجه به آزمایش‌های اولیه و تایید برخی سازمان‌های بهداشتی،بعضی کشورها شروع به استفاده از این واکسن‌ها کردند. البته هنوز در کشورها به میزان تولیدی نرسیده اندتا جوابگوی نیاز کشورهای خودشان باشد؛ مانند روسیه، آمریکا و کشورهای اروپایی؛ ضمن اینکه الحمدالله در کشور نیز دوستان مشغول بوده و به جاهای خوبی نیز رسیده‌اند.

دبیرکل جمعیت هلال احمر افزود:در ایران ما تجربه صد ساله واکسن سازی داریم و تقریبا یکی از قدرت‌ها در واکسن سازی هستیم و تا حدود زیادی کارهای مربوط به واکسن کرونا نیز پیش رفته است. گروهی از متخصصان پزشکی ایرانی در آمریکا انجمنی داشتند و پیشنهاد داده بودند تا از شرکت فایزر که در آمریکا واکسن تولید کرده، می‌توانیم 150 هزار واکسن فایزر را تهیه و به ایران ارسال کنیم.

وی متذکر شد: البته واکسن فایزر نسبت به واکسن‌های دیگر از جهت نگهداری شرایطی دارد و به دمای منفی 70 درجه نیاز دارد و باید در تانک ازُت نگهداری شود. بر عکس واکسن‌های کشورهای شرقی که می‌توان در یخچال نگهداری کرد، نگهداری آسان و جابجایی واکسن فایز پیچیدگی‌هایی دارد.

قوسیان مقدم درباره دلیل تصمیم پیشین هلال احمر برای وارد کردن واکسن فایزر گفت: البته چون یک بحث کمک بود، جمعیت هلال احمر قبلا اعلام کرد تا ان شاالله واکسن خودمان آمده شود می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم. همزمان وزارت بهداشت نیز بحث تهیه واکسن چینی را پیشنهاد کرده بود، رایزنی با کشورهای شرق هم شروع شد؛ شامل چین ، هند و روسیه است. البته این محدودیت در اکثر کشورها اعمال می‌شود و همه دنبال این هستند که ابتدا کشورخود را واکسینه کنند و بعد واکسن را به فروش برسانند.

وی گفت: بعضی از کشورها نیز که در تحقیقات اولیه کشورهای تولید کننده شرکت کردند این کشورها به آنها تعهد داده بودند تا مقداری به آنها می‌دهند؛البته این مقدار کم واقعا جوابگوی نیاز کشورها نیست؛ شاید در حد معمولی بتواند پوشش دهد. چون ابتدای تولید واکسنها در همه نقاط است و حدود 90 درصد پاسخگو است، اما از نظر روانی می‌تواند کمک کننده باشد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، در جمعیت هلال احمر با رایزنی که انجام دادیم تصمیم شد از پذیرش واکسن فایزر خودداری کنیم؛ اما کماکان برای خرید از کشورهای شرقی کارهای را نیز انجام میدهیم و امیدواریم هرچه زودتر نیز واکسن تولید خودمان نیز عملیاتی شود. سه کشور هند، چین و روسیه در شرق واکسن هایی دارند که می‌توانیم روی اینها فکر کنیم و البته احتمال خرید از چین بیشتر است.

وی گفت: به درخواست وزارت بهداشت دنبال واردات یک میلیون دوز واکسن کرونا هستیم که به احتمال زیاد از چین و یا اگر مشکلی پیش آمد، از هند یا روسیه وارد می‌کنیم.

قوسیان مقدم درباره زمان واردات واکسن کرونا توسط هلال احمر گفت: نمی‌توانیم زمان اعلام کنیم؛چراکه واکسن کرونا ویژگی خاص خود را دارد؛ برخی کشورها در مراحل تولید واکسن کمک کردند و کشورهای سازنده اولویت را با این کشورها قرار داده‌اند و از نظر قیمت فاکتورهای مختلفی دارد. محصولی نیست که فراوان و در دسترس باشد و حق انتخاب داشته باشیم که کدام بهتر است؛ ضمن اینکه باید از نظز بهداشتی سلامت بوده و تاییدیه داشته باشد و خرید راحتی نیست که بگوییم فردا وارد می‌کنیم.

دبیرکل جمعیت هلال احمر اضافه کرد:به هرحال ما عضو فدراسیون بین‌المللی هستیم و با صلیب سرخ و هلال احمر کشورها ارتباطاتی داریم و از این کانالها استفاده می‌کنیم.

منبع:  فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین