به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، او با اشاره به مورد یافت شده کرونای جهش یافته در کردستان گفت: پزشکان به ابتلای یک پزشک در کردستان که از انگلیس برگشته بود مشکوک بودند؛ اما آزمایش کرونای او منفی شد، ولی اسکنهای ریه او نشانی از بیماری کرونای جدید نشان میداد که او چند هفته قبل به این بیماری مبتلا شده است.
قاسمی بیان کرد: یک فرد دیگر در تهران وجود داشت که البته او هم از انگلیس به کشور آمده بود و بلافاصله طبق نظر پزشکانی که او را شناسایی کرده بودند خود را قرنطینه و ایزوله کرد، او هیچ ملاقاتی با افراد و اقوام نزدیک خود نداشته است، اما برای اطمینان بیشتر از نزدیکان او هم تست کرونا گرفته شد که پاسخ آن منفی بود، اکنون او در بیمارستان تحت درمان است.
دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: بجز این دو مورد تاکنون فرد جدیدی گزارش نشده است.
او افزود: هر نوع ویروس جهش یافته دیگری هم پیدا شود باز هم مردم باید بهداشت فردی را رعایت کنند تا گرفتار این ویروس نشوند.
قاسمی درباره تردد اتباع خارجی از کشورمان بیان کرد: همه کشورها بر اساس قوانینی که برای خود تعیین کردهاند، اتباع خود را میپذیرند، اما در کشور ثالث پیش بینی شده است، افراد طبق محدودیتها و ضوابط تعیین شده اسناد منفی بود تست خود را ارائه میدهند و میتواند وارد کشورهای مدنظر خود شود.
دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: نسبت به روزهای ابتدایی گسترش ویروس کرونا مدیریت شده و مرزهایمان بر اساس دستورالعملهای ابلاغ شده، فعالیت خود را انجام میدهند.
او درباره وضعیت استانها و شهرهای کشور گفت: در حال حاضر شهر سفید نداریم؛ شهرها متناسب با وضعیت روزانهی بستریشان به زرد، نارنجی و قرمز تقسیم شدهاند. در حال حاضر ۲۳ شهر نارنجی، ۲۱۰ شهر زرد و ۶ شهر قرمز وجود دارند؛ همچنین استانهای مازندران، گیلان و گلستان بیشترین حجم شهرهای نارنجی و قرمز را دارند.
سخنگوی ستاد کرونا: انگلیسی بودن کرونای نفر دوم هنوز قطعی نیست / صرفا تست کرونای همسر فرد مبتلا به ویروس جدید مثبت است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه تست همسر فرد مبتلا به کرونای انگلیسی ثبت شده اما نیاز به توالییابی ژنی دارد گفت: تنها یک مورد ابتلای قطعی به کرونای انگلیسی در کشور پیدا شده است که در تهران است.
دکتر علیرضا رئیسی در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در روزهای گذشته اظهار کرد: اولین فرد مبتلا به کرونای انگلیسی را در تهران پیدا کردیم که توالییابی ژنی نشان داد به کرونای انگلیسی مبتلا بوده است. همسر (خانم) این فرد مبتلا نیز علائم کرونا داشت که تست کووید19 این خانم نیز مثبت شده است اما برای اینکه بدانیم آیا کرونای خانم هم از نوع انگلیسی است یا خیر، نیاز به سکانس ژنی دارد و برای توالییابی نمونه را به انستیتو پاستور فرستادهایم بنابراین تا این لحظه ثابت نشده است که همسر فرد مبتلا به کرونای انگلیسی هم به کرونای انگلیسی مبتلا شده باشد و درنتیجه هنوز مورد دوم ابتلا به کرونای انگلیسی در کار نیست.
وی افزود: بنابراین در زمان حاضر تنها یک مورد ابتلای قطعی به کرونای انگلیسی در کشور پیدا شده است که در تهران است.
رئیسی ادامه داد: برای تشخیص اینکه آیا فرد به کرونای جهشیافته (کرونای انگلیسی) مبتلا شده یا خیر هر بار باید توالییابی ژنی ویروس کرونا انجام شود که وقت زیادی از ما میگیرد اما باید توجه داشت که درمان کرونای انگلیسی تفاوتی با درمان کرونا ندارد و ما از این جهت ژنوم ویروس را سکانس می کنیم که اگر تعداد زیادی از افراد جامعه در یک منطقه به ویروس کرونا مبتلا شدند بدانیم که این ویروس جهشیافته در حال انتشار در آن منطقه است.