کد خبر: ۳۱۲۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲
واکسن‌های نوترکیب، نسل سوم واکسن‌ها محسوب می شوند؛ یعنی پس از واکسن‌ های ساخته شده از ویروس کشته شده یا تضعیف شده و واکسن های ساخته شده از پروتئین‌های تخلیص شده، پاتوژن‌ها یا نوترکیب‌ها قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اینکه واکسن نوترکیب ایرانی کرونا تا اسفند ماه سال جاری وارد مرحله انسانی می شود، گفت: این محصول فناورانه درحال طی کردن مراحل حیوانی است و تاکنون توفیقات خوبی هم داشته است.

واکسن‌های نوترکیب، نسل سوم واکسن‌ها محسوب می شوند؛ یعنی پس از واکسن‌ های ساخته شده از ویروس کشته شده یا تضعیف شده و واکسن های ساخته شده از پروتئین‌های تخلیص شده، پاتوژن‌ها یا نوترکیب‌ها قرار دارند.

دکتر حسن ابوالقاسمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا در این خصوص اظهار داشت: محققان بیمارستان بقیه الله هم وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده‌ و به موفقیت هایی هم دست یافته اند. واکسن نوترکیب ما در مرحله حیوانی قرار دارد و خیلی طول نمی کشد که وارد فاز انسانی شود، به عبارتی به احتمال فراوان زودتر از اسفند ماه وارد فاز انسانی واکسن کرونا خواهیم شد.

ابوالقاسمی در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت مجموعه های متعدد برای ساخت واکسن کرونا به نوعی موازی کاری محسوب نمی شود، گفت: این کار اصلا موازی کاری محسوب نمی شود، بلکه این موضوع یک فرصت بسیار مفید است تا محققان ایرانی از توان و دانش خود، بهره کافی ببرند. حضور موثر محققان ما در اینگونه فعالیت های علمی، بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: مهم این نیست که چه تعداد از این مجموعه ها به واکسن دست پیدا می کنند، مهم این است که محققان ما به خودباوری دست یافتند و کار در اینگونه حوزه ها، زیرساخت‌های لازم برای پیشرفت های آینده را فراهم می کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله بیان داشت: خودباوری محققان ما با اهمیت تر از تولید واکسن است؛ یعنی وقتی محقق ما جرات و جسارت ورود به اینگونه عرصه ها را پیدا می کند، در آینده امکان تولید بسیاری از فرآوردهای بیولوژیک مانند داروهای سرطان که برای کشور حیاتی هستند، فراهم خواهد شد.

به گزارش ایرنا سعیده فخرزاده رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو نیز روز یازدهم دی ماه در رویداد آنلاین بررسی وضعیت تولید واکسن کرونا در کشورها و ارائه توانمندی ایران، از ارسال ۱۲ تقاضای جدی درخصوص تولید واکسن کرونا از سوی محققان کشور به سازمان غذا و دارو خبر داد.

وی اظهار داشت: ۱۲ تقاضا از جنس انواع نوترکیب، DNA ،mRNA و In Active به سازمان غذا و دارو ارسال شده است که از این تعداد، هشت پیشنهاد پرونده فعال دارند، یکی از پرونده‌ها در سطح بالینی و سه مورد نزدیک به فاز بالینی هستند. همچنین پنج مورد هم فقط پرونده نیز به سازمان غذا و دارو ارایه کرده اند.

فخرزاده یادآور شد: این موضوع نشان می دهد که در کشور ما ظرفیت های فراوانی برای تولید واکسن وجود دارد که باید از آنها بهره‌برداری کنیم و در این خصوص کاری که ما به عنوان سازمان نظارتی انجام دادیم، کار رجیستری برای تولید واکسن بوده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین