|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷
کد خبر: ۳۱۲۰۱۰
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹
وقتی ورود دام به مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست زیستگاه جانورانی همچون پلنگ، گرگ و دیگر شکارچیان طبیعی که طعمه‌ی آن‌ها بواسطه‌ی جاده کشی، وجود معادن، توسعه‌ی شهری و روستائی و مهمتر از همه شکار از بین رفته است نادیده انگاشته می‌شود، طبیعی است که این حیوانات که در حالت طبیعی کیلومتر‌ها از انسان‌ها دوری می‌کنند وارد روستا‌ها شده و به دام روستائیان حمله می‌کنند.

کمتر از دوهفته از به تله افتادن پلنگ بشاگرد (هرمزگان) در تله‌ی آهنی (بالان) نمیگذرد حادثه‌ی تلخی که منجر به قطع دست این پلنگ زیبا از ناحیه کتف، اسارت در یک قفس چند متری، توله کشی و زندگی تا پایان عمرش در باغ وحش منجر شد.

حال شنیدیم یک پلنگ دیگر این بار در فاریاب کرمان اسیر (بالان) شده است، اما اینبار گفته می‌شود متخلفین جان حیوان را نیز گرفته و جسدش را سوزانده اند.

فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص این موضوع اظهار کرد:در این که این نوع تله‌ی مرگبار به صورت غیر مجاز ساخته و بصورت غیر قانونی فروش میرسد شبهه‌ای در کار نیست، اما آنکه آیا نظارت و کنترلی در این خصوص صورت می‌گیرد بدون شک دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان حفاظت محیط زیست باید در این خصوص پاسخگو باشد.

وی افزود: متاسفانه این نوع تله عموما توسط عشایر یا روستائیان گله دار برای محافظت از دام هایشان نصب می‌شود.

علیزاده می‌گوید: وقتی ورود دام به مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست زیستگاه جانورانی همچون پلنگ، گرگ و دیگر شکارچیان طبیعی که طعمه‌ی آن‌ها بواسطه‌ی جاده کشی، وجود معادن، توسعه‌ی شهری و روستائی و مهمتر از همه شکار از بین رفته است نادیده انگاشته می‌شود، طبیعی است که این حیوانات که در حالت طبیعی کیلومتر‌ها از انسان‌ها دوری می‌کنند وارد روستا‌ها شده و به دام روستائیان حمله می‌کنند.

فعال حقوق حیوانات ادامه داد: یکی دیگر از معضلاتی که ورود احشام به مناطق چهارگاه درپی دارد ورود سگ‌های گله به این مناطق و تولید دردسر برای حیات وحش آن منطقه است امری که در نهایت قرار است به پای سگ‌های بلاصاحب نوشته شود و فرمان قتل عامشان صادر شود.

وی افزود:در صورتی که سازمان دامپزشکی به سادگی می‌تواند جلوی اینکار را از راه ملزم کردن روستائیان به عقیم سازی و رها نکردن سگ‌ها انجام دهد.

چند سال پیش در طرحی قرار شد شرکت‌های بیمه خسارات روستائیان بابت تلف شدن احشامشان را پرداخت کنند متاسفانه این طرح شکست خورد و سازمان محیط زیست آن را پیگیری نکرد.

جدای از مجازات حبس برای متخلفی که اقدام به استفاده از این تله‌ی مرگبار (بالان) می‌کند که بین سه تا شش ماه است، ازبین بردن این گونه جانوری یعنی پلنگ سه ماه تا سه سال حبس دارد ۱۲۰ میلیون تومان هم جریمه‌ی کشتار و تلف کردن این گونه‌ی جانوری در قانون در نظر گرفته شده است.

قرار است این جریمه‌های نقدی که البته اطلاع داریم تاکنون از متخلفین دریافت نشده است، پس از دریافت به خزانه داری کل دولت واریز شود.

علیزاده در خصوص حفاظت از مناطق چهارگانه اظهار کرد:فراموش نکنید که نیروی محیط بان موجود در کشور ما یک دهم استاندارد‌های جهانی است و نمی‌توان از این نیرو‌های کم تعداد با حقوق ناچیز که در مواجهه با شکارچیان و متخلفین نیز بدون پشتوانه قانونی در حال حراست از حیات وحش این سرزمین هستند بیش از این انتظار داشت.

فعال حقوق حیوانات در ادامه بیان کرد: بنظر می‌رسد شدت یافتن جریمه‌های صید و شکار و اهتمام بیشتر قوه قضائیه در دریافت این جریمه‌ها و واریز آن مستقیما به صندوق محیط زیست می‌تواند عاملی بازدارنده در برابر این حجم از تخلفات در خصوص حیات وحش سرزمین باشد.

وی با بیان اینکه حتما باید ردیف بودجه‌ای برای تخصیص خسارت به کشاورزان و دامداران روستا‌های مجاور مناطق چهارگانه در نظر گرفته شود، تصریح کرد:یکی دیگر از معضلات موجود وجود بیش از ۸۰ میلیون دام (فقط سنتی) در کشور است که دلیل آن افزایش تقاضای روزافزون مردم برای مصرف گوشت است.

این درحالی است که دانشمندان در سراسر جهان نسبت به افزایش تولید گاز‌های گلخانه‌ای هشدار‌های جدی صادر کرده اند میدانیم که یکی ازدلایل اصلی تولید گاز متان در جهان دامپروری و صنایع وابسته به آن است.

در نتیجه دور از انتظار نیست که گوشت (پروتئن‌های حیوانی) و عطش تقاضا برای تولید و مصرف آن را یک اقدام ضد محیط زیستی دانست.

متاسفانه برای پیگیری موضوع مورد نظر هیچ یک از مسئولان سازمان محیط زیست پاسخگو نبوده و این نشان از بی توجهی این سازمان به مساله حیات وحش و زیستگاه های حفاظت شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین