کد خبر: ۳۱۱۸۷۳
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
در این میان ۱۲ کالای دیگری که قیمت آن‌ها طی یک سال بیش از دو برابر شده شامل برخی صیفی‌جات، میوه، حبوبات و برنج است؛ به‌طوری که در آبان امسال قیمت پیاز ۱۱۴.۹ درصد، گوجه فرنگی ۱۶۷.۱، پرتقال ۱۰۳.۳ و همچنین قیمت حبوبات شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، به ترتیب ۱۰۶.۵، ۱۸۸.۳، ۱۹۱.۶، ۱۱۵.۹، ۱۰۴.۶ و قیمت برنج هندی و برنج پاکستانی باسماتی نیز ۱۰۷.۴ و ۱۷۴.۹ درصد نسبت به آبان سال قبل افزایش یافته است.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که قیمت برخی از انواع خوراک دام و طیور، صیفی‌جات، میوه، حبوبات و برنج و همچنین آهن آلات در آبان ماه امسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته و بین ۲ تا ۴.۵ برابر شده است.

به گزارش ایسنا، از بین ۹۶ کالایی که تغییرات قیمت آن‌ها از آبان سال گذشته تا ماه مشابه امسال منتشر شده، قیمت ۲۰ کالا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و قیمت آن‌ها بین دو تا ۴.۵ برابر شده است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به کنجاله سویای وارداتی است که قیمت آن در مدت یاد شده ۴.۵ برابر شده است و در کنار آن باید به ذرت داخلی با ۱۱۵.۱ درصد افزایش قیمت اشاره کرد؛ چراکه این دو کالا به عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات نیز تاثیرگذارند.

از اوایل آذر نیز با وجود تعیین نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی برای هر کیلو مرغ، قیمت این محصول در سطح خرده فروشی‌ها به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید که بعدا با عرضه مرغ تنظیم بازاری کنترل شد. همچنین با وجود اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بسته بندی شناسنامه دار دارای زنجیره سرد حداکثر ۳۱ هزارتومان باشد، از میانه آذر این محصول گران‌تر از نرخ مصوب عرضه شده و اول دی ماه قیمت هر شانه تخم مرغ در خرده فروشی ها به ۴۰ هزارتومان رسید.

در این میان ۱۲ کالای دیگری که قیمت آن‌ها طی یک سال بیش از دو برابر شده شامل برخی صیفی‌جات، میوه، حبوبات و برنج است؛ به‌طوری که در آبان امسال قیمت پیاز ۱۱۴.۹ درصد، گوجه فرنگی ۱۶۷.۱، پرتقال ۱۰۳.۳ و همچنین قیمت حبوبات شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، به ترتیب ۱۰۶.۵، ۱۸۸.۳، ۱۹۱.۶، ۱۱۵.۹، ۱۰۴.۶ و قیمت برنج هندی و برنج پاکستانی باسماتی نیز ۱۰۷.۴ و ۱۷۴.۹ درصد نسبت به آبان سال قبل افزایش یافته است.

بنابراین در آذر ماه امسال قیمت هر کیلو پیاز به ۶۹۰۰ تومان، گوجه فرنگی ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان، پرتقال ۱۲ هزار تومان و همچنین قیمت هر کیلو حبوبات شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی به ترتیب به ۱۹ هزار و ۶۰۰ تومان، ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان، ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان، ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان و قیمت برنج هندی و برنج پاکستانی باسماتی به ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان و ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

همچنین هشت کالای دیگر با افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصد در گروه آهن آلات شامل چهار نوع تیر آهن با ۱۶۶ تا ۳۱۵ درصد، دو نوع میلگرد با ۱۹۱.۷ و ۱۹۵.۳ درصد، ورق سیاه با ۲۳۴.۶ درصد و همچنین سیم (۱*۱.۵) با ۱۰۹.۶ درصد افزایش قیمت قرار دارد.

۲۷ کالا بیش از ۵۰ درصد گران شدند

در این میان ۲۷ کالا هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها تخم مرغ با ۶۴.۶ درصد، برنج تایلندی با ۸۸، سبوس گندم با ۷۱.۳، گوشت مرغ با ۸۵.۲ ، مرغ زنده با ۸۹، شکر کیلویی و بسته بندی با ۵۳.۷ و ۶۴.۷ درصد، قند شکسته ۵۶.۶ ، تن ماهی با ۶۰.۱، کره پاستوریزه با ۸۱.۹، روغن نباتی ۱۶ کیلویی با ۵۹.۹ و سیب با ۸۵.۴ و موز با ۹۵.۵ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است؛ بنابراین در آبان امسال قیمت هر کیلو تخم مرغ به ۱۵ هزار تومان، برنج تایلندی به ۱۴ هزار و ۵۰۰، گوشت مرغ به ۲۴ هزار و ۲۰۰، مرغ زنده به ۱۷ هزار، شکر به ۸۳۰۰، قند به ۱۰ هزار و ۲۰۰، کره پاستوریزه به ۸۲۰۰، روغن نباتی ۱۶ کیلویی به ۱۸۴ هزار تومان، سیب به ۱۲ هزار و ۱۰۰ و موز به ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

جو خارجی و داخلی و ذرت داخلی خارجی نیز با ۹۳.۳،۹۱ و ۹۹.۲ درصد افزایش قیمت از سایر انواع خوراک دام و طیور هستند که در آبان امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد گران شده‌اند و قیمت هر کیلو از آن‌ها به طور میانگین به ۳۵۰۰ تومان رسیده است.

انواع لاستیک، سیمان، گچ سفید، سیم (۲*۱.۵)، یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی تولید داخل از جمله دیگر کالاهایی است که قیمت آن‌ها بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

از بین مهم‌ترین کالاهایی که در مدت یاد شده کمتر از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشتند هم می‌توان به گوشت گوسفندی و گوساله با ۲۱. و ۲۰.۳ درصد، گوسفند و گوساله زنده با ۲۰.۱ و ۲۲.۹، شیر خام با ۴۲، شیر استریل پاکتی با ۳۴.۵، شیر بطری یک لیتری با ۱۸.۹، شیرخشک با ۱۳، برنج داخلی هاشمی و طارم با ۳۹.۷ و ۴۰.۲ درصد، ماکارونی ۷۰۰ گرمی با حدود ۴۵.۵، سیب زمینی با ۲۲.۹، پنیر ۵۲۰ گرمی با ۴۱.۹، ماست کم چرب و پر چرب با حدود ۲۲.۲ و ۲۹.۱، انواع چای خارجی با ۲۹ تا ۳۳ درصد، انواع روغن نیمه جامد و مایع با ۱۴ تا ۲۷، انواع صابون، مایع ظرفشویی و دستشویی و پودر با ۱۸ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت اشاره کرد.

قیمت کدام کالاها کاهش یافت؟

در این میان در مدت یاد شده فقط قیمت سه کالا یعنی جوجه یک روزه، رب گوجه فرنگی ۸۰۰ گرمی و هر بند کاغذ چاپ ۷۰ گرمی اندونزی به ترتیب ۱۸.۶، ۴.۴ و ۳.۷ درصد کاهش داشته و قیمت آن‌ها در آبان امسال به ترتیب به ۲۵۰۰ تومان، ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان و ۴۲۵ هزار تومان رسیده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین