|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲
کد خبر: ۳۱۱۷۸۵
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹
پولی را از بانکی تهیه کردیم تا واکسن را از کوواکس بخریم ولی گفتند باید اوفک اجازه دهد. آنقدر مردم و سازمان بهداشت جهانی را ترسانده‌اند. ما پول را تهیه کرده‌ایم، آن کشور با انتقال پول موافقت کرده است، اوفک هم قبول کرده ولی گفتند پول ابتدا باید به بانک آمریکایی بیاید.


روحانی خطاب به‌ سران آمریکا، گفت: چطور می‌توان به شما اعتماد کرد؟ شما که در دزدی معروفید! شما که مترصد هستید پولی از ما پیدا کنید تا آن را بگیرید! چگونه می‌توان به شما اعتماد کرد؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا با بیان اینکه خدا را شاکریم که امروز منطقه قرمز در کشور نداریم، گفت: منطقه نارنجی هم تقریباً در کشور نداریم و بیشتر مناطق زرد هستند و باید از مردم در این زمینه تشکر کرد. البته امیدواریم که شب یلدا تاثیری در این زمینه نگذاشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه ۱۳۰ فوتی در روز برای ما خیلی زیاد است، اظهار کرد: البته ما تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم ولی باید شرایط کنترل شده فعلی را همچنان نگه داریم.

رییس جمهور با اشاره به اینکه ما شاهد جهش کرونا در کشورهای اروپایی و مخصوصاً انگلیس هستیم، اظهار کرد: باید مراقبت‌ بیشتری برای ورود مسافرانی داشته باشیم که از این کشورها به ایران ممکن است بیایند. همچنین باید خیلی توجه داشته باشیم که تجمعات را تا جایی که ممکن است کاهش دهیم.

روحانی با بیان اینکه مردم شب‌نشینی‌ها را کاهش داده‌اند، ماسک استفاده می‌کنند و فاصله گذاری هم کمابیش انجام می‌شود، گفت: آنچه ممکن است در این میان مشکل‌ساز شود تجمعات است که باید رعایت کنیم. به ویژه که در آستانه ایام فاطمیه قرار داریم و مردم عاشق اهل بیت و عزاداری برای آنان هستند و این حق آنان است، اما باید طوری عمل کنیم که پروتکل‌های بهداشتی حتماً در عزاداری رعایت شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه رسانه‌های معاند خارجی بسیار پر رو هستند، اظهار کرد: اوایل شروع کردند که علیه ما بگویند جمهوری اسلامی واکسن نمی‌خرد، بعد گفتند جمهوری اسلامی توان نگهداری واکسن را ندارد، بعد گفتند اصلا جمهوری اسلامی پول خرید واکسن را ندارد که همه این موارد هم دیدند که رد شد اما دست‌بردار نیستند.

رییس جمهور تاکید کرد: اما مردم عزیز ما بدانند که از روزهای اولیه شیوع کرونا یکی از مهمترین مسائل ما واکسن بود. از همان زمان هم شرکت‌های دانش‌بنیان کار را شروع کردند و البته باید در کنار کار آنان به دنبال خرید واکسن هم باشیم چرا که ممکن است واکسن داخلی دیرتر آماده شود.

روحانی تصریح کرد: مردم ما بدانند که ما اولاً به دنبال خرید واکسن رفتیم در ثانی در همین مرحله نیز فعالیت خبیثانه و رذیلانه آمریکا جریان داشت و هیچ شک نکنید که در زمان خرید واکسن هم برای ما مشکل ایجاد کردند. اصلا جایی نیست که ما بخواهیم خرید انجام دهیم و آمریکا خباثت به خرج ندهد.

رییس جمهور ادامه داد: مردم فکر نکنند ما مشکل نداریم. اینکه رهبری گفتند تحریم‌ها را بی‌اثر کنیم این کار را ما ساعتی در حال انجامش هستیم نه حتی روزانه. اگر هر کالایی وارد یا صادر شده در تمام این سه سال با جنگیدن ما انجام شده که تحریم‌ها بی‌اثر شود.

وی با بیان اینکه تاثیر تحریم در خرید واکسن ممکن است موجب گران‌تر شدن خرید ما شود، اظهار کرد: البته این را هم بگوییم که هر زمان وزارت بهداشت ما اعلام کند که واکسنی مورد اعتماد است ما حاضریم آن را خریداری کنیم اما اینکه ما مردم خود را بدل به نمونه آزمایشی شرکت‌های خارجی کنیم، نه. یک شرکتی در دنیا برای خود واکسنی درست کرده و حالا می‌خواهد آن را روی مردم دنیا آزمایش کند، اما به هیچ وجه وزارت بهداشت ما چنین کاری را هرگز درباره مردم ایران انجام نخواهد داد.

روحانی با تاکید بر اینکه ما در نقل و انتقال یا نگهداری واکسن هیچ مشکلی نداریم، تصریح کرد: در خرید البته مشکل داریم اما روزانه و مورد به مورد از این تحریم‌ها عبور می‌کنیم و این کار را تاکنون هم انجام داده‌ایم و بعد از این هم انجام می‌دهیم. حالا کاری هم به این نداریم که FATF تأثیری بر خرید واکسن دارد، یعنی من نمی‌خواهم الان وارد این موضوع شوم. این کار بر عهده مجمع تشخیص است که دارد آن را انجام می‌دهد.

رییس جمهور خطاب به وزیر بهداشت که در جلسه حاضر بود، اظهار کرد: اگر روزی واکسن به کشور وارد شد وزیر بهداشت باید روزانه گزارش دهد که چه مقدار واکسن وارد شده است، به چه کسانی تزریق شده و اولویت‌ها با چه کسانی است. این را باید هر روز اعلام کند. چون بازهم بعد از ورود واکسن به کشور این را خواهیم داشت که دشمنان بهانه‌جویی کنند و با سوء استفاده از این مسائل بگویند که «واکسن در بازار سیاه است»، «معلوم نیست به چه کسانی تزریق شده»، «معلوم نیست کجا رفته»، پس برای جلوگیری از این بهانه‌جویی‌ها باید گزارش روزانه توسط وزیر بهداشت در این زمینه برای مردم انجام شود.

وی با اشاره به روند انجام کار خرید واکسن از سوی دولت اظهار کرد: پولی را از بانکی تهیه کردیم تا واکسن را از کوواکس بخریم ولی گفتند باید اوفک اجازه دهد. آنقدر مردم و سازمان بهداشت جهانی را ترسانده‌اند. ما پول را تهیه کرده‌ایم، آن کشور با انتقال پول موافقت کرده است، اوفک هم قبول کرده ولی گفتند پول ابتدا باید به بانک آمریکایی بیاید.  

روحانی خطاب به‌ سران آمریکا، گفت: چطور می‌توان به شما اعتماد کرد؟ شما که در دزدی معروفید! شما که مترصد هستید پولی از ما پیدا کنید تا آن را بگیرید! چگونه می‌توان به شما اعتماد کرد؟

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آغاز فصل سرما، گفت: یکی از مسائل مهم ما در فصل زمستان، جدای از بیماری و شرایطی که این فصل دارد، وارونگی هوا است که می‌تواند موثر باشد و ذرات معلق هم می‌تواند در نقل و انتقال ویروس تاثیرگذار باشد و هم این ذرات معلق می‌تواند در سیستم ایمنی بدن تاثیر سوء بگذارند.

وی اظهار کرد: بنابراین برای ما مهم است که در این ایام نسبت به آلودگی هوا حساس باشیم. البته قانون و مقرراتی داریم و براساس قانون عمل می‌شود اما استاندارها مسئولیت دارند و برخی از موارد هم که تاکید بیشتری بر آن‌ها شده، امروز در جلسه مورد تصویب قرار گرفته که امیدواریم این مقررات در فصل سرما به طور دقیق اجرا شوند.

رییس جمهور با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم در دوران شیوع کرونا، گفت: بخشی از این تغییر در سبک زندگی دائمی خواهد شد و بخشی از هم از بین می‌رود. تغییر سبک زندگی در بهداشت باعث شد مردم توجه ویژه‌ای به بهداشت پیدا کردند و این پایدار است و باقی می‌ماند. از سوی دیگر این بیماری باعث شد بیشتر به فضای دیجیتال تکیه کنیم که این هم باقی می‌ماند.

روحانی با تاکید بر اینکه باید با توسعه دولت الکترونیک فعالیت‌ها و خدمات چهره‌به‌چهره کم شود و مردم بدون حضور این خدمات را دریافت کنند، تأکید کرد: کارها باید دیجیتالی انجام شود. این تغییر سبک زندگی در ماه‌های پیش رو باید با همین شدت ادامه یابد.

وی با اشاره به شناسایی نوع جهش‌یافته کرونا، اظهار کرد: فرض براین که این ویروس جهش‌یافته وارد کشور شد، راه درمان همانی است که تاکنون داشتیم یعنی برای آن ویروس هم فاصله‌گذاری باید رعایت و همه پروتکل‌ها باید دقیق‌تر و جدی‌تر اجرا شود.

رییس جمهور با بیان اینکه بشر به هرحال بر این ویروس پیروز می‌شود و واکسن مطمئنی می‌آید، گفت: سه ماه دیگر یا ۶ ماه دیگر کمتر یا بیشتر، حتما به واکسن با کیفیت داخلی و خارجی می‌رسیم و این ویروس مهار می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین