برجام نباشد فاجعه ميشود
صالحي پيرامون برجام و حواشي آن گفت: اگر برجام نباشد، اروپا يکي از عناصر مهم تامينکننده امنيتش را از دست ميدهد. اگر برجام به هم بخورد ما قطعا با اجماع جهاني روبهرو ميشويم. اروپا يا حتي هند با اين همه بزرگياش از احکام ثانويه آمريکا با شرمساري صحبت ميکنند، البته براي ما نان و آب نميشود. وي افزود: قبل از برجام، کشورها نه تنها در مقابل ايران شرمسار نبودند بلکه طلبکار هم ميشدند. نام کشورهايي را ميتوانم ببرم که از دوستي نزديکتر از آنها نداشتيم، اما ميگفتند نميتوانيم با شما همکاري کنيم.
اگر برجام نباشد و ما دوباره به شوراي امنيت بازگرديم فاجعه ميشود؛ آن وقت ميخواهيم چه کار کنيم؟ وي تصريح کرد: خيلي از ائمه جمعه آمدند صنعت هستهاي را ديدند و گفتند از صحبتهايمان متاسفيم. بزرگواراني را ميبينم که با وجود اينکه واقعيت به آنها منتقل شده اما همچنان در تريبونهاي خودشان ميگويند که صنعت هستهاي نابود شده و عباراتي ميگويند که براي ما خيلي سنگين است. طوري صحبت ميکنند که انگار ما يک قوم دشمن هستيم که متولي سازمان انرژي اتمي شدهايم! چرا؟ رئيس سازمان انرژي اتمي تاکيد کرد: ميگويند چرا قسم خوردي؟ قسمم را الان دوبرابر ميخورم؛ الان در همه امور صنعت هستهاي در حال پيشروي هستيم. چرا زماني که دوستان متولي بودند نرفتند نيروگاه هستهاي احداث کنند. سازمان انرژي اتمي از سال 53 تا الان نزديک به 47 سال از عمرش ميگذرد. دوستان نزديک به دوسال و نيم در سازمان بودند چرا نيامديد نيروگاه راه بيندازيد؟ علياکبر صالحي عنوان کرد: برخي اصرار دارند بگويند که مشکلات معيشتي مردم منشا خارجي ندارد. فرض کنيد مديريت داخلي ايدهآل همراه با عدالت و آزادي اجتماعي کامل بود اما وقتي روابط بانکي نداشته باشيد چطور ميخواهيد کار کنيد؟ يک کشور که به صورت منزوي نميتواند خودش را نگه دارد.
برنامهاي براي 1400 ندارم
وزير سابق امور خارجه بيان کرد: وزارت خارجه در ايران خيلي مبسوطاليد نيست و مراکز تصميمسازي و تصميمگيريمان متعدد است. وزارت خارحه با قيد و بند بايد حرکت کند. رويکرد بينالمللي ايران بايد به يک اجماع ملي بدل شود که هر مقامي در آن دخالت نکند. صالحي گفت: بايد بپذيريم بخش قابلتوجهي از مشکلات ما ناشي از آن طرف مرزهاست و علاجش اين است که رويکرد بينالمللي ما يک تعريف واضحي داشته باشد؛ بايد کاري کنيم که وزارت خارجه از اين حالت خارج شود و واقعا اختيار داشته باشد. وي عنوان کرد: آقا دستور فرموده بودند مذاکرات با آمريکا در مسقط و مذاکرات 1+5 بايد هماهنگ جلو رود؛ گفته بودند رئيسجمهور متولي هر دو مسير باشد، اما اقاي احمدينژاد استنکاف کردند. حضرت آقا مخالفتي با مذاکره هستهاي ما با آمريکاييها نکردند. وي ادامه داد: آمريکا در زمان انتخابات، آماده بود هرچه سريعتر با ما مساله هستهاي را حل و فصل کند، اما فرصتسوزي شد. صالحي اظهار کرد: از آقاي ظريف ميخواهم اسناد آن کلاسور بزرگ درمورد مذاکرات مسقط را منتشر کنند، وگرنه ممکن است خداي ناکرده اينها يکدفعه يکجوري محو شود. وي تصريح کرد: هنر دکتر روحاني در مذاکرات سال 82 اين بود که مانع اجماع جهاني عليه ايران شد. آقاي جليلي، يک مقدار که چه عرض کنم؛ انعطافش کم بود. علت اينکه مذاکرات گامي به جلو نرفت اين بود که آقاي جليلي سفت گرفته بود و از 86 که آقاي جليلي مسئوليت گرفت تا 89 ما سه تا قطعنامه گرفتيم براي همين مقاومتي که به خرج داد. آقاي جليلي در مذاکره آرمانگرا بود، اما دکتر ظريف عملگرا بود. در بحث مذاکرات، آقاي جليلي تجربه نداشت؛ در ذهنش بود که ستد باشد اما داد نه. دکتر ظريف کولهباري از تجربه بود. هيچ برنامهاي براي 1400 ندارم اما درباره تقدير اگر صحبت ميکنيد که چه مقدر کرده، من از کجا بدانم.
منبع:روزنامه آرمان ملی