کد خبر: ۳۱۱۵۳۲
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵



رئيس سازمان انرژي اتمي اظهار داشت: اگر آمريکا با ايران کنار بيايد، از منظر واشنگتن، از طريق تهران مي‌تواند چين را مهار کرد؛ پکن و مسکو اين را فهميده‌اند. بايدن چگونه مي‌خواهد چين و روسيه را مهار کند؟ بهتر است بيش از اين با ايران کلنجار نرود و ديوار اعتماد را بازسازي کند. اين کمربندي که آمريکايي‌ها دور روسيه انداخته‌اند سگکش روي ايران بسته مي‌شود.

علي‌اکبر صالحي گفت: بعيد است ترامپ در زمان باقي‌مانده کاري عليه ايران بکند؛ او از الان به فکر 2024 است. وي در مورد قانون اخير مجلس تحت عنوان اقدام راهبردي براي لغو تحريم‌ها بيان کرد: اگر قانون مجلس از تجانس لازم برخوردار نباشد حداقلش اين است که همه تمکين مي‌کنند اما درست پياده نمي‌شود. دوستان مي‌گفتند فاتحه صنعت هسته‌اي خوانده شده اما امروز مي‌گويند فورا غني‌سازي 20درصدي را آغاز کنيد. وي ادامه داد: چيزهايي که در قانون مجلس خواسته شده در قالب گام‌هاي پنج‌گانه هم بود؛ تعجب مي‌کنم شوراي نگهبان چگونه اين قانون مجلس را تصويب کرده است؛ مي‌گويند هزارتا سانتريفيوژ آي آر 6 بسازيد، اما نگفته‌اند پولش را کي مي‌دهد؟ اين‌طور که نمي‌شود قانونگذاري کرد، به اعتبار صحبت يک نفر در شوراي امنيت ملي. انتخاب نوشت، صالحي درمورد بيانيه شوراي عالي امنيت ملي اظهار کرد: صدور آن بيانيه توسط دبيرخانه شوراي امنيت ملي کار درستي نبود. وي درمورد نقش شهيد فخري‌زاده در توافق برجام عنوان کرد: شهيد فخري‌زاده در مذاکرات برجام حضور نداشت، اما با ايشان مشورت مي‌شد. وي درباره ديدار بازرسان آژانس با دانشمند شهيد هسته‌اي اظهار داشت: ادعاي مصاحبه بازرسان آژانس با شهيد فخري‌زاده کذب است؛ اگر سند داريد منتشر کنيد. اينکه مي‌گويند بازرسان آژانس جاسوسند را قبول ندارم. رئيس سازمان انرژي اتمي در خصوص برخي اظهارات درباره اخراج بازرسان آژانس ابراز داشت: با اين روش‌ها که نمي‌شود کشورداري کرد. نمي‌شود که خود را معزول از دنيا کنيم. از همکاري‌هاي فني آژانس ما کلي داريم استفاده مي‌کنيم؛ اين تعريف زندگي بين‌المللي نيست که از همه جا بيرون بياييم و و هرچه مي‌خواهيم بايد اجرا شود و هر چه خواستند را رد کنيم. وزير امور خارجه دولت دهم اضافه کرد: اگر صنعت هسته‌اي نابود شده و فاتحه‌اش را خوانده‌اند، پس چه مي‌گويند همان آني که قانون مجلس ابلاغ شد، اجرايش کنيد؛ خودرو هم بخواهيد روشن کنيد به اين سرعت نمي‌شود. آن چاله راکتور را خودشان با فوتوشاپ بتون ريخته بودند؛ اين اخلاق ماکياوليستي است، نه اسلامي. وي خطاب به برخي مخالفان بيان کرد: چرا حق را با لباس باطل مي‌پوشانيد و شما آگاهانه اين کار را مي‌کنيد؟ براي چي؟ يکسري خواسته‌هاي سياسي و آرزوهاي سياسي؟ اينقدر کشور بي‌مسئوليت است که يک کسي مانند صالحي آمده سازمان انرژي اتمي را نابود کرده و همه هم نشسته‌اند نگاه مي‌کنند.

برجام نباشد فاجعه مي‌شود

صالحي پيرامون برجام و حواشي آن گفت: اگر برجام نباشد، اروپا يکي از عناصر مهم تامين‌کننده امنيتش را از دست مي‌دهد. اگر برجام به هم بخورد ما قطعا با اجماع جهاني روبه‌رو مي‌شويم. اروپا يا حتي هند با اين همه بزرگي‌اش از احکام ثانويه آمريکا با شرمساري صحبت مي‌کنند، البته براي ما نان و آب نمي‌شود. وي افزود: قبل از برجام، کشورها نه تنها در مقابل ايران شرمسار نبودند بلکه طلبکار هم مي‌شدند. نام کشورهايي را مي‌توانم ببرم که از دوستي نزديک‌تر از آنها نداشتيم، اما مي‌گفتند نمي‌توانيم با شما همکاري کنيم.

اگر برجام نباشد و ما دوباره به شوراي امنيت بازگرديم ‌فاجعه مي‌شود؛ آن وقت مي‌خواهيم چه کار کنيم؟ وي تصريح کرد: خيلي از ائمه جمعه آمدند صنعت هسته‌اي را ديدند و گفتند از صحبت‌هايمان متاسفيم. بزرگواراني را مي‌بينم که با وجود اينکه واقعيت به آنها منتقل شده اما همچنان در تريبون‌هاي خودشان مي‌گويند که صنعت هسته‌اي نابود شده و عباراتي مي‌گويند که براي ما خيلي سنگين است. طوري صحبت مي‌کنند که انگار ما يک قوم دشمن هستيم که متولي سازمان انرژي اتمي شده‌ايم! چرا؟ رئيس سازمان انرژي اتمي تاکيد کرد: مي‌گويند چرا قسم خوردي؟ قسمم را الان دوبرابر مي‌خورم؛ الان در همه امور صنعت هسته‌اي در حال پيشروي هستيم. چرا زماني که دوستان متولي بودند نرفتند نيروگاه هسته‌اي احداث کنند. سازمان انرژي اتمي از سال 53 تا الان نزديک به 47 سال از عمرش مي‌گذرد. دوستان نزديک به دوسال و نيم در سازمان بودند چرا نيامديد نيروگاه راه بيندازيد؟ علي‌اکبر صالحي عنوان کرد: برخي اصرار دارند بگويند که مشکلات معيشتي مردم منشا خارجي ندارد. فرض کنيد مديريت داخلي ايده‌آل همراه با عدالت و آزادي اجتماعي کامل بود اما وقتي روابط بانکي نداشته باشيد چطور مي‌خواهيد کار کنيد؟ يک کشور که به صورت منزوي نمي‌تواند خودش را نگه دارد.

برنامه‌اي براي 1400 ندارم

وزير سابق امور خارجه بيان کرد: وزارت خارجه در ايران خيلي مبسوط‌اليد نيست و مراکز تصميم‌سازي و تصميم‌گيري‌مان متعدد است. وزارت خارحه با قيد و بند بايد حرکت کند. رويکرد بين‌المللي ايران بايد به يک اجماع ملي بدل شود که هر مقامي در آن دخالت نکند. صالحي گفت: بايد بپذيريم بخش قابل‌توجهي از مشکلات ما ناشي از آن طرف مرزهاست و علاجش اين است که رويکرد بين‌المللي ما يک تعريف واضحي داشته باشد؛ بايد کاري کنيم که وزارت خارجه از اين حالت خارج شود و واقعا اختيار داشته باشد. وي عنوان کرد: آقا دستور فرموده بودند مذاکرات با آمريکا در مسقط و مذاکرات 1+5 بايد هماهنگ جلو رود؛ گفته بودند رئيس‌جمهور متولي هر دو مسير باشد، اما اقاي احمدي‌نژاد استنکاف کردند. حضرت آقا مخالفتي با مذاکره هسته‌اي ما با آمريکايي‌ها نکردند. وي ادامه داد: آمريکا در زمان انتخابات، آماده بود هرچه سريع‌تر با ما مساله هسته‌اي را حل و فصل کند، اما فرصت‌سوزي شد. صالحي اظهار کرد: از آقاي ظريف مي‌خواهم اسناد آن کلاسور بزرگ درمورد مذاکرات مسقط را منتشر کنند، وگرنه ممکن است خداي ناکرده اينها يکدفعه يکجوري محو شود. وي تصريح کرد: هنر دکتر روحاني در مذاکرات سال 82 اين بود که مانع اجماع جهاني عليه ايران شد. آقاي جليلي، يک مقدار که چه عرض کنم؛ انعطافش کم بود. علت اينکه مذاکرات گامي به جلو نرفت اين بود که آقاي جليلي سفت گرفته بود و از 86 که آقاي جليلي مسئوليت گرفت تا 89 ما سه تا قطعنامه گرفتيم براي همين مقاومتي که به خرج داد. آقاي جليلي در مذاکره آرمانگرا بود، اما دکتر ظريف عملگرا بود. در بحث مذاکرات، آقاي جليلي تجربه نداشت؛ در ذهنش بود که ستد باشد اما داد نه. دکتر ظريف کوله‌باري از تجربه بود. هيچ برنامه‌اي براي 1400 ندارم اما درباره تقدير اگر صحبت مي‌کنيد که چه مقدر کرده، من از کجا بدانم.


منبع:روزنامه آرمان ملی

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین