|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۳
کد خبر: ۳۱۱۲۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۳
رییس مرکز توسعه دولت الکترونیک وزارت کشور با بیان اینکه در زمینه تبلیغات نیز پیشنهاد ما تقویت استفاده از فضای مجازی است، تصریح کرد: ضمن توجه به زمینه های مرتبط با مشارکت مردم، در حال برنامه ریزی برای ایجاد بستر مناسب برای تبلیغات در فضای مجازی هستیم.

رییس مرکز توسعه دولت الکترونیک وزارت کشور با اشاره به اقدامات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در شرایط همه گیری بیماری کرونا، گفت: در حال نهایی کردن اپلیکیشنی هستیم تا افراد از طریق آن ثبت نام کنند و فقط کد رهگیری خود را به بخشداری یا فرمانداری ارائه داده و فرایند ثبت نام خود را تکمیل و نهایی کنند. این اپلیکیشن جهت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیز قابلیت بهره برداری دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، امیر شجاعان درباره تدابیر وزارت کشور در خصوص نحوه برگزاری انتخابات۱۴۰۰ در شرایط وجود کرونا، اظهار کرد: تامین سلامت مردم فقط در روز انتخابات را در نظر نداریم، بلکه معتقدیم در تمامی فرایندهای انتخابات باید سلامت مردم به عنوان یک اصل اساسی و مهم مورد توجه باشد.

او که با ایسنا گفت‌وگو می کرد، ادامه داد: براساس قانون فعلی، داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باید با حضور در بخشداری ها و فرمانداری ها ثبت نام خود را انجام دهند که این مسأله در شرایط شیوع کرونا، چون زمینه تجمع افراد را فراهم می کند آسیب زا است، بنابراین ما در حال نهایی نمودن اپلیکیشنی هستیم تا افراد از طریق آن ثبت نام کنند و فقط کد رهگیری خود را به بخشداری یا فرمانداری ارائه داده و فرایند ثبت نام خود را تکمیل و نهایی کنند. این اپلیکیشن جهت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیز قابلیت بهره برداری دارد و این عزیزان هم می‌توانند پس از ثبت و بارگذاری اطلاعات خود در سامانه با مراجعه به وزارت کشور ثبت نام خود را کامل و نهایی کنند.

رییس مرکز توسعه دولت الکترونیک وزارت کشور با بیان اینکه در زمینه تبلیغات نیز پیشنهاد ما تقویت استفاده از فضای مجازی است، تصریح کرد: ضمن توجه به زمینه های مرتبط با مشارکت مردم، در حال برنامه ریزی برای ایجاد بستر مناسب برای تبلیغات در فضای مجازی هستیم.

شجاعان با اشاره به وجود حدود یک میلیون نفر از مجریان برگزاری انتخابات و اینکه افراد مجری در طول ساعات اخذ رای باید در شعب اخذ رای حاضر بوده و سپس باید آرا را شمارش کنند، خاطرنشان کرد: در کلانشهر ها فرایند شمارش آرای انتخابات شوراها سخت و زمان بر است؛ مثلا در تهران چند هزار داوطلب داریم که شمارش آرای آنها معمولا دو تا سه روز زمان می برد که در کنار هم بودن مجریان برای شمارش آرا در یک مکان مسقف، می‌تواند برای مجریان مخاطره داشته باشد؛ لذا اخذ و شمارش آرای انتخابات شوراها بصورت الکترونیک، عامل مؤثری برای به حداقل رساندن خطر بیماری کرونا خصوصا برای مجریان است.

وی افزود: با برگزاری انتخابات به صورت کاملاً الکترونیکی، مرحله شمارش دستی آرا حذف می شود و می‌توان اطلاعات هر صندوق را پس از اتمام مهلت انتخابات در زمان کوتاهی استخراج کرد. صندوق های الکترونیکی در طول ساعات رای گیری پلمپ بوده و پس از اتمام انتخابات، با تشریفات قانونی پلمپ آنها رفع می شود و با روشی فنی، اطلاعات حافظه صندوق استخراج شده و برای وزارت کشور و ناظرین بر انتخابات ارسال می گردد.

شجاعان در ادامه اظهار کرد: در انتخابات الکترونیکی به رای دهندگان در شعب به جای برگه کاغذی، کارت الکترونیکی و دستکش یکبار مصرف داده می شود. ما با وزارت بهداشت نیز جلساتی داریم و اگر از سوی مراجع قانونی ذیربط در هر یک از انتخابات های پیش رو، این شیوه تایید و اجرا شود، زمینه های احتمالی شیوع کرونا در روز اخذ رأی می تواند کاهش یابد. البته برای اینکه فرآیند رای گیری با ریسک کمتری انجام شود، باید در صورت امکان ساعت های اخذ رای و در حد ممکن تعداد شعب را هم افزایش داد تا تجمع به حداقل ممکن برسد.

وی خاطرنشان کرد: موضوع رای گیری اینترنتی یا بر پایه تلفن همراه نیز با اصل مخفی بودن آراء مشارکت کنندگان در انتخابات مغایرت دارد و کشورهایی که رای گیری اینترنتی انجام داده اند، به دلیل همین مسأله مخفی نماندن آرا و مخاطرات امنیتی، از این شیوه برگزاری انتخابات عقب نشینی کرده اند. به نظر می رسد رای اینترنتی در حال حاضر جایگاهی ندارد و راهکار ممکن و مؤثر، الکترونیکی شدن فرایند اخذ و شمارش آراء در انتخابات است.

شجاعان در پایان گفت: وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیکی آمادگی دارد و به هر میزان که برگزاری الکترونیکی انتخابات مورد جمع بندی مراجع قانونی مرتبط قرار گیرد، این شیوه کاملا قابل اجرا است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین