|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۲
کد خبر: ۳۱۰۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۹
فاصله کف تولید با میز تصمیم گیری زیاد است و تصمیم گیران درد مرغداران را نمی دانند. مرغدار مرغ را به افرادی که وزارت صمت معرفی کرده تحویل داده است، اما ۲۹ درصد افت برای مرغ افت زده اند در حالی که افت معمولی بین ۲۲ تا ۲۵ درصد است.
مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت صمت  هیچ فرآیندی برای تحویل گوشت مرغ تعریف نکرده است و در بحث توزیع و عرضه مشکلات بسیاری وجود دارد.

به گزارش ایسنا غلامرضا ملک نیا  دراین باره اظهار کرد: کارگروه تنظیم بازار در ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ مصوبه ای داشت که براساس آن توزیع نهاده ها توسط وزارت جهاد کشاورزی به صورت سیستمی انجام شود و بعد از آن براساس میزان نهاده توزیع شده در سامانه بازارگاه و همچنین میزان نهاده دریافتی مرغداران لیستی به وزارت صمت فرستاده شود و وزارت صمت و سازمان های صمت استان ها گوشت مرغ را از مرغداران تحویل بگیرند.

وی ادامه داد: متاسفانه  وزارت صمت از آن تاریخ هیچ فرآیندی برای تحویل گوشت مرغ تعریف نکرده است و در بحث توزیع و عرضه مشکلات بسیاری وجود دارد.

مدیر کل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی به وظایف خود یعنی توزیع نهاده ها عمل کرده است، گفت:شبکه توزیع مرغ بایستی برای مرغدار مشخص باشد و بایستی زیرساخت ها و سازوکارهایی برای آن دیده شود.

به گفته وی در کشور ۲۰۰ کشتارگاه وجود دارد و مرغدار در یک شهرستان نمی تواند خودش مرغ را به کشتارگاه در یک شهرستان دیگر بدهد.

ملک نیا که در برنامه گفت و گوی ویژه خبری صحبت می کرد، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی روزانه بیش از ۶۰۰ تن گوشت مرغ در میادین بهمن و پیروزی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌کند و آمادگی داریم گوشت مرغ را با قیمت مصوب در عمده فروشی‌ها در اختیار وزارت صمت قرار دهیم.

در ادامه پرویز فروغی - دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور - نیز گفت: تولیدکننده بین چند تصمیم گیرنده گرفتار شده است. در ستاد تنظیم بازار بدون حضور نماینده ای از مرغداران تصمیم گرفته می شود و نهایتا اگر جوابی گرفته نشود تولید کننده را قربانی می کنند.

وی خطاب به رئیس سازمان صمت استان تهران که گفته بود "از گیلان، مازندران و سمنان به سازمان صمت مرغ تحویل داده می‌شود ولی مرغداری‌های استان تهران به سازمان صمت مرغ نمی‌دهند و این در حالی است که اگر ۱۲۰۰ تن گوشت مرغ گرم به عمده فروشی‌ها در تهران تحویل داده شود، مرغ با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان دست مردم می‌رسد"، گفت:چه سازوکاری برای تحویل مرغ مرغداران تعریف کردید؟ کجا تشکل ها را دعوت کردید و به نماینده آنها دستورالعمل ها را ابلاغ کردید؟ مگر می شود در ستاد تنظیم بازار که قرار است برای مرغداران تصمیم گیری شود نماینده آنها نباشد؟

چرا مرغداران باید در ازای تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده ها همه هستی خود را  نابود کنند؟

فروغی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده های مورد نیاز مرغداری ها با قیمت مصوب تامین می شود ولی انتظار دارند که همه تولیدات مرغداران را دریافت کنند، گفت: چرا باید مرغداران در ازای تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد از نهاده های مورد نیازشان تمام هستی یشان را بدهند و نابود شوند؟

در ادامه نادر عاشقی عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی تهران  با بیان اینکه از ابتدای سال بعد از تعریف سامانه بازارگاه تمام مرغداران مکلف  شدند که در ابتدای دوره تعهد بدهند تا مرغشان را در قالب زنجیره توزیع قرار دهند، گفت: در شبکه توزیع باید تولیدکننده، خریدار، کالا و وجه دریافتی مشخص باشد اما وقتی که می خواهیم مرغ عرضه کنیم به صورت مداوم پاسکاری می شویم،  زیرا شبکه توزیعی وجود ندارد.

فاصله تولید تا تصمیم گیری زیاد است

وی اضافه کرد: فاصله کف تولید با میز تصمیم گیری زیاد است و تصمیم گیران  درد مرغداران را نمی دانند. مرغدار مرغ را به افرادی که وزارت صمت معرفی کرده تحویل داده است، اما ۲۹ درصد افت برای مرغ افت زده اند در حالی که افت معمولی بین ۲۲ تا ۲۵ درصد است.

عاشقی اضافه کرد: مشخص نیست پول مرغدار را چه زمانی می‌دهند و تضمینی در این زمینه داده نمی‌شود. هنوز برخی مرغداران پول مرغی که ۱۳ سال پیش (سال ۱۳۸۶ ) به برخی کشتارگاه‌ها داده اند نگرفته اند.

عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی تهران تصریح کرد: فهرستی که وزارت صمت در دماوند به مرغداران داده است که مرغدارها مرغ خود را به اسامی این لیست تحویل دهند در میدان بهمن غرفه دارند و کشتارگاه ندارند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین