کد خبر: ۳۱۰۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴
رئیس مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان با بیان این که مشاوره و رعایت پروتکل‌های بهداشتی عامل قطعی کاهش ابتلای بیماران ایدزی به کروناست، گفت: وضعیت مطلوب بیماران ایدز مبتلا به کرونا نمی‌تواند ناشی از استفاده آن‌ها از داروهای ایدز باشد و از طرفی مصرف خودسرانه این داروها نیز بعضا با عوارض‌های شدیدی همراه است.
رئیس مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان یزد از عوارض بعضا شدید مصرف خودسرانه داروهای ایدز خبر داد و تصور پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا با مصرف داروهای ایدز را نادرست خواند.

دکتر «علیرضا ذبیحی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که مصرف داروهای بیماری ایدز قابلیت پیشگیری از ابتلا به کرونا را ندارد، اظهار کرد: متاسفانه باور اشتباهی وجود دارد مصرف داروهای ایدز باعث مقاوم شدن بدن افراد در برابر بیماری کروناست.

وی با بیان این که هنوز در این خصوص اطلاعات و تحقیقات جامعی انجام نشده است، گفت: داروهایی که در درمان بیماری ایدز مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیماران مبتلا به ایدز را در مقابل کرونا نیز مقاوم نمی‌کند به وری که تاکنون تعدادی از بیماران مبتلا به ایدز به کرونا نیز مبتلا شده‌اند.

رئیس مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان با بیان این که مشاوره و رعایت پروتکل‌های بهداشتی عامل قطعی کاهش ابتلای بیماران ایدزی به کروناست، گفت: وضعیت مطلوب بیماران ایدز مبتلا به کرونا نمی‌تواند ناشی از استفاده آن‌ها از داروهای ایدز باشد و از طرفی مصرف خودسرانه این داروها نیز بعضا با عوارض‌های شدیدی همراه است.

وی پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این بیماران و مشاوره‌های مربوطه را عامل کاهش مرگ و میر آنان از طریق ابتلا به کرونا دانست و گفت: بیماران مبتلا به ایدز به علت ترس ناشی از کرونا، بیش‌ از پیش در زمینه شیوع و ابتلا به این بیماری رعایت جوانب بهداشتی را دارند لذا پایین بودن آمار کرونا در بیماران ایدز، هیچ ارتباطی به داروهای مصرفی آن‌ها ندارد.

رییس مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان یزد: پایین بودن آمار کرونا در بیماران ایدز هیچ ارتباطی به داروهای مصرفی آن‌ها ندارد.
وی افزود: خوشبختانه وضعیت بیماران اچ.آی.وی استان در زمینه ابتلا به کرونا مانند دیگر نقاط کشور وضعیت مطلوبی است و تنها تعداد انگشت شماری از آنان دچار کرونا شده‌ و تا این لحظه نیز آسیب چندان زیادی در این باره نداشته‌اند.

وی مشابه بودن این وضعیت بیماران ایدز در تمام کشور را ناشی از مشاوره‌های مداوم مراکز مشاوره بیماری‎های رفتاری در خصوص کرونا دانست و گفت: البته بیماران ایدز نیز خود با رعایت این مسئله در شکست زنجیره شیوع کرونا نقش داشته‎اند.

وی افزود: سطح ایمنی بیماران ایدز مصرف کننده برخی از داروهای مربوطه مانند افراد عادی است اما بعضی از آن‌ها نیز سطح ایمنی پایین‌تری دارند که رعایت بیشتر نکات بهداشتی را می‌طلبند.

تصور اشتباه در مورد یکسان بودن روند بهبودی کرونا

ذبیحی با تاکید بر این که گروه هدف ویروس کرونا تمام افراد جامعه هستند، گفت: افراد با ایمنی پایین‌تر و دارای بیماری‌های زمینه‌ای در معرض شدت بالاتر عوارض بیماری کرونا هستند اما رعایت پروتکل‌ها و نکات بهداشتی و موارد پیشگیری برای همه یکسان است.

وی از بیماران مصرف کننده داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مانند کورتون نیز به عنوان گروه‌های در معرض خطر کرونا یاد کرد و گفت: متاسفانه تصور اشتباه افراد عادی و بدون بیماری زمینه‌ای از ابتلا به کرونا و بهبودی ساده نیز اشتباه است چرا که کرونا برای دو فرد هم سن و با مشخصات مشابه نیز عملکرد مشابهی ندارد و نمی‌توان وضعیت فرد مبتلا به کرونا را پیش‌بینی کرد لذا ریسک ابتلا به کرونا به امید بهبودی، تصور اشتباهی است.

رئیس مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان در پایان همکاری مراکز مشاوره در تامین امکانات بهداشتی مورد نیاز بیماران کم‌توان و کم بضاعت مبتلا به ایدز را یادآور شد و گفت: خوشبختانه ابتلای بیماران ایدزی به کرونا در موج اول و دوم بیماری متناسب با آمار کلی پایین بود ولی در موج سوم کرونا، این رقم افزایش جزئی داشته است.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین