|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
کد خبر: ۳۱۰۰۸۳
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۴

با تغییر وضعیت همه‌گیری کرونا در کلانشهر تهران از قرمز به نارنجی، از شنبه 15آذر‌ماه علاوه بر مشاغل گروه یک، فعالیت مشاغل مشمول گروه2 شغلی نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مجاز شمرده می‌شود، اما فعالیت مشاغل مشمول گروه 3 و 4 شغلی همچنان ممنوع است.

رئیس اتاق اصناف تهران در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به تغییر وضعیت شیوع کرونا در تهران از قرمز به نارنجی از مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا برای فعالیت واحد‌های صنفی گروه‌های شغلی یک و ۲ در شهرهای دارای وضعیت نارنجی مانند تهران، از شنبه ۱۵آذر‌ماه خبر داد و گفت: با مصوبه ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا از شنبه مالکان واحد‌های صنفی گروه‌های شغلی یک و ۲ مشروط به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توانند مغازه‌های خود را باز کنند، اما فعالیت گروه‌های شغلی ۳ و ۴ در تهران همچنان ممنوع است.

قاسم نوده‌فراهانی، افزود: مجوز فعالیت مشاغل گروه2 درحالی صادر شده که فعالیت مشاغل مشمول گروه۳ شامل بوستان‌ها، مراکز تفریحی و مشاغل مشابه، مهد‌های کودک، تالار‌های پذیرایی و رستوران‌ها (شامل بیرون‌بر نمی‌شود)، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، موزه‌ها، سینما‌ها و تئاترها، استخر‌های سرپوشیده و باشگاه‌های ورزشی پربرخورد، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی و مشاغل مشمول گروه۴ شامل باشگاه‌های ورزشی و ورزش‌های پربرخورد ازجمله کشتی، باغ‌وحش و شهربازی، مراکز آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های ورزشی سالنی حتی در شهرهای دارای وضعیت نارنجی و زرد ممنوع خواهد بود.

تذکر به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و کرکره نیمه‌باز

رئیس اتاق اصناف تهران همچنین با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد ۹۵درصد واحدهای صنفی در تهران دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت کرده‌اند، در مورد سهل‌انگاری برخی صنوف در رعایت ضوابط ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا برای تعطیلی کسب‌وکارها گفت: بازرسان اتاق اصناف به فروشگاه‌های زنجیره‌ای که به فروش اجناسی غیر از اجناس سوپرمارکتی و موادغذایی اقدام می‌کردند و همچنین برخی واحدهای صنفی مشمول ممنوعیت فعالیت که با کرکره نیمه‌باز به ارائه خدمات می‌پرداختند، تذکر داده است.

نوده‌فراهانی همچنین از تغییر گروه‌بندی مشاغل خبر داد و افزود: با درخواست برخی اتحادیه‌های صنفی و پیگیری اتاق اصناف علاوه بر صنف سازندگان و فروشندگان عینک‌های طبی، 3رسته شغلی دیگر شامل تامین‌کنندگان مواد شیمیایی جهت عرضه مواد ضد‌عفونی کننده و موردنیاز کارخانه‌های داروسازی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و صنایع مختلف، عرضه‌کنندگان ابزار و یراق مشتمل بر تامین‌کنندگان مواد و مصالح ایزوگام، قطعات پمپ و ابزار موردنیاز صنایع و فروشندگان و عرضه‌کنندگان قطعات و لوازم یدکی کشاورزی نیز از گروه 2 به گروه یک شغلی منتقل شده و از این پس در همه شهرهای کشور با وضعیت قرمز، نارنجی یا زرد مجاز به فعالیت خواهند بود.

تعطیلی صفر تا صد مشاغل، راهگشا نیست

طاهر محمدی، دبیر و عضو هیأت‌رئیسه اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف شمیرانات در گفت‌وگو با همشهری در مورد تغییر فهرست مشاغل و کسب‌وکارهای مجاز به فعالیت از شنبه هفته آینده با تغییر وضعیت تهران از قرمز به نارنجی، گفت: در شهرهای قرمز فقط مشاغل گروه یک مجوز فعالیت دارند، اما در تهران و سایر شهرهایی که وضعیت آنها از قرمز به نارنجی تغییر می‌کند، علاوه بر مشاغل گروه‌ یک، مشاغل گروه2 نیز می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی فعالیت کنند.

طاهر محمدی افزود: باید با برنامه‌ریزی و سیاستگذاری مناسب برای رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی و تنظیم مناسب ساعت کار مشاغل اجازه دهیم تا کسب‌وکارها نیز به فعالیت خود ادامه دهند. باید ساعات کار مشاغل را به‌گونه‌ای تدوین کنیم تا برخی صنوف مانند مصالح ساختمانی و ابزارآلات که اوج فعالیت آنها از صبح تا ظهر است در این ساعات فعال شوند و برخی دیگر از صنوف مانند فروشندگان پوشاک که بیشتر بعدازظهرها فعال هستند، از 2 تا 8 شب فعالیت کنند. او افزود: بهتر است به جای تعطیلی صفر تا صدی مشاغل با توجه به ماهیت کسب‌وکارها محدودیت منصفانه‌ای برای فعالیت صنوف تعیین و بر رعایت آن نظارت کنیم. علاوه بر آن، باید با تعیین ظرفیت واحدهای صنفی برمبنای مساحت اجاره دهیم تا تعداد مشخصی مشتری برای خرید در این واحدها حضور داشته باشند.

اجرای نادرست محدودیت‌ها در برخی صنوف

دبیر و عضو هیأت‌رئیسه اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف شمیرانات با اشاره به صدور مجوز فعالیت برخی مشاغل ضروری در شهرهای قرمز، گفت: متأسفانه شاهد هستیم در صنوفی مانند فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره‌بار و... بدون رعایت هیچ ضوابطی، افراد زیادی در این مراکز تردد می‌کنند که این شیوه فعالیت با هدف قطعی اعمال محدودیت‌ها مغایرت دارد.

محمدی با تأکید بر ضرورت تعیین زمان‌بندی ساعات کاری و تعداد مراجعان به واحدهای صنفی، افزود: با اعمال محدودیت‌های صفر تا صدی پاساژها و مجتمع‌های تجاری تعطیل شد، اما می‌توانیم در اینگونه مراکز تجاری با درنظر گرفتن تعداد واحدهای صنفی و مراجعان، از شیوع کرونا جلوگیری کنیم تا این کسبه نیز قادر به ادامه فعالیت باشند؛ به‌نحوی که مثلا در مجتمع‌های تجاری که مثلا 500مغازه وجود دارد با استفاده از سیستم انتظامات پاساژها از هر دری که مشتری خارج می‌شود، مشتریان جدید جایگزین شوند تا مثلا حداکثر 150نفر به‌طور همزمان در این مراکز حضور داشته باشند. او افزود: در مورد آرایشگاه‌های مردانه و زنانه نیز می‌توانیم فعالیت آنها را حداکثر با 2نفر فعال صنفی و 2مشتری مجاز دانسته و به‌نحوی مدیریت کنیم تا این واحدها که مدت زمان زیادی است تعطیل و کسب‌وکارشان با مشکل مواجه شده با اولویت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی، حداقل به‌طور نسبی فعال باشند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین