کد خبر: ۳۰۹۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۲
در مورد داروی امام کاظم (ع) چون این دارو به نام معصوم نامگذاری شده و در مورد پیشگیری و درمان ادعا دارد و می گوید بیمار کرونا سریع خوب می شود یا مصرف کننده این دارو مبتلا نمی شود باید، این ادعا به بوته آزمایش گذاشته شود. مسیر تایید این دارو باید به روشی باشد که حداقل اصول علمی در آن رعایت شده باشد، در هر صورت راه بررسی بسته نیست.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۸۵ ادعای طب سنتی برای کرونا بررسی شده و ۱۹ ادعا به مرحله نهایی رسیده، هر ادعایی از جمله داروی امام کاظم(ع) نیز قابل بررسی است البته درباره صحت روایت باید حوزه علمیه نظر دهد.

به گزارش ایرنا، نفیسه حسینی یکتا روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، درباره ادعای درمان کرونا با شربت منسوب به امام کاظم (ع) افزود: ادعاها در حوزه طب سنتی چند قسمت هستند، مثلاً فلان گیاه دارویی بر کرونا موثر است یا فلان روش موثر را داریم. برخی ادعاهای داروها به نام معصومین هستند و ادعای پیشگیری و درمان دارند. این ادعاها تلفیقی از باورهای مردم به طب سنتی و باورهای مردم به مقدسات هستند پس در دو حوزه باید وارد شویم.

وی ادامه داد: در مورد داروی امام کاظم (ع) چون این دارو به نام معصوم نامگذاری شده و در مورد پیشگیری و درمان ادعا دارد و می گوید بیمار کرونا سریع خوب می شود یا مصرف کننده این دارو مبتلا نمی شود باید، این ادعا به بوته آزمایش گذاشته شود. مسیر تایید این دارو باید به روشی باشد که حداقل اصول علمی در آن رعایت شده باشد، در هر صورت راه بررسی بسته نیست.

سرپرست دفتر طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه این دارو بر اساس روایتی از معصوم ادعا شده است، باید در مورد قطع الصدور بودن این روایت حوزه علمیه و علمای علم رجال نظر بدهند و بعد از آن اگر مستندی درباره موثر بودن آن وجود دارد، به وزارت بهداشت ارائه شود تا ببینیم به شکلی می توان از آن استفاده کرد.

آمار برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی

حسینی در پاسخ به ایرنا درباره برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی گفت: نظارت بر درمان در معاونت درمان وزارت بهداشت پیگیری می شود، برخی از این ادعاها مانند درمان با ادرار شتر، بررسی و گزارش آن در صدا وسیما هم منتشر شد اما در هر صورت در مورد آمار برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی آماری ندارم و باید معاونت درمان وزارت بهداشت و دفتر نظارت بر درمان در این زمینه پاسخگو باشد.

وی افزود: تاکنون ۸۵ ادعای مربوط به کرونا از طب سنتی به عنوان کارآزمایی بالینی ثبت شده است، ۱۹ مورد از آنها به اتمام رسیده و مرحله پژوهشی را تمام کرده، البته هیچکدام ادعای درمان کرونا را ندارند همن طور که در بین داروهای شیمیایی نیز هیچ داروی که مدعی درمان بیماری کووید ۱۹ باشد وجود ندارد؛ اگر هر روش یا دارویی در طب سنتی ادعای درمان کرونا را داشته باشد، ادعایی گزاف است ولی اگر ادعایی به عنوان یک اقدام کمکی و مکمل باشد، قابل بررسی است و در دفتر طب سنتی یا سازمان غذا و دارو بررسی می شود و در صورت معتبر بودن برای تایید به کمیته علمی کرونا ارجاع می شود.

حسینی ادامه داد: ادعاهای زیادی در زمینه اثربخشی طب سنتی بر کرونا هست و با توجه به اینکه مطلبه عمومی جامعه را برای توصیه های طب سنتی و مکمل داریم، همه این ادعاها در وزارت بهداشت شنیده می شد اما باید به درستی برای مردم اطلاع رسانی شود که کدامها معتبر هستند. باید اطلاع رسانی ها به مردم از منابع معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت باشد که شامل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو، انجمن علمی طب سنتی و سایت های دانشگاههای علوم پزشکی است و ادعاهای دیگر معتبر نیست.

کمرنگ کردن بازار شیادی طب سنتی

سرپرست دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: اگر کسی ادعاهای پیشگیری و درمان کرونا را از طریق طب سنتی از مرجعی غیر از مراجع معتبر اعلام شده دریافت کرد باید با آن مقابله کند و باید به مردم این آگاهی را بدهیم تا به مرور بازار شیادی طب سنتی کمرنگ شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره تعداد فعالان مورد تایید وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی گفت: افرادی مجوز طب سنتی دارند که یا پزشک متخصص طب سنتی باشند که تعداد آنها در کشور ۴۲۰ نفر است یا پزشکان عمومی باشند که دوره طب سنتی را دیده باشند و مجوز گرفته باشند که حدود ۶۰۰ نفر هستند، این افراد می توانند در مطب خصوصی یا سلامتکده ها به مردم ارائه خدمت کنند. مردم می توانند از این افراد درمان معتبر بگیرند، اگر غیر این افراد باشند و ادعا و تجربه ای دارند باید از وزارت بهداشت مجوز بگیرند، در هر صورت با برخی از مدعیان دروغین طب سنتی برخورد شده و گزارش آن هم از صدا و سیما پخش شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین