|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۳۰۹۰۰۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۱
شبیه به این موضوع را در آذربایجان هم می توان تصور کرد و دور از انتظار نیست، زیرا ترکیه با نفوذی که در آذربایجان به دست آورده نیازمند کسی است که در قدرت بیش از گذشته گوش به فرمان باشد در نتیجه احتمال این که علی اف در قدرت سرنگون شود هم دور از ذهن نیست.
یک کارشناس مسائل قفقاز با تشریح ابعاد توافق نامه انجام شده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، تاکید کرد: توافقنامه به گونه ای تنظیم شده که خودش در آینده محل مناقشه خواهد بود.

سید محمدرضا دماوندی در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از وضعیت آینده قره باغ با توجه به توافقی که میان آذربایجان و ارمنستان امضا شد، گفت‌ : توافق نامه بین آذربایجان و ارمنستان با وساطت روسیه منعقد شده و حتی کلیپی هم منتشر شد که پوتین گفته بود متن توافق نامه را خودم نوشتم، در هر حال آنچه برای ایران حائز اهمیت است بند آخر این توافق نامه می باشد که مربوط به راه اندازی کریدور میان نخجوان و آذربایجان می شود.

وی تصریح کرد :  در حالی که هنوز مشخص نیست در کدام نقطه این کریدور ایجاد می شود، لذا با توجه به صحبت های ترکیه و آذربایجان مشخص است که سرمایه گذاری سنگینی انجام خواهد شد و به احتمال زیاد خطوط گاز از آذربایجان به نخجوان و ترکیه می رود.

این کارشناس حوزه قفقاز معتقد است که این کریدور مصالح و منافع آذربایجان و ترکیه را با مورد هدف قرار دادن منافع ملی ایران تامین می کند.

دماوندی همچنین بیان کرد : اما بخش های دیگر این توافقنامه درباره ایجاد دالان ارتباطی در منطقه قره باغ کوهستانی است که جزو مسائل داخلی آذربایجان و ارمنستان بوده و خودشان به آن می پردازند. اما اگر قرار به ایجاد دالانی برای اتصال خاک جمهوری اذربایجان به نخجوان است که منافع ایران را به خطر می اندازد ؛ امکان ایجاد کریدورهای دیگری در منطقه وجود دارد از جمله دالان ماکوـ نخجوان ـ ارمنستان که می تواند برای ایجاد موازنه مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این توافقنامه به گونه ای تنظیم شده که خودش در آینده  محل مناقشه خواهد بود زیرا برای بسیاری از مسائل پایانی در نظر گرفته نشده و توافقنامه در آینده محل درگیری جدید خواهد بود، در واقع به نوعی مانند آتش زیر خاکستر می‌ماند که می تواند عامل درگیری  و جنگ باشد.

این کارشناس مسائل حوزه قفقاز با اشاره به این که درباره آینده قره باغ باید به سرنوشت حاکمیت در ارمنستان و آذربایجان هم توجه داشت، گفت: در ارمنستان حاکمیت سیاسی پایدار نیست و سرنگونی پاشینیان در کوتاه زمانی محتمل است زیرا باید افکار عمومی را اقناع کند که این توانمندی را هم ندارد و دلیل آن نیز شکست ها و تلفات نیروی انسانی است که در پی داشته است و همچنین احتمال برگزاری انتخابات پیش از موعد وجود دارد.

دماوندی اظهار داشت : شبیه به این موضوع را در آذربایجان هم می توان تصور کرد و دور از انتظار نیست، زیرا ترکیه با نفوذی که در آذربایجان به دست آورده نیازمند کسی است که در قدرت بیش از گذشته گوش به فرمان باشد در نتیجه احتمال این که علی اف در قدرت سرنگون شود هم دور از ذهن نیست.

وی در ادامه گفت: حتی درباره این توافقنامه برای افکار عمومی آذربایجان سوال ایجاد شده که اگر دارای چنین قدرت نظامی بودیم چرا به دروازه های خان کندی رسیدیم عقب نشینی کردیم و... بنابراین، این ها مسایلی است که در جامعه آذربایجان و ارمنستان وجود دارد.

این کارشناس مسائل حوزه قفقاز با بیان این که ‌شیعیان آذربایجان نسبت به حضور تکفیری ها حساس هستند و همین مساله می تواند ادامه حکومت علی اف را با مشکل مواجه کند، ابراز کرد:جمهوری آذربایجان و ترکیه حضور تکفیری ها را انکار می کنند در حالی که اسناد اعم از عکس و فیلم تایید کننده این موضوع است.

وی با بیان اعتقاد که بحث اینجاست که باکو پذیرای واقعیات نیست و کاملا در زمین کسانی بازی می کند که چشم طمع به خاک ایران دارند، گفت: در واقع ماندگاری نیروهای تکفیری در آذربایجان در آینده به ضرر خودش است.

دماوندی خاطرنشان کرد : طی زمانی که درگیری میان آذربایجان و ارمنستان وجود داشت درباره حضور نیروهای تکفیری به دفعات مسئولان ما هشدارهای لازم را دادند که حضور این نیروها را در نزدیکی مرزهای خودمان تحمل نمی کنیم لذا هر آنچه باید گفته شده و اکنون باید عملیاتی وارد شد ضمن این که با بازپس گیری مناطق اشغالی، پرچم اسرائیل در نزدیکی مرزهای ما برافراشته شده و این پیام رسمی به ما است.

وی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در کنار ابزارهای دیپلماتیک اعم از گفت و گو و مذاکراتی که انجام می دهد باید در جاهایی نیز اقتدار خود را نشان دهد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین