کد خبر: ۳۰۸۴۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
ناقل بودن یعنی اینکه ویروس در ترشحات بینی و حلق فرد وجود داشته باشد. معمولاً تا دو هفته یا حداکثر سه هفته بعد از بیماری ویروس از بین می‌رود. البته ممکن است حتی تا ۶ هفته پس از بهبودی در تست PCR مشخص شود که ویروس در بدن وجود دارد ولی این دلیل بر اینکه فرد ناقل باشد نیست.

نام دکتر مسعود مردانی را این روزها زیاد می‌شنویم. فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اینکه سرش حسابی شلوغ است به همه تلفن‌ها و سؤال‌های خبرنگاران پاسخ می‌دهد و البته قبلش قول می‌گیرد که سؤالات را کوتاه و سریع بپرسم تا به‌ کارهایش برسد. پاسخ‌های دکتر مردانی را به استدلال‌های بعضی از مردم برای رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی بخوانید.

اینکه می‌گویند یک بار کرونا گرفته‌ایم و دیگر نمی‌گیریم و لازم نیست رعایت کنیم درست است و پایه علمی دارد؟

خیر صحیح نیست. هیچ دلیل متقنی در رابطه با اینکه کسی که یک بار کرونا گرفته دیگر تا آخر عمر دچار این بیماری نمی‌شود وجود ندارد. مواردی از ابتلای مجدد گزارش شده و برای همین کسانی که گرفته‌اند و بهبود پیدا کرده‌اند حتماً باید دوباره پروتکل‌های بهداشتی و نکات لازم را رعایت کنند.

اتفاقاً مواردی بوده که کسی برای بار دوم به کرونا مبتلا شده و بیماری اش شدیدتر از بار اول هم بوده است.

بله. همه ابعاد بیماری کاملاً شناخته شده نیست. اینکه آیا آنتی بادی محافظت کننده است یا نه را هیچ کس نمی‌داند.

کسی که مبتلا می‌شود تا چه زمانی آنتی بادی در بدنش وجود دارد؟

معمولاً تا ۶ ماه اندازه‌ای از آنتی بادی در بدن فرد بهبودیافته وجود دارد. معمولاً می‌گویند بعد از ۳ ماه میزان آنتی بادی به نصف می‌رسد و در سه ماه بعد ممکن است ۸۰ تا ۹۰ درصد آن از بین برود. اگر آنتی بادی محافظت کننده باشد و فرد خوش شانس باشد حداکثر ۶ ماه از او در مقابل بیماری کرونا مراقبت می‌کند.

کسانی که بهبود پیدا کرده‌اند ممکن است همچنان ناقل باشند؟

ناقل بودن یعنی اینکه ویروس در ترشحات بینی و حلق فرد وجود داشته باشد. معمولاً تا دو هفته یا حداکثر سه هفته بعد از بیماری ویروس از بین می‌رود. البته ممکن است حتی تا ۶ هفته پس از بهبودی در تست PCR مشخص شود که ویروس در بدن وجود دارد ولی این دلیل بر اینکه فرد ناقل باشد نیست.

یک استدلال دیگر هم برای رعایت نکردن پروتکل‌ها وجود دارد و کسانی هستند که می‌گویند چون گروه خونی‌شان O است مبتلا به کرونا نمی‌شوند و به همین دلیل رعایت نمی‌کنند.

این اصلاً علمی نیست. گروه خونی هیچ تفاوتی در ابتلا به کرونا ایجاد نمی‌کند. آن چیزی که درباره گروه خونی گفته می‌شود فقط داده آماری است و همه افرادی که آنتی بادی محافظت کننده نداشته باشند در معرض ابتلا هستند. فرقی نمی‌کند گروه خونی‌شان A باشد یا B یا O.

بعضی‌ها هم می‌گویند همه مردم بالاخره باید این بیماری را بگیرند پس نباید رعایت کنیم یا از ایمنی گله‌ای حرف می‌زنند. این استدلال چقدر پایه و اساس علمی دارد؟

ابتلا به کرونا «باید» ندارد. وقتی واکسن برسد خیلی‌ها می‌زنند و ایمن می‌شوند. ایمنی گله‌ای هم در آخرین نشست سازمان بهداشت جهانی نه تنها تأیید نشد بلکه گفته شد زجرآور است و باعث عقب ماندن کشورهای درگیر در زمینه ابتلا به بیماری کرونا می‌شود. پس این نظر منسوخ شده است.‌‌
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین