|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
کد خبر: ۳۰۸۰۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۲
با اعلام خبر پیروزی بایدن وی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است: این افتخار بزرگی است که شما مرا به عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب کرده‌اید. من قول می‌دهم رییس جمهور تمام ملت آمریکا باشم چه به من رای داده باشید یا نه.


تازه‌ترین اطلاعات از پنسیلوانیا حاکی است که ۲۰ رای الکترال این ایالت از آن بایدن شده و او رئیس جمهوری منتخب آمریکاست. در ایالت نوادا هم پیروزی بایدن از سوی خبرگزاری آسوشیتدپرس تایید شده و وی امید دارد تا با کسب "بیش از ۳۰۰ رای الکترال" راهی کاخ سفید شود. با پیروزی بایدن، "کامالا هریس" هم به عنوان معاون وی اولین زنی در تاریخ آمریکا خواهد بود که به سمت معاونت رییس جمهوری می‌رسد و ترامپ هم تازه‌ترین رییس جمهور آمریکاست که تک دوره‌ای شده است.

با اعلام خبر پیروزی بایدن وی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است: این افتخار بزرگی است که شما مرا به عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب کرده‌اید. من قول می‌دهم رییس جمهور تمام ملت آمریکا باشم چه به من رای داده باشید یا نه.

در پی پیروزی بایدن وی عنوان "رئیس جمهوری منتخب" را به بیوگرافی خود در اکانت توییتر اضافه کرده است.

با پیروزی بایدن، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا اولین مقام رسمی در جهان است که پیروزی بایدن را به وی تبریک گفت. نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا هم انتخابات بایدن را "طلوع یک روز امید جدید برای آمریکا" خوانده است.

در همین حال حامیان و طرفداران بایدن در شهرهای مختلف آمریکا به خیابان‌ها آمده‌اند و به جشن و پایکوبی پرداخته‌اند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا هم با تبریک پیروزی این یار دیرین و معاون سابق خودش، از مردم آمریکا خواست تا به این رئیس جمهوری منتخب فرصت بدهند. او در پیامی توییتری نوشت: بسیار مفتخرم که به رئیس جمهوری آتی خودمان، جو بایدن و بانوی اول آتی، جیل بایدن تبریک بگویم. میدانم که او این کار را با نگاه به بهترین منافع تک تک آمریکاییها انجام میدهد، چه او رای آنها را داشته باشد، چه نداشته باشد. بنابراین من از همه آمریکاییها میخواهم تا به او فرصت دهند و از او حمایت کنند.

هیلاری کلینتون هم که در انتخابات ۲۰۱۶ رقابت را به ترامپ واگذار کرده بود، در واکنش به این پیروزی اظهار کرد: رای دهندگان حرفشان را زدند و  جو بایدن و کامالا هریس را به عنوان رئیس جمهور و معاون رئیس جمهوری انتخاب کردند. این یک فرصت تاریخی، انکار ترامپ و فصل جدیدی در آمریکاست. از همه بابت کمک به وقوع این اتفاق تشکر میکنم. با هم رو به جلو.

بیل کلینتون هم در توییتر نوشته است: آمریکا حرفش را زد و دموکراسی برنده شد. حالا ما رییس جمهور و معاون رییس جمهوری داریم که به همه‌ کشور خدمت خواهند کرد و مردم را گرد هم خواهند آورد. تبریک به بایدن و هریس برای این لحظات پیروزی.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم با استقبال از پیروزی بایدن در توییتی نوشت: ما مشتاقانه منتظر همکاری با دولت بعدی ایالات متحده هستیم. ما می‌خواهیم در همکاری‌های خود برای آغاز مناسبات جدید دو سوی آتلانتیک و یک معامله جدید سرمایه گذاری کنیم.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس هم یار ترامپ محسوب می‌شد، در پیامی با تبریک پیروزی جو بایدن در رقابت کاخ سفید گفت او مشتاق همکاری نزدیک در کنار یکدیگر است.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم دل خوشی از ترامپ نداشت، پیروزی جو بایدن در انتخابات را تبریک گفت. وی که اختلافات سیاسی بسیاری با ترامپ داشت، در پیامی توییتری نوشت که آنها کارهای زیادی برای انجام دادن در کنار یکدیگر برای مقابله با چالش‌ها دارند.

در پیام توییتری ماکرون همچنین آمده است: آمریکایی‌ها رئیس جمهوری خودشان را انتخاب کردند. جو بایدن و کامالا هریس! برای غلبه بر چالش‌های امروز کارهای زیادی لازم است. بیایید در کنار هم کار کنیم!

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم که روابط تنش‌آلودی با دونالد ترامپ داشت، با تبریک بابت پیروزی بایدن گفت، از همکاری در کنار او خشنود خواهد شد.

صدراعظم آلمان همچنین گفت: چنانچه ما بخواهیم به چالش‌های بزرگ دوران خودمان غلبه کنیم، دوستی ترانس آتلانتیک (آمریکا و اروپا) ما غیر قابل جایگزینی است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که سازمانش همواره مورد تهدید ترامپ قرار می‌گرفت، در پیام تبریکی خطاب به بایدن گفت: می‌دانم جو بایدن حامی قدرتمند ائتلاف ماست. مشتاق همکاری نزدیک هستیم.

در پیام استولتنبرگ آمده است: رهبری آمریکا و یک ناتوی قدرتمند برای غلبه بر یک روسیه و چین قاطع‌تر و تعامل با چالشهایی همانند تروریسم بین‌المللی، تهدیدات سایبری و موشکی اهمیت دارد. آماده همکاری با دولت جدید برای تقویت بیشتر پیوند میان آمریکا شمالی و اروپا هستیم.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام مقام‌های انتخاباتی آمریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکا تا پیش از سوم نوامبر (روز اصلی انتخابات) به صورت پستی یا زودهنگام و در مراکز قرار داده شده، رای خود را به صندوق انداختند و روز سه‌شنبه نیز میلیون‌ها تن دیگر به پای صندوق‌های رای رفتند، به طوری که انتخابات امسال در ۱۲۰ سال اخیر از نظر حضور واجدان شرایط رای‌دهی، رکورد شکست و بنا بر اعلام حدود ۶۷ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند و آرای کسب شده از سوی ترامپ و بایدن از باراک اوباما که بیش از ۶۹ میلیون رای به دست آورده بود و رکورددار بود، نیز بیشتر شد.

روز سه‌شنبه گذشته با توجه به تفاوت ساعتی در ایالات مختلف آمریکا از شرق تا غرب و قوانین مختلف انتخاباتی در ایالات مختلف، مراکز رای‌گیری کم‌کم بسته شدند و نتایج انتخابات به صورت تدریجی اعلام شده که حاصل حجم بالایی از آرای پستی و نزدیکی دو نامزد است. هر نامزد برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد.

وضعیت شمارش آرا در ایالت‌های تاثیرگذار باقیمانده:

در همین حال حالا به دنبال اعلام پیروزی بایدن تیم حقوقی ترامپ به دنبال با طرح شکایات در دادگاه است. تیم او تاکید دارد که دسترسی برای نظارت از زمان آغاز و حین شمارش آرا فراهم نبوده است.

نقشه زیر هم تازه‌ترین تحولات از شمارش آرای انتخابات را به تصویر می‌کشد:

نامزدهای انتخابات تاکنون به صورت زیر ایالت‌ها را از آن خود کرده‌اند:

ترامپ: کنتاکی (رای الکترال ۸)، اوکلاهاما (۷)، تنسی (۱۱)، وست ویرجینیا (۵)، آرکانزاس (۶)، می‌سی‌سی‌پی (۶)، آلاباما (۹)، کارولینای جنوبی (۹)، ایندیانا (۱۱)، وایومینگ (۳)، داکوتای جنوبی (۳)، داکوتای شمالی (۳)، لوئیزیانا (۸)، نبراسکا (۴)، کانزاس(۶)، میسوری (۱۰)، آیداهو (۴)، یوتا(۶)، اوهایو (۱۸)، مونتانا (۳)، آیووا (۶)، فلوریدا (۲۹)، تگزاس(۳۸)، مین (۱)

بایدن: ورمونت (۳)، مریلند (۱۰)، نیوجرسی (۱۴)، ماساچوست (۱۱)، واشنگتن دی‌سی (۳)، دلاور (۳)، ویرجینیا (۱۳)، ایلینوی (۲۰)، کنتیکت (۷)، رودآیلند (۴)، نیویورک (۲۹)، نیومکزیکو (۵)، کلورادو (۹) نیوهمپشایر (۴) ایالت واشنگتن (۱۲)، اورگان (۷)، کالیفرنیا (۵۵)، هاوایی (۴)، مینه‌سوتا(۱۰)، نبراسکا (۱)، مین (۳)، آریزونا (۱۱)، ویسکانسین (۱۰) ، میشیگان (۱۶)، پنسیلوانیا(۲۰)، نوادا (۶)

*از پنج رای الکترال ایالت نبراسکا، ۴ رای به ترامپ و یک رای به بایدن رسید؛

*ایالت آریزونا که در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رسیده بود، این بار به دست بایدن افتاد؛

*ترامپ تنها یکی از چهار رای الکترال ایالت مین را گرفت؛

*ایالت ویسکانسین در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رسید و این بار در کنترل بایدن قرار گرفت؛

*میشیگان هم در ۲۰۱۶ در کنترل ترامپ بود که این بار به بایدن رسید؛

در انتخابات امسال گرچه نظرسنجی‌های پیش از انتخابات، پیروزی آسانی را برای جو بایدن متصور می‌شدند، اما رقابت بسیار نزدیک پیش رفت.

در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ ۳۰۶ رای الکترال و رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون ۲۳۲ رای را به دست آورده بود. چهار سال پیش نظرسنجی‌های پیش از انتخابات بر پیروزی کلینتون دلالت داشتند اما این ترامپ بود که با وجود رای مردمی کمتر، رای الکترال بیشتری را از آن خود کرد و در انتخابات پیروز شد همانند آنچه در سال ۲۰۰۰ افتاد و جورج بوش توانست با کسب ۵۳۷ رای بیشتر در ایالت فلوریدا از ال گور، کاندیدای دموکرات، با رای دیوان عالی و به دست آوردن آرای الکترال بیشتر، رییس جمهور آمریکا شود. 

در ایالات متحده، نامزد ریاست جمهوری با اکثریت آرایی که در روز انتخابات به دست می‌آورد، پیروز نمی‌شود بلکه این آرای الکترال هستند که رییس جمهور را تعیین می‌کنند و هر نامزدی که دست‌کم ۲۷۰ الکترال کالج از مجموع ۵۳۸ رای الکترال را به دست آورد، رییس جمهور خواهد بود.

هر ایالت بر اساس جمعیتش دارای تعداد مشخصی رای الکترال است که هر یک از دو نامزد می‌توانند با پیروزی نسبی در هر ایالتی، تمام آرای الکترال آن ایالت را از آن خود کنند. البته نسبت جمعیت هر ایالت با تعداد آرای الکترال آن متناسب نیست، به این معنی که ایالت کالیفرنیا با جمعیت حدود ۴۰ میلیون نفر (در سال ۲۰۲۰) دارای ۵۵ رای الکترال است (حدودا به ازای هر ۷۳۰ هزار نفر یک رای الکترال) اما ایالتی همچون وایومینگ با جمعیت تقریبی ۵۸۰ هزار نفر سه رای الکترال دارد (حدودا به ازای هر ۱۹۳ هزار نفر یک رای الکترال).

این دو موضوع یعنی اینکه یک نامزد با پیروزی فرضی ۵۱ درصد آرای مردمی در مقابل ۴۹ درصد آرای رقیبش، تمام آرای الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کند و نیز رعایت نشدن تناسب جمعیتی در اختصاص آرای الکترال به ایالت‌ها باعث شده تا رای‌گیری الکترال دارای یک عیب بزرگ باشد و آن این است که به دست آوردن رای اکثریت در انتخابات الزاما به معنی پیروزی نهایی نیست و این جمعیت اقلیت (الکترال کالج هر ایالت) هستند که تصمیم نهایی را برای اکثریت می‌گیرند؛ امری که موجب می‌شود تا به سختی گفت کاخ سفید نماینده اراده مردم آمریکاست. پنج مرتبه در سال‌های ۱۸۲۴، ۱۸۷۶، ۱۸۸۸، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ برنده بیشترین آرای مردمی با پیروز نهایی انتخابات متفاوت بوده‌ است.

در زیر تقسیم جغرافیایی ایالتهای دموکرات (آبی) و جمهوری‌خواه (قرمز) پس از انتخابات سال ۲۰۱۶ نمایش داده شده است:


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین