کد خبر: ۳۰۷۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱

پیگیری و تعقیب افراد مشکوک و مثبت کرونا، مشکلات تبادل ارزی جهت پیش خرید واکسن کرونا، شناسایی و مجازات متخلفان کرونا، سرانجام واکسن ایرانی کرونا و ... از جمله مباحثی بود که سخنگوی وزارت بهداشت درباره آن توضیح داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری در نشست خبری ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تولید واکسن کرونای ایرانی، گفت: حدودا هشت شرکت در کشور در حال کار بر روی واکسن کرونا هستند و برخی نسبت به دیگری پیشی گرفتند.‌ ما در مرحله تزریق حیوانی هستیم و تا تزریق واکسن بر میمون پیش‌ رفته‌ایم و امیدواریم تا پایان پاییز بشود نمونه انسانی را تزریق کرد.

احتمال دارد تا یک سال آینده به واکسن کرونا دسترسی نباشد

وی ادامه داد: البته در دنیا تلاش‌های زیادی برای تولید واکسن کرونا شده است. هم هند با کمک انگلستان در حال کارآزمایی بالینی واکسن کرونا هستند و هم روسیه این اقدام را انجام می‌دهد. به هر حال همه این موارد زمان‌بر است و احتمال دارد تا یکسال دیگر به واکسن دسترسی نباشد. حتی اگر واکسنی هم تولید شود، قطعا چندین سال تولید می‌کشد که بتواند تمام جمعیت جهان را در بر بگیرد. بنابراین اگر واکسن هم تولید شده و وارد بازار شود، ممکن است فقط 20 درصد جمعیت کشور را در بر بگیرد. بنابراین همچنان توصیه ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره واکسن آنفلوآنزا، گفت: خوشبختانه هنوز نمونه‌ای از بیماری آنفلوآنزا از آزمایشگاه گزارش و تایید نشده است. به هر حال 1.5 میلیون دوز از واکسن آنفلوآنزا در بخش بهداشت توزیع شد و تزریق‌های آن به صورت هدفمند در حال انجام است. در حالی که در سال گذشته 250 تا 300 هزار واکسن در بخش بهداشت توزیع شده بود، اما امسال برنامه‌ریزی شد تا افزایش یابد تا برای افراد آسیب‌پذیر و زنان باردار و ... تزریق شود که قطعا به شکسته شدن زنجیره انتقال کمک می‌کند.

تلاش برای رفع مشکلات ارزی جهت واردات واکسن آنفلوآنزا

امسال هنوز نمونه از آنفلوآنزا در کشور گزارش نشده است

لاری افزود: همکاران من به شدت در حال تلاشند تا مشکلات ارزی را برای واردات واکسن آنفلوآنزا رفع کنند. باید توجه کرد که درباره بیماری کرونا با تغییر فصل و به ویژه در فصل سرما، یک افزایش شیوع در این بیماری داریم. همانطور که دیدیم در ابتدای پاییز افزایش شیوع بیماری و بالا رفتن آمار بستری و به تبع آن افزایش آمار بستری را داشتیم و همینطور از اسفند ماه نگرانیم. در حوزه واکسن آنفلوآنزا نیز از بابت زمان اثرگذاری آن بعد از دو هفته ایمنی ایجاد می‌شود و اگر به دست‌مان برسد، همچنان موثر خواهد بود. البته با توجه به اینکه تاکنون نمونه‌ای آنفلوآنزا در کشور گزارش نشده است، به نظر می‌آید رعایت اصول بهداشتی مانند شستن دست، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی موثر خواهد بود.

پیگیری افراد مشکوک و مثبت کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت درباره پیگیری افراد کرونا مثبت نیز گفت: یکی از چالش‌های ما این است که اگر در آینده میزان تست را افزایش دهیم، اما برنامه‌ای برای تعقیب افراد مثبت نداشته باشیم و قرار باشد این افراد در جامعه حرکت کرده و بیماری را منتقل کنند، قطعا تاثیرگذار نخواهد بود. آخرین خبرها حاکی از مذاکراتی است که وزیر بهداشت در این زمینه با وزیر ارتباطات داشتند. در حال حاضر هم آزمایشگاه‌های خصوصی به سامانه سیب متصل شدند و هم اطلاعات آزمایشگاه‌های خصوصی و هم دولتی و اطلاعات دقیق بیماران اعم از محل زندگی، محل کار و...اخذ تعهد از آنها برای قرنطینه دو هفته‌ای انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر 5500 نفر از این افراد توسط نرم افزار ماسک توانستند ردیابی شوند که در کجای کشور هستند و ترددهایشان ارزیابی شود. امیدواریم این کار سر و سامان بهتری بگیرد و بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم. این غربالگری و تعقیب افراد مشکوک و مثبت در پیشگیری از انتقال بیماری موثر خواهد بود.

شناسایی و مجازات متخلفان کرونا

اطلاع ندارم چقدر از این جرایم اجرایی شده است

لاری در پاسخ به سوال ایسنا، درباره وضعیت جریمه‌های کرونایی و میزان این جریمه‌ها، گفت: آنچه مطالبه ما بود و ما مرتب اعلام می‌کردیم، این بود که اداره بیماری و بحث‌های بهداشتی با وزارت بهداشت است، اما واقعا کنترل و اداره ویروس کاری فرا وزارتخانه‌ای بوده و مشارکت همه را می‌طلبد. به نظر می‌آید بعد از هشت ماه شیوع ویروس هم بحث‌های اقناعی از سوی وزارت بهداشت و رسانه‌ها انجام شده است. به نظر می‌آید که باید یک حمایتی از مردم توسط قانون انجام شود. برای متخلفین مجازات‌هایی تعیین شده است و اکنون توسط دوربین‌ها افرادی متخلف جریمه می‌شوند. به عنوان مثال رانندگان تاکسی اگر ماسک نزنند، 100 هزار تومان باید جریمه بدهند، مسافران تاکسی اگر ماسک نزنند، 20 هزار تومان جریمه می‌شوند. البته با توجه به اینکه مسوول اجرای این برنامه وزارت بهداشت نیست، من اطلاعی ندارم که چقدر این جرایم اجرایی شده است، اما قطعا در حال پیگیری است.

مطالبه ضمانت اجرایی قوانین ضد کرونا

وی افزود: به نظر می‌آید در کشور ما همه چیز خیلی کند انجام می‌شود و بعد از اینکه تصمیمی می‌گیریم، تصمیمات بین‌بخشی، اقناع به موقع همه دستگاه‌ها، تصمیم گیری و عملیاتی شدن، به صورت کند پیش می‌روند، اما بیانات مقام معظم رهبری بسیار کارگشا بوده است. با دستور اکید ایشان هماهنگی باید انجام شود. البته برای اولین بار کمیته نظارت ملی بر اجرای پروتکل‌ها تشکیل شد که نماینده همه اصناف و بخش‌های بازرسی و حراست و وزارت بهداشت در آن حضور دارند و همه سازمان‌ها باید گزارش کارشان را ارائه دهند و وظایفشان را توضیح داده و گزارش آن به ستاد ملی رود. در عین حال همانطور که رهبری دستور دادند باید واقعا یک قرارگاهی تشکیل شود تا بر اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا نظارت کنند. در این شرایط مطالبه همه ما باید ضمانت اجرایی برای قوانین باشد که وضع می‌کنیم تا این قوانین اثرگذار باشند.

مشکل تبادلات ارزی برای پیش خرید واکسن کرونا

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره وضعیت پیش پرداخت ایران برای پیش خرید واکسن کرونا به مجموعه کووکس سازمان بهداشت جهانی، گفت: درباره کووکس متاسفانه مشکلات تبادلات ارزی بر روی این موضوع هم تاثیر گذاشته است و ما همچنان در حال حل این مشکل هستیم، اما مذاکرات وجود دارد و فرصت‌مان را از دست نداده‌ایم. به محض رفع مشکل تبادلات ارزی، انتقال ارز برای مشارکت جدی تر و عملیاتی تر انجام می‌شود.

کرونا در جهان همچنان رو به شتاب

لاری در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: متاسفانه کرونا در جهان همچنان رو به شتاب است و ما در یک مرحله حساس همه‌گیری این بیماری هستیم. به‌ خصوص کشور ما که در نیمکره شمالی قرار دارد و تغییر فصل داده‌ایم. همانطور که می‌دانید در فصل پاییز شیوع بیماری بسیار زیاد بود و عزیزان زیادی را از دست دادیم. برای بنده که هر روز تعداد زیادی را به عنوان افراد فوتی اعلام می‌کنم، بسیار دردناک است. با از دست دادن هر عزیزی، خانواده‌ها دچار مصائب روحی زیادی می‌شوند و هزاران مشکل دیگر که برای ما هم طاقت‌فرساست و ما هم در وزارت بهداشت هر روز تلاش می‌کنیم که به سهم خودمان در بخش بهداشت و درمان بتوانیم راهکارهایی پیدا کنیم که بتواند سلامت مردم را تضمین کند.

کرونا در کشور روند صعودی دارد

خطر کاهش مراقبتهای بیمارستانی به دنبال افزایش تعداد بیماران

وی افزود: بیماری کووید-19 در تمام کشور رو به صعود است و روندی صعودی دارد، اما مدیریت بیماری فقط با وزارت بهداشت نیست. ما تمام تلاش‌مان را در بیمارستان‌ها انجام می‌دهیم تا مراقبت خوبی از بیماران داشته باشیم، اما همانطور که بارها اعلام کرده ایم، وقتی تعداد بیماران افزایش یابد، قطعا این مراقبت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و خود پرسنل بیمارستان‌های ما هم جدای از مردم نیستند و بیشتر در خطر بیماری قرار می‌گیرند و مجبورند برای مرخصی استعلاجی ناشی از این بیماری قرنطینه شوند و همه این‌ها موثر است و ممکن است مراقبت‌هایی که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود، کاهش یابد.

کرونا همچنان بدون دارو و درمان

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بنابراین هوشمندانه ترین کار این است که همه احساس مسوولیت کنیم و بدانیم این ویروس هنوز نه درمان دارد و نه واکسن. حتی اگر واکسن هم بیاید باز هم بیماری با ما می‌ماند و ممکن است واکسن ایمنی کاملی ندهد. بنابراین باید سبک زندگی‌مان را تغییر داده و این هوشمندی هر یک از ماست که رفتارهای خطر آفرین نداشته باشیم.

مدیریت کرونا فراوزارتخانه ای است

لاری ادامه داد: اکنون در ماه ربیع الاول قرار داریم که ممکن است جشن‌هایی در پیش باشد، از خانواده ها می خواهم که با توجه به مشکلات اقتصادی هم که وجود دارد، زندگی خود را با کمترین تعداد و در محیط های باز آغاز کنند و با ساده ترین مراسم این کار را انجام دهند. به هر حال با توجه به صحبت‌های مقام معظم رهبری و از آنجایی که مدیریت کرونا فراوزارتخانه‌ای بوده و همکاری همه سازمان‌ها را می‌طلبد، امیدواریم با وحدت بیشتر بین سران سه قوه، هماهنگی و همکاری وزارتخانه ها و حمایت و کمک مردم، بیماری را کنترل کنیم. ما هر مشکلی هم که به دلیل تحریم‌ها داشته باشیم، اما در این شرایط مهم این است که باهم همدل باشیم، به هم اعتماد کنیم و بتوانیم سلامت‌مان را تضمین کنیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین