کد خبر: ۳۰۶۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴
برخی فکر می کنند اگر قالب جدید ایجاد شود بهتر می توانند فعالیت کنند و مجوز بگیرند. این امر قابل درک است اما نیاز نیست که در این مسیر پیشینیان و خاستگاه سیاسی را نقض کنند.»
  سایت خبری فرارو نوشت :تشکلی که از سوی همفکرانش به خوبی مورد استقبال قرار نگرفته بود به حزب تبدیل شد و حالا قرار است در کنار آنها قطار اصلاحات را به پیش ببرد.
 ندای ایرانیان با مجوز رسمی وزارت کشور رسما تبدیل به حزب شد تا حیات سیاسی خود در چارچوب های قانونی دنبال کند.

ندای ایرانیان، مدت ها است که نگاه ها را به خود جلب کرده است. حتی از زمانی که هنوز به طور رسمی جمعی گردهم نیامده بود و تشکیل آن محدود به حرف و سخن بود.

البته آنها زمانی بیش از پیش نظرات به خود جلب کردند که اسمی متفاوت برای خود برگزیدند؛ 'ندا'. ندا مخفف نسل دوم اصلاح طلبان است.

جمعی از جوانانی که پیش از این در احزابی همچون سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت فعال بودند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 زیر عنوان ستاد ملی جوانان اطلاح طلب برای نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان یعنی حسن روحانی تبلیغ می کردند پس از پیروزی نامزد مورد حمایت تصمیم گرفتند که تشکلی تازه برای فعالیت سیاسی را اندازی کنند.

آنها ابتدا نام ندا را برای خود برگزیدند و حول محور صادق خرازی، دیپلمات شناخته شده در دولت اصلاحات و مشاور ارشد سید محمد خاتمی، جمع شدند تا از حمایت ها و ارتباطات او برای تحقق اهداف شان استفاده کنند. هر چند درنهایت او تبدیل محور اصلی این تشکل تبدیل شد.

آن نام و انتخاب این محور در درون اردوگاه اصلاح طلبان حساسیت های زیادی ایجاد کرد و فعالان اصلاح طب به جای استقبال از ندا در برابر آن گارد گرفتند.

البته برخی اظهار نظرهای نسنجیده اعضا و نقل قول های غیر مستند در این گارد گیری موثر بود. از جمله اینکه 'نسل اول اصلاح طلبی دارای اشتباهات و نواقص فراوانی بوده است'، 'دوره شخصیت های بزرگ اصلاحات و شخصیت پروری در آن گذشته است و باید میدان برای جوانان اصلاح طلب باز شود.' این سخنان و نقل قول ها در همان ابتدا واکنش های متعددی را به دنبال داشت.

سید محمد خاتمی در واکنش به این تشکیل گفته بود: «این طور تلقی نشود که اصلاح طلبی بد بوده است و حالا قراراست اصلاح طلبی خوب ایجاد شود اما متأسفانه این شائبه ایجادشده که باید اصلاح کنند و ان شاءالله دارند اصلاح می کنند.»

محمدعلی ابطحی، رییس دفتر خاتمی در دولت اصلاحات در واکنش به اقدام گفته بود: «آقای صادق خرازی برای نجات و نزدیک کردن اصلاحات با حاکمیت تشکیلاتی درست کرده است بنام ندا. مخفف نسل دوم اصلاحات!! در طول سال های قبل هم چندین تشکل اصلاح طلبی برای جایگزینی اصلاحات درست شده بود. این هم یک تشکل جدید. فقط نمی دانم چرا آقا صادق خودش را بااینکه هم سن و سال ماهاست نسل دوم نامیده؟ شاید به خاطر اینکه دیر به اصلاحات پیوسته، خودش را نسل دوم معرفی می کند. در هرحال ما که بخیل نیستیم، مبارک باشد. اما اصلاحات یک جریان عمیق تاریخی است که در بدنه جامعه شکل گرفته و اندیشه های آقای خاتمی هم مبنای اصلاحات معاصر بوده و خواهد بود.»

احمد پورنجاتی که ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس ششم را در کارنامه سیاسی خود می بیند دراین باره گفته بود: «شنیده ام یک فقره 'آقا صادق خرازی'؛ به قصد قربت و لابد برای پیشبرد روند اصلاح طلبی، یک تشکیلات درست کرده اند به نام 'ندا': نسل دومی های اصلاحات! مبارک است.!! البته 'ما ملت شریف و شهیدپرور و همیشه حاضر در صحنه'، بخیل نیستیم اما متأسفانه اندکی 'دوهزاری' مان کژ و کوژ شده و متوجه نمی شویم که برخی عزیزان -که بنا بر اخبار هدهد فضول- در انتخابات 92 عنایتشان شامل حال ... بود، همچین یهویی دچار 'ویار اصلاحات پاستوریزه' شده اند.»

احمد شیرزاد عضو جبهه مشارکت نیز در این باره تاکید کرده بود: «برخی فکر می کنند اگر قالب جدید ایجاد شود بهتر می توانند فعالیت کنند و مجوز بگیرند. این امر قابل درک است اما نیاز نیست که در این مسیر پیشینیان و خاستگاه سیاسی را نقض کنند.»

محسن صفایی فراهانی دیگر عضو جبهه مشارکت نیز درباره ندا گفته بود: راه اندازی تشکل ندا به آن معناست که اصلاحات باید با یک نگاه جدید وارد عرصه سیاست شود و به نظر من این تعریف کاملا اشتباه است. اصلاحات نیاز به بازنگری ندارد و از مشی سیاسی خاصی برخوردار است.

این واکنش ها با همین شدت ادامه داشت تا اینکه اعضا و هیات موسس این تشکیل تصمیم به تغییر نام تشکل خود گرفتند و ندا را به 'ندای ایرانیان' تغییر دادند.

این تغییر نام و البته تصحیح برخی مواضع و تاکید بر اینکه قرار نیست ندای ایرانیان در مقابل اصلاحات قرار بگیرد و یا گذشتگان را زیر سوال ببرد و اینکه این تشکل همان راهی را دنبال خواهد کرد که سید محمد خاتمی می رفت، سبب شد تا کمی از فشار انتقادات کاسته شود.

البته تلاش ها برای کسب مجوز و نیز تعاملات شکل گرفته توسط اعضا، از تردیدها نسبت به اینکه این تشکل در آینده راهی را بروند که در انتخابات ها مورد نظر و تایید اصلاح طلبان باشد نکاست و شاید همین راه کوتاهی که از تشکل تا تبدیل شدن به یک حزب اصلاح طلب طی شده هم تردیدها را بیشتر کند.

با این وجود در این میان نظرات متفاوت دیگری هم در اردوگاه اصلاح طلبی وجود دارد و آنکه باید از ندای ایرانیان استقبال کرد چرا که این حزب نوپا که از ارتباطات ویژه ای برخوردار است می تواند فضا را برای تنفس بیشتر اصلاح طلبان فراهم کند.

یا اینکه ندای ایرانیان دارای تفکری است هر چند متفاوت که می تواند در کنار سایر آرا و نظرات اصلاح طلبان و احزاب ذیل این اردوگاه به پیشبرد اهداف جریان اصلاحات کمک کند.

با این وجود میان نظرات دو طیف مخالف و موافق این حزب شکاف عمیقی است که برای پر شدن آن تصوری وجود ندارد.

بر این اساس معلوم نیست که ندای ایرانیان در آینده چطور می تواند خود را در درون اردوگاه اصلاح طلبان تعریف کند به طوری که مورد پذیرش همه شخصیت ها و گروه های درون این اردوگاه قرار گیرد.

بنابراین این حزب تازه متولد شده راه سخت و ناهمواری پیش رو دارد و باید در سه حوزه متفاوت درون اردوگاهی یعنی اصلاح طلبان، بیرون اردوگاهی یعنی حاکمیت و بدنه اجتماعی به طور همزمان برای تثبیت خود تلاش کند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین