کد خبر: ۳۰۵۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
به فاصله کمتر از یک روز از صدور مجوز گران کردن قیمت نان توسط دولت، نرخ این کالا به چنان اوضاع سردرگمی رسیده که اگر بگوییم در کشورمان بی سابقه است، به نظر سخنی به اغراق نگفته ایم؛
به نوشته سایت خبری تابناک ،آنچه این افزایش نرخ را رقم زده، اقدامی است که دولت مردان به طور موازی با 'مجاز خواندن افزایش نرخ نان' در دستور کار قرار داده اند و نانوایان را مجبور کرده اند که برای جلوگیری از ضرری که ممکن است متحمل شوند، راسا برایش تدبیر کنند!

«به نانوایی ها اجازه دادیم نرخ نان را تا سی درصد گران کنند»؛ هرچقدر این جمله سخنگوی دولت گنگ و عجیب به نظر می رسد، اتفاقاتی که در نخستین روز بعد از آن رخ داد، عجیب تر است!
به فاصله کمتر از یک روز از صدور مجوز گران کردن قیمت نان توسط دولت، نرخ این کالا به چنان اوضاع سردرگمی رسیده که اگر بگوییم در کشورمان بی سابقه است، به نظر سخنی به اغراق نگفته ایم؛ اینقدر که اخباری از گرانی 100 درصدی و 200 درصدی انواع نان از نقاط مختلف کشور به گوش می رسد!

تنوع نرخ ها به حدی است که برخی از مسئولان در گفت وگو با خبرگزاری ها، میزان افزایش قیمت نان را که قرار بود حداکثر 30 درصد باشد، به طور میانگین 30 تا 35 درصد دانسته و شواهد و قرائن حکایت از آن داشته باشند که افزایش رقم خورده بیش از حرف ها بوده و دست کم 40 درصد است.

این در حالی است که اخبار رسیده از برخی مناطق کشورمان به شدت متعجب کننده تر است و به اعدادی می رسد که در وهله نخست باور پذیر به نظر نمی رسد. از جمله این شهرها، شیراز است که اخبار رسیده از آنجا حکایت از افزایش صد درصدی نرخ نان های سنگک و بربری و رسیدن نرخشان به هزار تومان برای هر قرص نان خبر می دهند.

یک منبع آگاه در این باره  می گوید: آنچه این افزایش نرخ را رقم زده، اقدامی است که دولت مردان به طور موازی با 'مجاز خواندن افزایش نرخ نان' در دستور کار قرار داده اند و نانوایان را مجبور کرده اند که برای جلوگیری از ضرری که ممکن است متحمل شوند، راسا برایش تدبیر کنند.

وی می افزاید: تصمیم دولت مردان برای گران کردن نرخ نان این دلیل بیان شده که قرار است به کمک آن، هزینه های تحمیل شده به این قشر جبران شود اما آنچه در عالم واقع رخ داده، دو تصمیم بوده که یکی از آنها رسانه ای شده است؛ نخست افزایش قیمت 30 درصدی در قیمت نان و افزایش نرخ آرد و دیگری کاهش 20 درصدی سهمیه آرد نانوایان که افزایش بیش از 30 درصد ریشه در این تصمیم دوم دارد.

بدین ترتیب می توان دریافت که چرا نرخ نان بیش از 30 درصد افزایش یافته و مسئولان در قبال این افزایش، واکنشی بروز نداده و سکوت اختیار کرده اند، چراکه نیک می دانند فروش 20 درصد آرد مورد نیاز نانوایی به نرخ آزاد به ایشان، می بایست جایی جبران شود! البته ماجرا به اینجا ختم نمی شود.

این منبع آگاه در ادامه درباره چرایی فروش نان در شیراز با نرخ های بسیار گران تر، می گوید: در شیراز با استدلالی شبیه به این که نان لواش و تافتونی بیشتر مورد استفاده قشر کم درآمد است و سنگک و بربری بیشتر توسط افراد با درآمدهای بالاتر مورد استفاده قرار می گیرند، به نانوایی هایی که سنگگ و بربری پخت می کنند، آرد سهمیه ای نداده و افزایش 100 درصدی نرخ این نوع نان ها را مجاز دانسته اند. البته این افزایش در نان های فانتزی بیشتر اعمال شده و از 100 درصد هم فراتر رفته است.

بدین ترتیب می توان دریافت که آنچه این افزایش نرخ های عجیب و غریب را رقم زده، نه ضعف دولت مردان در نظارت بر نرخ فروش این کالای مصرفی عموم جامعه، که ناشی از تصمیمی اعلان نشده است؛ ابهامی بزرگ که سخنان مبهمِ سخنگوی هیات دولت در قیاس با آن صرف نظر کردنی به نظر می رسد!


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین