کد خبر: ۳۰۵۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۳
وزارت دفاع ژاپن برای ارتقای ناو حامل هلیکوپتر به ناوی که بتواند جنگنده های اف-۳۵ بی را نیز با عرشه مخصوص پرواز مقاوم به حرارت جای دهد، درخواست ۳.۲ میلیارد ین (۳۰ میلیون دلار) کرده است.

وزارت دفاع ژاپن خواستار یک بودجه نظامی حدودا ۵.۵ تریلیون ین (۵۵ میلیارد دلار) برای سال مالی ۲۰۲۱ با هدف صرف پول برای خرید جنگنده‌های رادارگریز گرانقیمت آمریکایی و توسعه قابلیتهای نظامی این کشور برای مقابله با تهدیدهای ممکن در حوزه سایبر و فضا شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این بودجه درخواستی که امروز (چهارشنبه) علنی شد اولین بودجه درخواستی یوشیهیده سوگا، نخست وزیر جدید ژاپن بوده و در بردارنده افزایش هشت درصدی نسبت به بودجه سال جاری است که یک رکورد در نوع خود محسوب شده و حاکی از تداوم سیاستهای امنیتی شینزو آبه، نخست وزیر تندروی قبلی است. از سال ۲۰۱۳ یعنی یک سال بعد از آنکه شینزو آبه نخست وزیر ژاپن شد، بودجه نظامی این کشور برای هشت سال متوالی هر سال افزایش یافته است.

این افزایش بودجه نظامی ژاپن در حالی مشاهده شده که شینزو آبه مصر بود که نیروهای نظامی ژاپن موسوم به نیروی دفاع شخصی نقش بین‌المللی خود و قابلیتهایش را به دنبال مشاهده تهدیدهای کره شمالی و چین که هم شامل تهدیدهای سنتی و هم شامل تهدیدهای غیرسنتی هستند افزایش دهد. ژاپن همچنین با درخواستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه همپیمانان آمریکا بودجه نظامی خود را افزایش دهند روبرو شده و ژاپن تا حدی این کار را با خریدهایش از تسلیحات گرانقیمت آمریکایی که باعث سازگاری پیدا کردن بیشتر تسلیحاتش با نیروهای آمریکایی می‌شود انجام داده است.

خرید سامانه های بازدارندگی موشکی جزو گرانقیمت ترین اقلام مربوط به بودجه پیشنهادی سال ۲۰۲۱ بوده و شامل خرید جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵ بی به میزان ۲۶ میلیارد ین (۲۴۶ میلیون دلار) می‌شود. ژاپن برنامه ریخته تا طی سالهای آینده ۴۲ فروند از این جنگنده‌ها را تهیه کند.

وزارت دفاع ژاپن برای ارتقای ناو حامل هلیکوپتر به ناوی که بتواند جنگنده های اف-۳۵ بی را نیز با عرشه مخصوص پرواز مقاوم به حرارت جای دهد، درخواست ۳.۲ میلیارد ین (۳۰ میلیون دلار) کرده است.

وزارت دفاع ژاپن همچنین ۵۸.۷ میلیارد ین نیز برای تحقیقات در زمینه توسعه جنگنده‌های نسل بعدی و جایگزین کردن آنها با جنگنده‌های در حال فرسودگی اف-۲ در دهه ۲۰۳۰ درخواست کرده است. ژاپن برنامه‌ریزی کرده تا موتور مخصوص به خودش را توسعه دهد اما در عین حال توسعه مشترک برخی قطعات دیگر را با آمریکا و انگلیس در نظر گرفته است.

خریدهای پرهزینه نظامی ژاپن از آمریکا به کاستن از مازاد تجاری این کشور در تجارت با آمریکا کمک کرده‌اند اما در داخل این نگرانی را ایجاد کرده‌اند که سبب عقب ماندگی صنعت دفاعی داخلی نوپای ژاپن می‌شوند.

بودجه نظامی درخواستی دولت ژاپن برای ۲۰۲۱ شامل اعتبارات درخواستی برای حوزه‌های کمتر سنتی همچون تحقیق و عملیات در حوزه فضا و سایبر و همچنین واحدهای مخصوص جنگ الکترومغناطیسی است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین