|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
کد خبر: ۳۰۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
ظریف تاکید کرد: افق آینده بسیار روشن است و شرایط به یک سال و نیم گذشته قابل بازگشت نخواهد بود. اکنون تصور غلط طرف‌های مذاکره کننده از الگوی رفتاری جمهوری اسلامی ایران را توانسیتم در مذاکرات تغییر دهیم.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: تنها راه برخورد با موضوع هسته‌ای ایران مذاکرات است.

محمد جواد ظریف در همایش دیپلماسی هسته‌ای که در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است در اولین اظهارنظرش پس از مذاکرات اخیر با 1+5 گفت: هیچ روش دیگری غیر از مذاکرات نمی‌تواند موضوع هسته‌ای ایران را حل و فصل کند.

مذاکرات به پایان موفقیت‌آمیز خود نزدیک شده است

وی با بیان اینکه قصد دارد دستاوردهای یک سال و نیم گذشته مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 را ارائه کند، افزود: مذاکرات به پایان موفقیت‌آمیز خود نزدیک شده است. در طول 10 سال گذشته تا بدین حد به حل و فصل موضوع هسته‌ای نزدیک نبوده‌ایم.

وزیر خارجه گفت: شرایطی که به صورت ظالمانه از سوی برخی بازیگران در صحنه بین‌المللی بر دنیا و جمهوری اسلامی ایران به عنوان پروژه ایران هراسی و اسلام هراسی به ایران تحمیل کرده بودند اکنون به شدت خدشه دار شده و رنگ و بوی خود را از دست داده است.

افق آینده بسیار روشن است

ظریف تاکید کرد: افق آینده بسیار روشن است و شرایط به یک سال و نیم گذشته قابل بازگشت نخواهد بود. اکنون تصور غلط طرف‌های مذاکره کننده از الگوی رفتاری جمهوری اسلامی ایران را توانسیتم در مذاکرات تغییر دهیم.

ایران‌هراسی پروژه شکست خورده‌ای است

بنگاه‌های اقتصادی برای ورود به ایران صف کشیده‌اند

وی گفت: فضای امنیتی علیه ایران پاشیده شده است. قدرت منطقه‌ای ایران افزایش یافته است. ایران‌هراسی پروژه شکست خورده‌ای است و این دستاورد بزرگی است. بنگاه‌های اقتصادی برای ورود به ایران صف کشیده‌اند.

فضای صحبت با ایران تغییر کرده است

سمینار جهان علیه خشونت و افراطی‌گری هفته آینده برگزار می‌شود

وی با اعلام این که سمینار جهان علیه خشونت و افراطی‌گری هفته آینده در تهران برگزار می‌شود، گفت: این سمینار با حضور اندیشمندان بزرگی از سراسر جهان در تهران برگزار می‌شود چرا که فضای صحبت با ایران تغییر کرده است.

وی با اشاره به دو نظرسنجی انجام شده در رابطه با مذاکرات هسته ای گفت: در روز ششم نوامبر 2014 یعنی تقریبا کمتر از یک ماه پیش روزنامه کریستین ساینس مانیتور مقاله‌ای را با این عنوان منتشر کرد که 84 درصد یهودیان آمریکا در مخالفت با نتانیاهو از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کرده‌اند. علیرغم همه سر و صداها و بازی‌های تبلیغاتی و عکس بمب کشیدن و خط کشیدن قرمز و سیاه و تمام تبلیغاتی که تمام تلاش نتانیاهو بر آن بود و حتی در سخنرانی امسالش در مجمع عمومی سازمان ملل با خواندن قسمت‌هایی از کتاب آقای سفیر گفت ظریفی که شما از آن صحبت می‌کنید و او را آدم معتدلی می‌نامید آدم معتدلی نیست، اصلا هم معتدل نیست و تا این حد به گرفتاری مبتلا شده‌اند، 84 درصد جامعه یهودی آمریکا معتقدند که راه‌حل، توافق با جمهوری اسلامی ایران است.

ملت ایران اهل گفت‌وگو، منطق، مذاکره و رسیدن به راه‌حل است

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: این در شرایطی است که در تاریخ 18 مه 2012 موسسه PW آمریکا نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن 63 درصد کل مردم آمریکا اعلام کردند که تنها راه برخورد با موضوع هسته‌ای ایران مذاکره است. این نشان می‌دهد که تمام دنیا حتی جامعه آمریکا و حتی جامعه‌ای که بیشترین تاثیرپذیری را علی‌القاعده از حرف‌ها و تبلیغات و سیاه‌نمایی‌های آقای نتانیاهو دارد به این نتیجه رسیده‌اند که راه برخورد با ایران راه مذاکره است یعنی با این ملت با فشار، تحمیل و جنگ نمی‌شود صحبت کرد اما این ملت اهل گفت‌وگو، اهل منطق، اهل مذاکره و اهل رسیدن به راه‌حل است. این یک تفاوت اساسی است.

مذاکره فراز و نشیب دارد

ظریف گفت: مذاکره کار دشواری است. مذاکره فراز و نشیب دارد. مذاکره بالا و پایین دارد. مذاکره بین دو طرف که همفکر هستند صورت نمی‌گیرد، مذاکره معمولا بین دو طرفی صورت می‌گیرد که دیدگاه‌های متفاوتی دارند اما با 10 دور مذاکره که شاید فقط در این دور آخر در دور دهم شخص بنده متجاوز از 70، 80 ساعت مذاکره رودرروی دوجانبه، سه‌جانبه، پنج‌جانبه، شش جانبه، هفت‌ جانبه که دیگر تعداد جانبه‌های آن هر چه بخواهید هست داشته‌ام. این فراز و نشیب زیاد است اما در پایان این مذاکرات اگر به بیانیه وین و مصاحبه‌ها توجه کنیم همه طرف‌ها اعلام کردند که به توافق بسیار نزدیک شده‌ایم حتی یکی از مذاکره‌کنندگان که قبلا معمولا نظرات بسیار منفی حتی نزدیک توافق ژنو هم نظر بسیار منفی داشت بعد از توافق وین برای اولین بار گفت که برای اولین بار احساس کردم که راه‌حل پیش روی ماست.

اکثر مذاکره‌کنندگان معتقدند که زمان لازم برای رسیدن به تفاهم بسیار کمتر از این وضعیت است

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: بسیاری از کسانی که مذاکره می‌کردند حتی فکر می‌کردند که اگر دو سه روز مذاکرات ادامه پیدا می‌کرد این امکان وجود داشت که به چارچوب کلی دست پیدا کنند. چارچوب کلی به این معنا نیست که تمام جزئیات را می‌توانستیم بنویسیم. چون به هر حال ما نیاز به تمدید داشتیم تا بتوانیم آن جزئیات را بنویسیم اگر نه، بعد از 24 نوامبر یا سوم آذر ما به شرایط قبل از توافق ژنو برمی‌گشتیم بنابراین نیاز داشتیم فرصتی را فراهم کنیم تا جزئیات را بنویسیم لذا تصمیم داشتیم و نیاز بود تا جزئیات یک زمانی برای تمدید که مورد نیاز بود قطعی شود اما این امید این بود و واقعا هم خیلی نزدیک شدیم به اینکه چارچوب توافق مشخص شود تا دوستان ما و خود ما بتوانیم جزئیات را نگارش کنیم و این هنوز هم کاملا در دسترس است و این فرصت هفت ماهه‌ای که برای رسیدن به توافق نهایی مطرح شده باز همان‌طور که در متن بیانیه وین می‌توانید شاهد آن باشید این فرصت فقط فراهم کردن یک زمان است با این شرایط که اکثر مذاکره‌کنندگان معتقدند که زمان لازم برای رسیدن به تفاهم بسیار کمتر از این وضعیت است.

وی تصریح کرد: در حوزه‌ سیاست خارجی بیش از سایر حوزه‌ها به هم اندیشی و هم فکری نیاز داریم و نیازمند ارتباط مداوم بین محیط‌های دانشگاهی و محیط اجرایی سیاست خارجی هستیم تا بتوانیم با طراحی و نقد و نظارت سازنده به سمت اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی پیش برویم.

منطقه و جهان به دنبال رسیدن به تفاهم در برنامه‌ صلح آمیز هسته‌ای کشورمان هستند

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 گفت: امروز نه تنها سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بلکه منطقه و جهان به دنبال رسیدن به تفاهم در برنامه‌ی صلح آمیز هسته‌ای کشورمان هستند و این امر بسیار مهم است و طلیعه‌ بسیار خوبی از همکاری‌های سازنده را نشان می‌دهد و آثار و مواهب بسیار مهمی را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

دیپلماسی هسته‌ای در یک سال و نیم گذشته یکی از مهمترین موضوعات پس از جنگ سرد است

وی ادامه داد: همه‌ی ما اذعان داریم که دیپلماسی هسته ای در یک سال و نیم گذشته نه تنها یکی از موضوعات مهم سیاست خارجی ما بوده است بلکه یکی از مهمترین موضوعات عرصه‌ی بین‌الملل پس از جنگ سرد است.

این موضوع در مقاطع مختلف باعث شده است تا 6 وزیر خارجه کشورهای عمده جهان به یک شهر آمده تا در مقابل نمایندگان مردم بزرگ ایران به مذاکره بپردازند و در بسیاری از این مقاطع سه مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا شاید برای اولین بار در تاریخ اخیر به طور همزمان در واشنگتن نبوده و به جای آن در مذاکره حضور دارند.

حضور سه مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در مذاکرات نشان‌دهنده‌ نقش ایران در عرصه‌ بین‌المللی است

ظریف حضور همزمان سه مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 را نشان دهنده‌ نقش جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌ بین‌المللی دانست و تاکید کرد: علاوه بر اهمیت جایگاه ایران در منطقه این حضور نشان دهنده اهمیت این مذاکرات در روابط بین‌الملل به ویژه در روابطی که کشورهای عمده جهان با آن مشغول هستند را دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان روشن بودن افق‌های مذاکرات را با وجود فراز و نشیب های بسیار موجود در این روند یکی دیگر از دستاوردهای یک سال و نیم مذاکره‌ تیم هسته‌ای کشورمان خواند و افزود: روشن بودن افق آینده در عین تمام چالش‌های موجود در مذاکرات که طبیعت هر مذاکره‌ای است و این که شرایط به هیچ وجه امکان ندارد به یک سال و نیم قبل از مذاکرات بازگردد از دستاوردهای ما محسوب می‌شود.

هیچ گاه طرف‌های اصلی مذاکره به خوشبینی پایان مذاکرات دور دهم در وین نبوده‌اند

وی خاطر نشان کرد: در این دوره ما نسبت به هر زمان دیگری به توافق نزدیک‌تر شده‌ایم شاید اگر صحنه‌ی موضوع هسته‌ای ایران در سطح بین‌المللی را در یک سال و نیم گذشته دنبال کرده باشید می‌بینید که در اظهارات، اعلام‌ها و واقعیت مذاکرات هیچ گاه طرف‌های اصلی مذاکره به خوشبینی پایان مذاکرات دور دهم در وین نبوده‌اند.

امروز به این نتیجه رسیده‌اند شناسایی حقوق مردم بزرگ تنها راه حل رسیدن به توافق است

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما پس از یک و نیم سال مذاکره از وضعیتی که دنیا فکر می‌کرد هیچ راه حل سیاسی برای حل و فصل موضوع هسته‌ای وجود ندارد و بسیاری هم گمان می کردند که راه حل عزتمندی برای حل و فصل موضوع هسته ای نیست امروز به این نتیجه رسیده‌اند که راه حل مبتنی بر احترام متقابل، بزرگداشت دستاوردهای مردم بزرگ ایران و شناسایی حقوق این مردم تنها راه حل رسیدن به توافق است.

تغییر نگاه نسبت به ایران برای آینده کشور بسیار ضروری است

ظریف پس از روشن شدن افقهای مذاکرات دومین دستاورد این عرصه را تغییر تصور طرف‌های مذاکره نسبت به الگوی رفتاری جمهوری اسلامی ایران دانست و خاطر نشان کرد: این تغییر نگاه نسبت به ایران برای آینده کشور هم در عرصه‌ی مذاکرات بسیار ضروری است. زیرا همواره غربی‌ها از نحوه‌ مذاکره کردن ایرانی‌ها گمان می‌کردند ما در مذاکرات به دنبال وقت کشی، چانه زنی بازار فرش فروشی ، امتیاز دهی در آخر وقت و یا عنوان‌های دیگری که به رفتار ایرانی‌ها در عرصه‌ی مذاکرات می‌دادند و این باعث می‌شد تا در هر مذاکره‌ای ما نتوانیم به اهداف خود دست یابیم.

وی ادامه داد: حتی موسسه صلح آمریکایی هم در کتابی که راجع به روش مذاکره ایرانی منتشر کرده است نیز آورده است که روش مذاکره ایرانی‌ها همانند روش معامله‌ی فرش فروشان ما در بازار است و آن را نمود مذاکره ایرانی می‌داند.

همچنین در مقاله مجله‌ی نیو ریپابلیک که چند روز قبل از مذاکرات 20 ژوئیه نوشته شد عنوانی مبنی بر این که " تلگراف بی‌ادبانه‌ای که می‌تواند کلید مذاکرات ایران و آمریکا باشد " به چشم می‌خورد. این تلگراف بی‌ادبانه در واقع متنی بود که در دهه‌ی 70 سفارت آمریکا در تهران به واشنگتن مخابره کرده بود تحت عنوان مذاکره با ایران که در آن انواع گزاره‌های غلط و حتی نژاد پرستانه وجود داشت و در این متن روش مذاکره ایرانی‌ها مطرح شده بود ولی خوشبختانه ما توانستیم این تصور غلط را از نحوه‌ی مذاکره‌ی ایرانی به هم بزنیم زیرا اگر این نگاه غلط باقی می‌ماند همه شئون رفتاری ما با جهان خارج تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

تقدیر ظریف از حمایت‌های مقام معظم رهبری

از ابتدا نشان دادیم به دنبال مذاکره هستیم و نه وقت‌کشی

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به فرمایشات پنج شنبه گذشته‌ مقام معظم رهبری و حمایت‌های ایشان از تیم مذاکره کننده‌ی هسته‌ای قدردانی کرد و گفت: ما از روز اول مذاکرات بحث منطقی کردیم راجع به موضوع صحبت کردیم و از موضوعات و مباحث مورد نظر فرار نکردیم . همچنین بر مواضع خود منسجم بودیم و رفتاری نامنسجم از خود نشان ندادیم. علاوه بر این از ابتدا به طرف‌های مذاکره نشان دادیم که به دنبال مذاکره هستیم و نه وقت کشی. تاکید داشتیم که مذاکرات تنها برای مذاکره امری بی‌معنا است و در نتیجه نشان دادیم که طرف مذاکره کننده جمهوری اسلامی کاملا جدی است.

در مذاکرات هسته‌ای از زبان بین‌المللی استفاده کردیم

ظریف تاکید کرد:‌ تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در مذاکرات خود کاملا روشن‌گر بود و ابهام زدایی کرد و از همه مهمتر این که ما در مذاکرات هسته‌ای از زبان بین‌المللی استفاده کردیم زبانی که برای طرف مقابل ما کاملا قابل فهم باشد. از این طریق طرف‌های مقابل هم به استواری دیدگاههای ما و هم مظلومیت مردم ما واقف می‌شوند. این روند در مذاکرات هسته‌ای به خوبی انجام شد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: ما هر قرار عاقلانه و عادلانه را قبول می‌کنیم ولی زیر بار حرف زور و زیاده خواهی نخواهیم رفت. این امر برای طرف‌های مذاکره کننده ما کاملا به عنوان الگوی مذاکراتی دولت تدبیر و امید و الگوی مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران جا افتاده است و نتیجه‌ی آن کسب بزرگترین افتخار برای من و تیم مذاکره کننده این است که از حمایت مردم بزرگ ایران برخوردار شدیم.

شک ندارم منتقدین ما هم در حساس‌ترین لحظات برای ما دعا کردند

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که یقین دارم حتی منتقدین ما هم در حساس‌ترین لحظات برای موفقیت تیم مذاکره کننده دعاکردند افزود:‌ من شک ندارم که آنهایی که تندترین انتقادها را نسبت به ما داشتند در حساس‌ترین لحظات مذاکرات شب‌های قدر و ماه مبارک رمضان برای ما دعا کردند و این بزرگترین دستاورد تیم مذاکراتی ما است. علاوه بر آن حمایت‌های مقام معظم رهبری و این که فرمودند تیم مذاکره کننده ما حقا و انصافا پایداری کردند و منطقی و جدی رفتار می‌کنند نیز بزرگترین دستاورد ماست و من امیدوارم این اجماع ملی که حول مذاکرات هسته‌ای مهیا شده است بتواند ما را نه تنها در این حوزه بلکه در تمام حوزه‌های جامعه سیاسی کشور به سر منزل مقصود برساند.

تاکنون هیچ عقب‌گردی نداشته‌ایم

ظریف تاکید کرد: ما دستاوردهای خود را حفظ کردیم و تاکنون هیچ عقب‌گردی نداشته‌ایم و ساختار برنامه‌ی هسته‌ای ایران در هر تفاهمی حفظ شد. همه می‌دانند که نه تنها ساختار برنامه هسته‌ای ما حفظ می‌شود بلکه برنامه‌ی هسته‌ای ما تا رسیدن به مرحله صنعتی ادامه خواهد داشت . غنی سازی ادامه می‌یابد و برنامه‌های ما در اراک و سایر موارد به صورت جدی و با اختیار جمهوری اسلامی و انشاء الله همکاری جامعه بین‌المللی و دسترسی به جدید‌ترین فناوری‌های روز پیگیری خواهد شد و این بسیار اهمیت دارد که ما امروز می‌توانیم بدون هیچ گونه کمکی روی پای خود بایستیم. اما امروز علاوه بر این که روی پای خود هستیم می‌توانیم از بهترین دستاوردهای جامعه‌ بین‌المللی هم استفاده کرده و از نوآوری‌های آنها نیز بهره ببریم که خود دستاوردی مهم محسوب می‌شود.

امروز محاسبات دشمنان به هم خورده است

وی تولید احترام برای کشور را یکی دیگر از دستاوردهای مذاکرات هسته‌ای دانست و گفت: مردم دنیا امروز به مردم ایران و روش ما احترام می‌گذارند و همچنین محاسبات دشمنان ما نیز به هم خورده است و دیگر تیغ آنها برش ندارد. باز هم تاکید می‌کنم که 84 درصد جامعه‌ی یهودی آمریکا به نتانیاهو یک نه بزرگی گفتند و این نشان می دهد که با وجود همه تبلیغات سیاسی آنها این روش مذاکراتی ما بود که در نهایت پاسخ داد.

به دنبال مذاکرات، ایران امن‌تر شده است

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تولید امنیت، اقتدار، نفوذ و کاهش آسیب پذیری جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات و تغییر فضای بین‌المللی به نفع جمهوری اسلامی ایران را نیز از دیگر دستاوردهای مذاکرات دانست و افزود: من ادعا می‌کنم که به دنبال این مذاکرات جمهوری اسلامی ایران امن‌تر شده است هیچ کس دیگر نمی‌تواند علیه مردم ما بر طبل جنگ بکوبد و تمام فضاسازی‌های خصمانه علیه ایران فرو ریخته است و دنیا فهمیده است که می‌شود بر اساس منطق و احترام و گفت و گو و منافع متقابل به تفاهم رسید. همچنین برای رسیدن به تفاهم دیگر کسی نمی‌تواند بهانه تراشی کند و برای توهین به مردم ایران نیز دیگر کسی مبنای منطقی ندارد.

وی ادامه داد: فضای امنیتی علیه ایران از هم پاشیده و پروژه‌ی امنیتی سازی ایران که صهیونیست‌ها هزینه‌ی سنگینی برای آن انجام داده‌اند وبی‌حساب خرج آن کرده‌اند نیز بی نتیجه مانده است متاسفانه برخی از همسایگان ما نیز و صهیونیست‌ها تلاش زیادی کرده‌اند تا مذاکرات به نتیجه نرسد. سرمایه‌گذاری آنها به هدر می‌رود و دیگر نمی‌توانند از این پروژه‌ی اسلام و ایران و شیعه هراسی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند و تمام این دستاوردها طی یک سال و نیم مذاکره گذشته و بر اثر مقاومت مردم ایران به نتیجه رسیده است.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که ما توانسته‌ایم مقاومت مردم ایران را تبدیل به کالای قابل عرضه‌ای در صحنه‌ جهانی کنیم تاکید کرد: این کالا برای ما امنیت ، نفوذ و قدرت می‌آورد و همچنین می‌تواند مانع آسیب پذیری مردم کشور و نظام ما شود. این دستاورد بزرگی برای ما محسوب می‌شود امروز با هر ایرانی در سرتاسر جهان صحبت کنیم می‌گویند که امروز از ایرانی بودن خود احساس غرور می‌کنند و این هیچ ربطی به موضع سیاسی آنها ندارد. ما طی مذاکرات موفق شدیم تا فضاسازی‌ها و تصورات غلط علیه ایران را به هم بریزیم.

ظریف گفت: امروز قدرت منطقه‌ای ایران افزوده شده است و دیگر کسی در منطقه نمی‌تواند علیه منافع ایران اقدام کند. در همین راستا می‌بینیم که در تحولات اخیر منطقه سیاست‌های جهانی دنباله رو سیاست‌های ضد ایرانی بود و آنها موفق نشدند که جهت دهی‌های خود را در سوریه و عراق به نتیجه برسانند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اقدامات گروههای تروریستی در منطقه گفت: دیدیم که جبهه داعش و تکفیری‌ها علی رغم حمایت‌هایی که داشتند موفق نشدند در سوریه و عراق کاری کنند از همه مهمتر این که داعش همان گروهی است که آنها از اقداماتش در سوریه حمایت می‌کردند مگر امروز تحولی در داعش صورت گرفته است؟

وی گفت: تحولی که ایجاد شده است در نحوه نگرش به ایران ، اسلام و شیعه در جهان است . این تحول باعث می‌شود بازی‌هایی که امنیت‌سوز و اطمینان سوز برای ایران هستند دیگر کسی واردشان نشود. رنگ و لعاب این سیاست‌ها از بین رفته است. ایران هراسی پروژه‌ی شکست خورده‌ای است و این دستاوردی برای ما است. همچنین فضای رفت و آمد به ایران و گفت و گو با ایران و معامله با ما بسیار باز شده است. شرکت‌هایی که سال گذشته در نمایشگاه دوبی شرکت‌های ایرانی را به غرفه‌شان راه نمی‌دادند امروز خواهان صحبت با شرکت‌های ایرانی هستند.

امروز ایران امن‌تر، پرنفوذ‌تر و آسیب‌ناپذیرتر از گذشته است

ظریف تاکید کرد: در یک کلام امروز ایران امن‌تر، پرنفوذ‌تر و آسیب‌ناپذیرتر از گذشته است و به امید خدا این روند با مقاومت مردم ایران و ایستادگی آنها و همچنین با منطق و تعامل و گفت و گو و رسیدن به فهم مشترک به شکل تصاعدی افزایش خواهد یافت.

ساختمان تحریم‌ها به هم ریخته است

اقتصاد مقاومتی از برندگی تحریم‌ها علیه ایران کاسته است

وزیر امور خارجه‌ کشورمان آینده کشور را به سمت بهتر شدن خواند و تاکید کرد: وضعیت هیچ گاه مانند گذشته نخواهد شد. ساختاری که در دنیا علیه ایران در پروژه‌ی ایران هراسی ساخته بودند در هم شکسته است. همچنین ساختمان تحریم‌ها نیز به هم ریخته و این شرایط قابل تکرار مجدد نیست . سیاست مقام معظم رهبری مبتنی بر اقتصاد مقاومتی نیز ایران را آسیب ناپذیرتر کرده و از برندگی تحریم‌ها علیه ایران کاسته است.

همچنین فشار بر طرف‌های مذاکره کننده نیز یکی از سیاست‌های دولت است که آن را افزایش خواهد داد ضمن این که ما معتقدیم طرف‌های مذاکره کننده ما به این جهت رسیده‌اند که باید با ایران مذاکره کنند و رفتار آنها نشان دهنده‌ی این واقعیت است.

کسی که می‌گوید مذاکرات ، هیچ ، هیچ شناختی از مذاکرات ندارد

ظریف در پایان با تاکید بر این که ما بر روی اصول خود ایستاده‌ایم گفت: مذاکره فراز و نشیب دارد و این طبیعی است لزومی ندارد کسی نگران شود و یا این که زیادی خوشحال شود. کسی که می‌گوید مذاکرات ، هیچ ، هیچ شناختی از مذاکرات ندارد. اگر قرار باشد مذاکره نتیجه دهد باید به محیط تفاهم و درک مشترک برسیم که این امر نیز دشواری و فراز و نشیب دارد. ولی هیات مذاکره کننده ما در برابر این دشواری می‌ایستد و با مقاومت و منطق ایستادگی می‌کند. از آنچا که سیاست‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و بر اساس محاسبات استراتژیک ما صد در صد صلح آمیز بوده و خواهد بود نگرانی برای رسیدن به تفاهم نداریم. زیرا تفاهم برای ما مفید است و ضرری ندارد چون ما چیزی نداریم که در تفاهم از دست بدهیم. زیرا ما دنبال سلاح نیستیم. هر چند آنها می‌گویند که نگرانی‌ها را رفع کرده‌اند ولی ما هیچ گاه خطر هسته‌ای برای کسی نداشته‌ایم. ما معتقد نیستیم که سلاح هسته‌ای برای هیچ کشوری امنیت زا است بلکه سلاح هسته‌ای تنها امنیت زدا است. دیوانگی مبنای بازدارندگی است و ما ملتی منطقی هستیم و با چشم اندازی روشن و با حمایت مردم و مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری و توکل به خدا که تنها قدر قدرت جهان است موفق خواهیم شد.

آمریکا قدر قدرت نیست

وی افزود: آمریکا قدر قدرت نیست. هیچ کس ، هیچ کشوری در دنیا قدر قدرت نیست یک قدر قدرت لایزال وجود دارد که آن هم خدا است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین