|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۸
کد خبر: ۳۰۴۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱

تحقیقات جدید نشان داده است که یک نشانگر زیستی که معمولاً در آزمایش خون معمولی اندازه گیری می شود، می تواند خطر مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید-19 را پیش بینی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یکی از چالش های بزرگی که کادر درمان در خلال این همه گیری جهانی با آن روبرو هستند، شناسایی بیماران مبتلا به کووید-19 است که بیشتر در معرض خطر ابتلای شدید و مرگ ناشی از آن هستند.

بیماری کووید-19 قطعاً ​​برای افراد مسن یا کسانی که از قبل با بیماری های زمینه ای روبرو بوده اند، خطرناک تر است، اما این گفته باعث نمی شود که یک بیمار 96 ساله جان سالم به در نبرد یا یک جوان 21 ساله جان خود را از دست ندهد.

اکنون تیمی از محققان بیمارستان عمومی ماساچوست به دنبال یافتن راهی برای کمک به پزشکان در ارزیابی بهتر بیمارانی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به شدیدترین تاثیرات بیماری کووید-19 از جمله مرگ قرار دارند.

محققان نمونه خون 14 هزار و 641 بیمار را که در اوایل سال جاری میلادی یر اثر ابتلا به کووید-19 در بیمارستان های بوستون بستری شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. برنامه آنها مطالعه دقیق نمونه ها برای شناسایی الگوهای مولکولی خاصی بود که بتواند شدت بیماری را در افراد پیش بینی کند. محققان قبل از بررسی نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون، ابتدا به نشانگرهای زیستی جمع شده در معمول ترین آزمایش خون پرداختند.

"جاناتان کارلسون" یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: ما تعجب کردیم که یک آزمایش استاندارد و ساده خون که اختلاف اندازه گلبول های قرمز خون را تعیین می کند -به نام عرض توزیع گلبول های قرمز یا RDW- بسیار با مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا ارتباط دارد و این ارتباط همچنان با سایر عوامل خطر شناسایی شده مانند سن و بیماری های زمینه ای نیز برقرار است.

RDW یک معیار متداول است که در بیشتر آزمایشات استاندارد شمارش گلبول های قرمز اندازه گیری می شود. این مطالعه جدید نشان داد بیمارانی که هنگام پذیرش RDW بالایی نشان می دهند، 2.7 برابر بیشتر احتمال دارد که بر اثر ابتلا به کووید-19 جان خود را از دست بدهند. RDW بالا همچنین به طور قابل توجهی با مرگ و میر در بیماران جوانتر مرتبط بود.

این مطالعه همچنین خاطرنشان می کند بیمارانی که RDW آنها طی بستری شدن در بیمارستان افزایش می یابد، به احتمال زیاد عواقب بدتری از این بیماری را متحمل می شوند. محققان می گویند این نشان می دهد که RDW می تواند یک نشانگر زیستی مفید برای پیگیری پیشرفت بیماری هنگام بستری در بیمارستان باشد.

طی چند ماه گذشته تعدادی از مطالعات مشابه منتشر شده است که در آن به بررسی نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون می پردازد تا بیماران دارای بیشترین احتمال خطر مرگ یا بیماری شدید را شناسایی کند. بسیاری از محققان از الگوهای خاص نشانگرهای بیولوژیکی خون استفاده کرده اند. با این حال، جمع آوری و اندازه گیری بسیاری از این نشانگرها به اندازه اندازه گیری RDW ساده و رایج نیست.

این یافته نیاز به کسب اعتبار بیشتری با آزمایش روی گروه های وسیعتری از بیماران دارد، اما در صورت تأیید، یک آزمایش خون ساده می تواند یک روش مفید برای تشخیص آن دسته از بیماران مبتلا به کووید-19 باشد که به مراقبت های بیشتری نیاز دارند.

این تحقیق جدید در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین