کد خبر: ۳۰۳۸۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۷

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در پیام تسلیتی به مناسبت ارتحال آیت‌الله یوسف صانعی (ره) از مراجع تقلید، تاکید کرد که آیت‌الله صانعی تا آخرین روزهای حیات در دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی، جمهوریت نظام، حقوق مردم و یاران امام کوشا بود و در این راه صدمات و سختی‌های زیادی متحمل شد.

در این پیام که روز شنبه منتشر شد، آمده است:  خبر درگذشت ناگهانی فقیه مجاهد و نواندیش آیت‌الله‌ حاج شیخ یوسف صانعی (ره)موجب تأثر و تألم فراوان گردید.

پیام حاکی است: ایشان از شاگردان و یاران بنام امام خمینی (ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مناصب مختلفی چون دادستانی کل کشور و عضویت در شورای نگهبان به انقلاب اسلامی خدمت کرد.

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم ادامه داده است: وی از فقهای نواندیشی بود که با اقتدا به استاد خود امام خمینی(ره) و با توجه به عنصر زمان و مکان، کرامت انسان و حقوق انسان نگاهی نو به فقه داشتند و علم فقه را به « فقه و زندگی » تفسیر کرد.

پیام افزوده است: آیت‌الله صانعی باعلاقه زیاد به تحصیل و تدریس، عمر بابرکت خود را درراه اعتلای فقه شیعه، تربیت شاگردان و تألیف سپری کرد و با ترویج آراء فقهی استاد خود و همچنین سیره اجتهادی ایشان، یادگار گران‌سنگی در تحقیقات فقهی برای حوزه‌های علمیه و فقه شیعه به‌جای گذاشت.

در ادامه پیام بیان‌شده است: مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با تاسف شدید این ضایعه بزرگ را به بقیه‌الله اعظم، حوزه‌های علمیه، مراجع معظم تقلید، عموم فضلا وفق‌های اندیشمند، شاگردان علاقمندان، برادر،فرزندان داماد محترم و دیگر بازماندگان آن مرحوم تسلیت عرض می‌کند.

در پایان پیام آمده است: از خداوند باری‌تعالی علو درجات و حشر با ائمه معصومین (ع) را برای آن فقیه مجاهد و برای بازماندگان صبر و اجر جزیل و سلامتی آرزومندیم.

مرحوم آیت الله یوسف صانعی در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی در خانواده روحانی در روستای نیک آباد اصفهان متولد شد و در سال ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه اصفهان شد ودرسال ۱۳۳۰ برای ادامه تحصیل رهسپار قم شد.
وی علاوه بر سالها تلمّذ در حوزه درس حضرت امام راحل، از محضر اساتید بزرگی چون آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله محقّق داماد و آیت‌الله اراکی نیز بهره برده و از سال ۱۳۵۴، رسماً تدریس خارج فقه را با کتاب زکات در مدرسه حقّانی (شهیدین) شروع نمود که تقریرات آن درس به قلم دو تن از شاگردانشان، موجود است.
اغلب مبارزات سیاسی و فعالیت‌های انقلابی آیت‌الله صانعی در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش در ابعاد فرهنگی و تبلیغاتی بوده است. این تلاش‌های ظلم ستیزانه، از طریق تبلیغ، سخنرانی، حضور در تظاهرات و راهپیمایی‌ها و صدور اعلامیه و بیانیه‌های سیاسی انجام می‌گرفت.
آیت‌الله صانعی، در طول سالیان متمادی، علاوه بر فعالیت‌های متفاوت دیگر، اهتمام زیادی به تدریس در حوزه علمیه داشتند، به‌طوری‌که هم‌زمان با یک دوره ۱۸ ساله تبلیغ که هر هفته از قم به تهران مسافرت می‌کرد، روزانه، سه جلسه تدریس در قم داشت.
آشنایی آیت‌الله صانعی با مبانی اصولی و فقهی حضرت امام خمینی(ره) و اِشراف کامل بر آن‌ها به دلیل سالها تلمّذ و تمحّض در محضر آن بزرگوار، ویژگی خاصی به درس خارج ایشان در حوزه داده بود
عضویت در شورای نگهبان ازسوی امام راحل ، نماینده حضرت امام خمینی(قدس سره) در شورای عالی بازسازی مناطق جنگی،عضویت دراولین دوره مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده منتخب تهران از سمت های آن مرحوم بوده است.

آیت‌الله یوسف صانعی که دچار بیماری سیروز کبدی و نارسایی کلیوی بود روز پنج شنبه شب به دلیل شکستگی لگن و مچ دست در بیمارستان فرقانی قم بستری‌شده بود، امروز شنبه (۲۲ شهریورماه) در سن ۸۳ سالگی در حین دیالیز درگذشت.

 دفتر این مرجع اعلام کرده برای درگذشت این مرجع‌تقلید مراسمی برگزار نخواهد شد./
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین