|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰
کد خبر: ۳۰۳۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳

ماجرای امضا نکردن چک شستا،‌ امضا گرفتن از اعضای هیأت‌رئیسه،‌ اعتراف رسمی و نشان دادن اسناد توصیه‌های وزیر ورزش برای عقد قرارداد با ویلموتس و افشاگری درباره موسسه فرهنگی ایران - هلند و ... به خوبی نشان می‌دهد که امضاکنندگان اصلی قرارداد ویلموتس از همان روز اول،‌ این روزهای سیاه و پر از بحران را می‌دیدند. برای همین فضا را به جایی رسانده‌اند که فوتبال کشور در آستانه نابودی مطلق قرار بگیرد.

 روزنامه شهروند نوشت: «فوتبال ایران به خاطر پرونده محکومیت مارک ویلموتس در موقعیت خطرناکی قرار دارد. شواهد و قرائن نشان می‌دهد برخی مدیران در داخل کشور اطلاعاتی در اختیار فدراسیون جهانی و کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار داده‌اند که کاملا دقیق نیست و به نفع یک گروه خاص است. همین مسأله و احضار مدیران فدراسیون به دادگاه با گزارش سازمان بازرسی عملا باعث ورود فیفا به پرونده و سوال از فدراسیون فوتبال شد. به همین دلیل رسیدگی به ابهامات پرونده ویلموتس وارد فاز پیچیده‌ای شده است و باز هم برخی‌ها با سوءاستفاده از کلیدواژه تعلیق در حال ضربه زدن به منافع ملی فوتبال کشور هستند. منتهی نکته قابل تامل اینجاست که بررسی شود چرا برای قرارداد با مربی بلژیکی که عملا فدراسیون را در آستانه یک فاجعه بزرگ قرار داده،‌ پای اعضای هیأت‌رئیسه را به پرونده باز کرده‌اند؟

ورود قوه قضائیه به قرارداد ویلموتس

همان‌طور که در رسانه‌ها اسناد آن هم منتشر شده، هشت روز بعد از انعقاد رسمی قرارداد فدراسیون با مارک ویلموتس‌، مهدی تاج در جلسه هیأت‌رئیسه این مجموعه،‌ تمام اعضا را مجاب می‌کند که صفحه آخر قرارداد سرمربی تیم‌ ملی را امضا کنند و همین امضا که هیچ نیازی به گرفتن آن نبود،‌ پای تمام اعضای هیأت‌رئیسه را به پرونده باز کرده است. ولی سوال اینجاست که چرا رئیس سابق فدراسیون چنین اقدامی انجام داد؟ تمام مردم ایران می‌دانند که هیچ‌کدام از اعضای هیأت‌رئیسه در جریان مفاد قرارداد ویلموتس، مسائل مالی قرارداد، تعیین دستمزد و پاداش‌ها نبوده‌اند و اشتباه بزرگ آنها این بوده که به حرف تاج برای امضازدن روی قرارداد گوش کرده‌اند. حالا این اعتماد برای آنها به شدیدترین شکل ممکن گران تمام شده است. دلیلش هم این است که بعد از محکومیت ایران به پرداخت ٦,٢‌میلیون یورو در وجه ویلموتس با حکم فیفا، سازمان بازرسی نظر حقوقی بازپرداخت ٢٣٠‌میلیارد تومان و جزای نقدی ٢٣٠‌میلیارد تومانی را برای افرادی که این قرارداد را امضا کرده‌اند، به دادگاه پیشنهاد داده و مسئولان قوه قضائیه به دنبال خشم ملی ایجاد شده و بحران‌های به وجود آمده، به تمام مردم قول رسیدگی شفاف به این پرونده را داده‌اند. پس طبیعی است که مسئولان قوه قضا به علت ابهاماتی که وجود دارد،‌ از موضع خود کوتاه نیایند و ارسال اطلاعات هدفمند و جهت‌دار به فیفا برای مقابله با این تصمیم قوه‌ قضائیه و مسئولان کشور بحران فعلی را به وجود آورده است.

مهلت اندک برای روشن شدن ابهام‌ها

فیفا در نامه خود به فدراسیون فوتبال به دنبال احضارهای قضائی و تبعات حقوقی که گریبان اعضای هیأت‌رئیسه مجموعه و مهدی تاج را خواهد گرفت، به ایران نامه‌ای می‌زند و خواهان ارایه توضیحات می‌شود. هفته گذشته اعضای هیأت‌رئیسه برای نوشتن نامه‌ای مشترک به فیفا تشکیل جلسه دادند که در این نشست تنش‌های لفظی هم به وجود آمده و هیچ‌کدام از اعضا به خاطر بی‌اعتمادی به وجود آمده، حاضر نمی‌شود در این مسأله دخالت کند و فقط تصمیم گرفته می‌شود که برای دادن پاسخ نهایی دو هفته از فیفا وقت گرفته شود. در نهایت طبق اطلاعات دریافتی از راهروهای فدراسیون هم فیفا نهایتا یک هفته به فدراسیون برای ارایه پاسخی شفاف وقت داده است و تا پایان هفته جاری تکلیف این ابهامات باید روشن شود.

ماجرای دست داشتن ایجنت‌های ویلموتس با فعالیت‌های غیرقانونی

خیلی‌ها شاید فکر کنند که فیفا در حمایت از مدیران فدراسیون به موضوع ورود کرده است و باز هم بعضی‌ها می‌خواهند با سوءاستفاده از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا برای خودشان مصونیت قضائی درست کنند تا فوتبال به همین شکل با بلاتکلیفی و ضعف مدیریتی شدید ادامه حیات بدهد. ولی باید تأکید کرد که فیفا فعلا فقط سوال کرده است و مسئولان قوه قضائیه و نمایندگان مجلس هم اقدامی نخواهند کرد که فوتبال کشور با مشکل مواجه شود و تمام اقدامات روی اصول و قوانین انجام خواهد شد. به هر صورت به جز حکم ٦,٢‌میلیون یورویی ویلموتس‌، در ماجرای تسویه‌حساب با این مربی با استقراض دومیلیون یورویی از شستا،‌ تعیین مبلغ قرارداد و نقش داشتن چند چهره جنجالی ناشناس ابهام‌هایی وجود دارد که تحقیقات بسیار مهمی درباره آنها انجام شده است. شایعات حکایت از این دارد که برخی ایجنت‌های مرتبط با پرونده ویلموتس که در جلسات هم حضور داشته‌اند، سابقه همکاری با شبکه‌های مخرب و غیر قانونی در اروپا را داشته‌اند که همکاران آنها هم در یک کشور اروپایی به خاطر این فعالیت‌های غیر قانونی بازداشت شده‌اند. به این ترتیب باید زوایای پنهان این موضوع بسیار مهم برای مردم و دستگاه قضا روشن شود.

وقتی دولتی‌ها درگیر شدند

مهم‌ترین مسأله اما این است که مدیران فدراسیون که ادعای استقلال کاری دارند،‌ برای استقراض دومیلیون یورویی از شستا،‌ همان‌طور که اشاره شد پول را گرفته‌ و چک بلامحل صادر کرده‌اند که امضای رئیس فدراسیون را ندارد. از طرفی با ورود نهادهای نظارتی و قوه قضائیه در این پرونده به خاطر نقش داشتن ستاد مبارزه با تحریم،‌ پای نهادهای دولتی و وزرا هم به موضوع باز شده است و این خود مدیران فدراسیون بوده‌اند که چنین فضایی را به وجود آورده‌اند. همچنین گزارش‌هایی درباره شرایط نامطلوب مالی پتروشیمی فن‌آوران (از زیرمجموعه‌های شستا) به گوش می‌رسد و این شرکت به هیچ عنوان از نظر قانونی اجازه پرداختی دومیلیون یورویی به فدراسیون فوتبال را نداشته‌ است. همچنین از نظر بسیاری از نمایندگان هشت‌میلیارد تومانی هم که وزارت ورزش از بودجه فدراسیون فوتبال به شستا داده،‌ درست است که از ردیف بودجه فدراسیون بوده، اما ایرادات حقوقی داشته است.

تخلفات آشکار در قرارداد ویلموتس

پس با توجه به این فضا ورود قوه قضائیه به پرونده ویلموتس درست و قانونی بوده است. منتهی آقایان مدیر احتمالا ماجرای صدور چک بلامحل،‌ بدهی مالیاتی ١٠٠‌میلیارد تومانی و برخی اقدامات غیر قانونی خود در ثبت فدراسیون به‌عنوان نهادی غیر تجاری و مستقل را به فیفا و AFC گزارش نداده‌اند. تمامی این پرونده‌ها مستند بوده و در اختیار نهادهای قضائی موجود است و این وظیفه قوه قضائیه بوده که به این مسائل رسیدگی کند. این مدیران فوتبالی بوده‌اند که با سیاست‌گذاری اشتباه و ضعف اقتصادی خود این بحران را به وجود آورده‌اند. رفتارهایی که تبعاتش مصادره ساختمان‌های فدراسیون،‌ فاجعه قرارداد ویلموتس و همین بحران شستاست.

چرا تاج اعتراف نمی‌کند؟

در همین‌ باره آخرین خبرها حکایت از این مسأله دارد که اختلاف‌ نظرهایی هم بین اعضای هیأت‌رئیسه فدراسیون به وجود آمده است. باید پاسخ این سوال داده شود که آیا مهدی تاج به دادگاه اعلام کرده که به‌عنوان رئیس فدراسیون تنها مجری مصوبات هیأت‌رئیسه بوده است؟ آیا اعضای هیأت‌رئیسه درخواست دارند مهدی تاج در مصاحبه‌ای رسمی اعتراف کند که آنها در زمان امضای صفحه آخر قرارداد از جزئیات مالی و بندهای قرارداد اطلاعاتی نداشته‌اند؟ به‌ هر حال ماجرای امضا نکردن چک شستا،‌ امضا گرفتن از اعضای هیأت‌رئیسه،‌ اعتراف رسمی و نشان دادن اسناد توصیه‌های وزیر ورزش برای عقد قرارداد با ویلموتس و افشاگری درباره موسسه فرهنگی ایران - هلند و ... به خوبی نشان می‌دهد که امضاکنندگان اصلی قرارداد ویلموتس از همان روز اول،‌ این روزهای سیاه و پر از بحران را می‌دیدند. برای همین فضا را به جایی رسانده‌اند که فوتبال کشور در آستانه نابودی مطلق قرار بگیرد.»



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین