|
|
امروز: يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱
کد خبر: ۳۰۳۱۵۰
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۳

وزارت دفاع آمریکا در گزارش سالانه خود درباره امور نظامی چین تاکید کرد که این کشور بزرگترین نیروی دریایی جهان را با در اختیار داشتن صدها کشتی جنگی و زیردریایی دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه فوربس، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در گزارش سالانه خود در مورد قدرت نظامی چین به کنگره این کشور عنوان کرد: جمهوری خلق چین بزرگترین نیروی دریایی در جهان را با یک نیروی رزمی مجموعا متشکل از حدود ۳۵۰ کشتی و زیردریایی از جمله ۱۳۰ کشتی جنگی سطحی بزرگ دارد.

پنتاگون در ادامه این گزارش خود عنوان کرد: در مقام مقایسه قوای رزمی در نیروی دریایی آمریکا شامل حدود ۲۹۳ کشتی تا اوایل ۲۰۲۰ بوده است.

با این حال هر چند که نیروی دریایی ارتش آزدیبخش خلق چین نسبت به نیروی دریایی ارتش آمریکا کشتی‌های جنگی بیشتری دارد اما ناوگان آمریکا کشتی‌های جنگی بزرگتری از جمله ۱۱ ناو هواپیمابر داشته و به لحاظ وزن تُناژ جلوتر از چین است.

در گزارش پنتاگون تصریح شد: نیروی دریایی چین یک نیروی هر چه بیشتر مدرن و منعطف است که متمرکز بر جایگزین کردن نسلهای قبلی تجهیزاتش که دارای قابلیتهای محدود بودند با تسلیحات بزرگتر مدرن و چند منظوره است. تا سال ۲۰۱۹ نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین عمدتا متشکل از تجهیزات چندمنظوره مدرنی همراه با تسلیحات ضد کشتی، ضدهوایی و ضد زیردریایی و سنسورهای پیشرفته بوده است.

ناوگان رو به رشد ناوهای هواپیمابر چین بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. گزارش شده که نیروی دریایی چین دارای یک ناو هواپیمابر فرتوت مربوط به زمان جنگ سرد، یک ناو هواپیمابر جدیدا به خدمت گرفته شده که اولین ناو هواپیمابر ساخت این کشور است و یک ناو سوم در دست احداث بوده و این کشور برای ساختن و اضافه کردن تعداد چهار ناو دیگر یا بیشتر برنامه ریزی کرده است. ناوگان ناوهای هواپیمابر چین ضمن داشتن موارد پیشرفته‌ای همچون سیستم پرتاب الکترومغناطیسی، می‌تواند به ارائه پوشش هوایی برای تهاجم آبی و خاکی علیه تایوان بپردازد و یا حتی وارد اولین رویارویی ناوهای هواپیمابر با آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون شود.

چین همچنین مشغول ساخت نسل جدیدی از ناوشکنها و ناوچه‌های پیچیده و شدیدا مسلح نیز بوده است. به عنوان مثال چین در دسامبر ۲۰۱۹ ششمین کشتی کروز مدل ۰۵۵ کلاس "رنهای" را که به گفته پنتاگون مجهز به مجموعه بزرگی از موشکهای کروز ضد کشتی و موشکهای ضد هوایی "به همراه موشکهای کروز مخصوص حمله زمینی و موشکهای بالستیک ضد کشتی" است، به خدمت گرفته است.

این دورنما، حمله چین با انبوهی از موشکهای ضد کشتی از جمله موشکهای نسل جدید مافوق صوت را علیه ناوگان آمریکا در بر دارد.

انتظار می‌رود نیروی دریایی چین زیردریایی‌های هسته‌ای و دیزلی بیشتری نیز بسازد. چین همچنین یکی از معدود کشورهایی است که صاحب زیردریایی‌های مجهز به موشکهای بالستیک هسته‌ای است. گزارش پنتاگون پیش بینی کرد: زیردریایی نسل بعدی Type ۰۹۶ SSBN که احتمالا از اوایل دهه ۲۰۲۰ ساختش آغاز می‌شود بر اساس گزارشها حامل نوع جدیدی از موشکهای بالستیک قاره پیما است. انتظار می‌رود نیروی دریایی چین به طور همزمان زیردریایی‌های Type ۰۹۴ SSBN و Type ۰۹۶ SSBN را عملیاتی کرده و تا ۲۰۳۰ بالغ بر هشت عدد از آنها را داشته باشد.

انتهای پیام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین