|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۷
کد خبر: ۳۰۳۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: آمار بازگشت نخبگان به کشور در زمان حاضر ۱۸۰۰ نفر را از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا رد کرده است که بعد از کرونا این آمار رو به افزایش بوده است.

به ‌گزارش مرکز خبر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، سورنا ستاری، رئیس بنیاد ملی نخبگان، در حاشیه جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به گزارش ارائه‌شده توسط بنیاد، گفت: در خصوص بحث‌های مربوط به مهاجرت، در دو ماه گذشته سالنامه مربوط به مهاجرت ایران منتشر شده است که توصیه بنده به دانشجویانی که پایان‌نامه‌هایشان در این زمینه است و افرادی که در این حوزه تحقیق می‌کنند این است که حتماً مطالعه کافی روی این سالنامه آماری داشته باشند.

وی با بیان اینکه این سالنامه بر اساس آمارهای جهانی در حوزه مهاجرت است خاطرنشان کرد: در این سالنامه مطالعه بسیار جامعی در خصوص مهاجرت و پناه‌جویی از ایران به کشورهای دیگر و آمار مهاجرت و پناه‌جویی به داخل ایران از کشورهای دیگری که مهاجر به ایران می‌فرستند، انجام‌ شده است و تمام اطلاعات مربوط به ایرانیان در کشورهای مختلف به‌تفکیک هرسال، و به‌صورت ریز ارائه‌ شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان هرسال در حوزه‌های نخبگانی، از جمعیتی که تحت پوشش دارد آمار می‌گیرد که این جمعیت شامل نفرات یک تا هزار کنکور سراسری در حوزه‌های مختلف، و به‌طور خاص نفرات یک تا صد و پنجاه رشته ریاضی و یک تا صد رشته تجربی و همچنین برندگان جوایز تحصیلی بنیاد نخبگان و المپیادهای هفت‌گانه‌ای‌ که در کشور برگزار می‌شود است که البته همان‌طور که گفته شد همه افراد با رتبه 1 تا 1000 تحت پوشش بنیاد نیستند.

ستاری با تأکید بر این نکته که آمار خروج نخبگان از کشور رو به کاهش است و در سال‌های اخیر آمار قابل قبولی است گفت: بیشترین خروج مربوط به رشته‌های مهندسی و علوم پایه است که این آمار خروج در گذشته عدد قابل‌توجهی بوده است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه با اتفاقاتی که در حوزه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان روی داده است و مسائل دیگری که به وجود آمده است آمار خروج نخبگان کاهش یافته است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: تأکید بنیاد ملی نخبگان به سیاست‌های بازگشت، برای فارغ‌التحصیلان است و آمار بازگشت نخبگان به کشور در زمان حاضر 1800 نفر را از 200 دانشگاه برتر دنیا رد کرده است که بعد از کرونا این آمار رو به افزایش بوده است.

ستاری افزود: این آمار به‌صورت ریز و به‌تفکیک تمام رشته‌ها حتی رشته‌های تحصیلی داخل دانشگاه‌ها، مثل مهندسی برق و مکانیک و عمران همچنین در حوزه‌های پزشکی و حوزه‌های علوم انسانی و حقوق و روانشناسی به‌طور خاص، با مطالعه‌ای که در بنیاد شده بود در اختیار اعضای ستاد قرار گرفت.

وی ابراز کرد: در زمان حاضر جامعه آماری که در بنیاد ملی نخبگان تحت مطالعه است قریب به هفتاد هزار نفر است، که مطالعات ما در بنیاد، در خصوص بحث خروج و دلایل خروج نخبگان از کشور است.

ستاری همچنین گفت: با بانک اطلاعاتی که بنیاد نخبگان در مورد فارغ‌التحصیلان خارج از کشور دارد، چند صد نفر از این فارغ‌التحصیلان را تحت رصد قرار دادیم تا بتوانیم در سیاست‌های بازگشت روی این افراد کار کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین