کد خبر: ۳۰۲۳۲۲
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵

تدروس ادهانوم دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در یک نشست خبری تاکیدکرد؛ واکسن کرونا به تنهایی نمی‌تواند به شیوع کووید-۱۹ پایان دهد و حتی هیچ تضمینی هم برای یک واکسن ایمن و موثر وجود ندارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از سی ان بی‌سی، سازمان بهداشت جهانی روز گذشته اعلام کرد که رهبران جهان و مردم دنیا باید یاد بگیرند ویروس را مدیریت کنند و در زندگی روزمره خود اصلاحاتی ایجاد کنند تا موارد ابتلا به ویروس کاهش یابد.

«تدروس ادهانوم» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری در ژنو گفت: در طول تاریخ، شیوع و همه گیری‌ها اقتصاد و جوامع را تغییر داده‌اند. در این راستا واکسن یک ابزار اساسی در مبارزه جهانی با ویروس کرونا است، اما این واکسن به تنهایی به نابودی کووید-۱۹ ختم نمی‌شود و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که دانشمندان بتوانند چنین واکسنی ولید کنند.

ادهانوم افزود: اما همه گیری کووید-۱۹ انگیزه‌ای تازه برای لزوم تسریع تلاش‌ها در خصوص مقابله با تغییرات اقلیمی ایجاد کرده است. درواقع شیوع ویروس کرونا به ما این امکان را داده تا نگاهی اجمالی به جهان خود، آسمان‌های پاک و رودخانه‌ها داشته باشیم.

در ادامه مطلب مندرج در این شبکه خبری آمریکایی آمده است: براساس داده‌های جمع آوری شده توسط دانشگاه جان هاپکینز، این ویروس تاکنون بیش از ۲۳ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و دستکم جان بالغ بر ۸۰۱ هزار نفر را گرفته است. به گفته سازمان بهداشت جهانی دستکم ۳۰ واکسن بالقوه در حال حاضر در مرحله آزمایش بالینی قرار دارند، اما هیچ تضمینی برای ایمن و کارآمد بودن آن‌ها وجود ندارد.

اگرچه آزمایشات انسانی در مورد واکسن‌های بالقوه در حال پیشرفت است، با این وجود دانشمندان می‌گویند سؤالات کلیدی بسیاری هنوز در این خصوص باقی مانده است. در حالیکه کووید-۱۹ که در ماه دسامبر (اواخر آذر) کشف شد و تاکنون مقالات و تحقیقات بیشماری در مورد آن تولید شده، دانشمندان هنوز کاملا نمی‌دانند که این ویروس چگونه بر بدن تاثیر می‌گذارد و یا اینکه فرد مبتلا پس از بهبودی تا چه‌اندازه در برابر این ویروس محافظت می‌شود.

ادهانوم در اوایل ماه جاری گفته بود که هیچ راه حل نهایی برای این ویروس وجود ندارد و ممکن است هرگز هم وجود نداشته باشد.

وی در تاریخ ۱۳ مرداد در یک نشست خبری گفته بود؛ رهبران جهان می‌توانند با استفاده از اصول بهداشت عمومی و کنترل بیماری‌ها جلوی شیوع گسترده این ویروس را بگیرند. وی تاکید کرده بود که به آزمایش، معالجه، قرنطینه و ردیابی ناقلان ادمه دهید و تلاش کنید از طریق اطلاع رسانی و توانمندسازی به جوامع یاری رسانید.
وی دیروز جمعه افزود: هر فرد و خانواده مسئولیت دارند تا سطح انتقال کووید-۱۹ را به صورت محلی درک کنند و بدانند چه کاری می‌توانند برای محافظت از خود و دیگران انجام دهند.

دکتر ماریا ون کرکوو Maria Van Kerkhove، رییس بخش بیماری‌های در حال ظهور سازمان بهداشت جهانی نیز گفت که یادگیری نحوه زندگی با این ویروس برای عموم بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: این امر به سرکوب انتقال، شناسایی موارد و خوشه‌هایی که در حال ظهور هستند کمک می‌کند تا بتوانیم به سرعت آن را از بین ببریم و هر چه بیشتر مرگ و میرها را به حداقل برسانیم. وی افزود: برای انجام چنین کاری ممکن است برخی کشورها دوباره اقدامات گذشته را عملی کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین