|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۲
کد خبر: ۳۰۲۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳
وی ادامه داد: مشخص است که این مواضع آمریکا با فشار صهیونیست‌ها و برخی کشورهای حاشیه منطقه شکل گرفته بنابراین تیم مذاکره‌کننده باید در این فرجه هفت ماهه هر چه زودتر به نتیجه دست یابد؛
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عامل عدم حصول نتیجه در مذاکرات هسته‌ای وین را زیاده‌خواهی آمریکا دانست و ایستادگی تیم مذاکره‌کننده بر مواضع کشور را قابل تقدیر دانست.

 علاءالدین بروجردی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: من فکر می‌کنم عدم حصول نتیجه نهایی در مذاکرات هسته‌ای نشان دهنده ایستادگی تیم مذاکره‌کننده بر مواضع جمهوری اسلامی است که این قابل تقدیر است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عامل اساسی عدم حصول نتیجه در زمان مقرر یعنی سوم آذر ماه را زیاده‌خواهی آمریکایی‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در مسقط بسیار بد عمل کردند و در وین بد عمل کردند اما حتما برای اینکه به نتیجه مطلوب نهایی برسیم آمریکایی‌ها باید گام‌های زیادی در جهت دور شدن از زیاده‌خواهی‌های غیرمنطقی بردارند.

وی ادامه داد: مشخص است که این مواضع آمریکا با فشار صهیونیست‌ها و برخی کشورهای حاشیه منطقه شکل گرفته بنابراین تیم مذاکره‌کننده باید در این فرجه هفت ماهه هر چه زودتر به نتیجه دست یابد؛ زیرا مدت هفت ماه سقف زمانی است و ضرورت ندارد که از همه این زمان استفاده شود. باید بتوانیم در حداقل زمان ممکن بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی به نتیجه مطلوب دست یابیم چرا که نظرات جمهوری اسلامی در برخی بندها بسیار نزدیک با 1+5 بوده است و من فکر می‌کنم این می‌تواند گام بلند مفیدی در جهت حفظ منافع ملی جمهوری اسلامی باشد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: اگر هم کار به نتیجه نرسید قطعا برد با ماست زیرا ما اولا دیگر هیچ تعهدی نداریم که توافقات موافقتنامه ژنو را ادامه دهیم و دیگر اینکه به همه دنیا ثابت شده ایران به دنبال بمب هسته‌ای نیست بلکه ایران اهل تفاهم، منطق، استدلال و تعامل است و اینها در شکل‌گیری افکار عمومی بسیاری از کشورها در جهان بسیار تاثیرگذار بوده است بنابراین همان‌طور که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند ما در هر دو صورت برنده موضوع هستیم.

بروجردی در پاسخ به سوالی درباره نقش روسیه و چین در مذاکرات وین نیز گفت: آنها اکثریت نیستند، اقلیتند و در هر صورت اگر قرار است تصمیم جمعی باشد دو کشور در مجموع شش کشور رای‌شان فائق نیست.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخلاف خیلی از تحلیل‌های داخلی که می‌گفتند نیروگاه بوشهر هیچ وقت به نتیجه نخواهد رسید این نیروگاه به نتیجه رسید و روسیه در مورد دو نیروگاه جدید هم قراردادی را با سازمان انرژی اتمی امضا کرد بنابراین همکاری هسته‌ای روسیه با ایران قابل قبول است اما این انتظار بحق افکار عمومی و نمایندگان بزرگ ملت ایران از هر دو کشور چین و روسیه است که از ظرفیت خود در مذاکرات 1+5 بیش از گذشته استفاده کنند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین