|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
کد خبر: ۲۹۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷
این سیستم که به نام "لای فای" شناخته می شود می تواند مکمل و یا در برخی موارد جایگزین ارتباط سنتی وای فای شود. اما غلبه بر فناوری رادیویی وای فای که در سطح جهانی مورد استفاده قرار می گیرد، مبارزه ای بسیار سخت است.
همان گونه که LEDها به عنوان منبع روشنایی از محبوبیت بیشتری برخوردار می شوند، مسیر جدیدی را نیز برای ارتباط دستگاه های قابل حمل به اینترنت با پتانسیل پهنای باند بیشتر و پاسخگویی سریع‌تر نسبت به وای فای افتتاح کرده اند. حداقل پژوهشگرانی مانند "هارالد هاس" از دانشگاه ادینبورگ این گونه امیدوارند.
هارالد هاس معتقد است تمامی اجزاء و تمامی مکانیزم های لازم در حال حاضر وجود دارند و ما تنها باید آنها را در کنار یکدیگر قرار دهیم تا به فعالیت بپردازند. تیم پژوهشی هاس به همراه پژوهشگرانی از دانشگاه های کمبریج، آکسفورد، سنت اندروز و استارتکلاید در میانه راه پروژه ای چهار ساله و 5.8 میلیون پوندی قرار دارند. آنها ارتباطات نور مرئی اولترا پارالل را بررسی می کنند که از چندین رنگ نور برای فراهم کردن پیوندهای پهنای باند بالا در فواصل چند متری استفاده می کند.

این سیستم که به نام "لای فای" شناخته می شود می تواند مکمل و یا در برخی موارد جایگزین ارتباط سنتی وای فای شود. اما غلبه بر فناوری رادیویی وای فای که در سطح جهانی مورد استفاده قرار می گیرد، مبارزه ای بسیار سخت است.
تیم پژوهشی هاس از LEDهای قرمز، سبز، و آبی موجود هم به عنوان ساتع کننده و هم به عنوان فتودیودها برای تشخیص نور استفاده کرده اند. از این طریق، پژوهشگران سیستمی را ایجاد کرده اند که می تواند به ارسال و دریافت داده با نرخ مجموع 110 مگابیت در ثانیه اقدام کند. هنگامی که انتقال داده تنها در یک جهت صورت می گیرد، نرخ انتقال به 155 مگابیت در ثانیه نیز می رسد.

اما به گفته هارالد هاس، این نسخه به واسطه LEDهای موجود و استفاده از آنها به صورت همزمان به عنوان فرستنده و ردیاب با محدودیت مواجه است. از این رو پژوهشگران LED بهتری را ایجاد کرده اند که نرخ داده نزدیک به چهار گیگابیت در ثانیه تنها با پنج میلی وات نیروی خروجی اپتیکال را فراهم می کند و از فتودیودهای پهنای باند بالا به عنوان گیرنده استفاده می کند. با یک لنز ساده برای افزایش فاصله، پژوهشگران قادر به ارسال داده در فاصله 10 متری با سرعت 1.1 گیگابیت در ثانیه بوده و امیدوارند در آینده نزدیک این نرخ به 15 گیگابیت در ثانیه برسد. نرخ داده استاندارد 802.11ad وای فای برای باند رادیویی 60 گیگاهرتز تنها به 7 گیگابیت در ثانیه می رسد و از این رو لای فای نرخی بیش از دو برابر را ارائه می کند.

در مطالعه ای جداگانه، موسسه فرانهوفر در درسدن، آلمان طرح های خود برای نمایش یک هات اسپات لای فای را عرضه کرده است. به گفته "فرانک دیک" که رهبری تیم توسعه لای فای در موسسه فرانهوفر را بر عهده داشته است، این سیستم از نور فروسرخ استفاده می کند و بیشتر کاربران صنعتی و نه مصرف کنندگان را هدف گذاری کرده است. نرخ داده یک گیگابیت در ثانیه برای این هات اسپت در نظر گرفته شده است.

به گفته دیک، یکی از مزیت های هات اسپات لای فای زمان تاخیر آن است. در شرایطی که زمان تاخیر وای فای - مدت زمان بین هنگامی که یک سیگنال ارسال شده و هنگامی که دریافت می شود - بر اساس میلی ثانیه اندازه گیری می شود، زمان تاخیر لای فای بر اساس میکرو ثانیه اندازه گیری می شود. در کاربردهای صنعتی که داده ها باید بین حسگرها، محرک ها و واحد کنترل جریان داشته باشند، زمان تاخیر پایین و نرخ داده بالا، لای فای را به فناوری سودمند مبدل می کنند. دیک هدف از معرفی این محصول را جایگزینی برای وای فای نمی داند اما معتقد است لای فای می تواند مکملی برای فناوری های ارتباطی حال حاضر از جمله وای فای و گیگابیت اترنت باشد.

در مقابل، افرادی مانند "دمیتریس کاتسیانیس" از دانشگاه آتن که به همراه گروهی از پژوهشگران اروپایی معرفی فناوری هایی مانند لای فای برای مصرف کنندگان را هدف گذاری کرده اند، معتقد است این فناوری طی پنج سال آینده حالت کاربردی می یابد. به گفته کاتسیانیس استفاده از لای فای در مناطق حساس از نظر الکترومغناطیس مانند بیمارستان ها، کابین هواپیماها و نیروگاه ها مزایای قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.

منبع: عصرایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین