کد خبر: ۲۹۶۸۸
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
قائم مقام علمی همایش، اظهار کرد: برای آمادگی این همایش، سه پیش نشست در خارج از کشور برگزار شد که این کشورها در کانون این ضایعه بودند که اولین این همایش‎ها در سوریه برگزار شد که اندیشمندان این کشور دیدگاه‎های خود را ارایه کردند.

کنگره جهانی بررسی خطر جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با حضور نمایندگان مذاهب اسلامی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم در حال برگزاری است.

حجت‎الاسلام والمسلمین علیزاده موسوی در ابتدای این کنگره گفت: گوشه گوشه جهان اسلام زخم‌خورده تکفیر است، لذا اجماع علمای اسلامی در محکوم کردن جنایات آنان ضروری است.

رئیس ستاد برگزاری کنگره افزود: در سال 2013 در کشور عراق، این کشور شاهد کشته شدن 1500نفر از مردم بی دفاع این کشور بوده است و با توجه به اینکه ریشه‎های این اعمال، اعتقادی و انحرافی از اسلام است، مراجع عظام شیعه و اندیشمندان تصمیم به برپایی همایشی به این عظمت گرفته‎اند.

وی افزود: از همان ابتدا که این فکر در اذهان شکل گرفت که نیاز به برگزاری این همایش است، 2000تن از علمای جهان اسلام شناخته شدند که این افراد هم مخالف تکفیر بودند و هم راه‌های برون رفت از بحران تکفیری را داشته باشند که از این تعداد 315تن از این علما به ایران آمدند.

علیزاده موسوی تصریح کرد: دو سال پیش آیت‎الله مکارم شیرازی احساس کردند که نیاز است که علمای اسلامی گردهم آیند و اجماعی علیه تکفیریان ایجاد شود و با توجه به اینکه ماهیت اصلی این همایش علمی بود و دبیرخانه دائمی با لوازم علمی ایجاد شد.

قائم مقام علمی همایش، اظهار کرد: برای آمادگی این همایش، سه پیش نشست در خارج از کشور برگزار شد که این کشورها در کانون این ضایعه بودند که اولین این همایش‎ها در سوریه برگزار شد که اندیشمندان این کشور دیدگاه‎های خود را ارایه کردند.

وی افزود: نشست دوم در پاکستان با حضور گسترده اندیشمندان مذاهب مختلف اسلامی شد که در این همایش 45 تن از علمای اسلامی دیدگاه‌های خود را مطرح کردند؛ نشست سوم نیز با حضور اندیشمندان مسلمان در عراق برگزار شد.

علیزاده موسوی افزود: قریب 716 مقاله به دبیرخانه ارایه شد که 96 مقاله از خارج کشور، 50 مقاله از اهل سنت داخل کشور ارسال و به عربی و فارسی در هشت جلد ارایه شده و از سوی مرکز نور تبدیل به نرم افزار شده است.

وی، اظهار کرد: در کنار این منشورات، چندین پروژه ارایه شد که از آن جمله می‎توان به کتاب موضع‌گیری‎های علما از ابتدا تاکنون در خصوص تکفیر و حرمت جان و ناموس مسلمانان اشاره کرد.

وی افزود: آیت‎الله‎ سبحانی کتابی را به زبان عربی منتشر کردند که در همین موضوع بود و در این همایش ارایه خواهد شد؛ کتابشناسی تکفیر که در آن 300کتاب علیه تکفیر نوشته شده است نیز منتشر شد؛ تخریب آثار و ابنیه اسلامی توسط گروه‌های تکفیری دیگر کتابی بود که در این دبیرخانه تولید و منتشر شد.

علیزاده موسوی تصریح کرد: کتاب امام کفر دیگر کتابی است که در این رابطه منتشر شد که در آن متعلقات و اصلیات کفر منتشر شد.

وی تصریح کرد: این کنگره دارای چهار کمیته شامل تبار شناسی، شناسایی عقاید تکفیری‎ها، جریان‌های تکفیری و سیاست و راه‎های برون رفت از تکفیر است که در این دو روز مقالات این چهار حوزه قرائت می‌شود.

قائم مقام علمی همایش، اظهار کرد: بعد از ظهر امروز مقالات چهار کمیسیون قرائت خواهد شد که ماحصل این کمیسیون‌ها در قالب یک گزارش ارایه خواهد شد.

باید ریشه تکفیری‌ها را خشکاند

آیت‌الله مکارم‌شیرازی، با بیان این‌که «تکفیری‎ها در آن واحد به اسلام و جامعه بشری ضربه می‌زنند» گفت: باید با بررسی انگیزه‌‎های این گروه منحرف و شناسایی اهدافشان، ریشه‎ تکفیری‌ها را بخشکانیم.

این مرجع تقلید در مراسم افتتاحیه این کنگره در قم اظهار کرد: تا کی باید شاهد هتک حرمت مسلمانان باشیم زیرا آنها آبروی اسلام را بردند و دین اسلام که مظهر رحمت و رأفت حتی علیه غیرمسلمانان است را دین خشونت معرفی کرده است و ما باید آنها را به دنیا بشناسیم.

این مرجع تقلید بیان کرد: مبارزه نظامی با این گروه منحرف لازم است، ولی کافی نیست بلکه باید ریشه‎های تفکرات آنها توسط علمای اسلامی خشکانده شود؛ باید جلوی این انحرافات را گرفت تا جوانان مسلمان به سمت آنها نروند.

وی خاطرنشان کرد: ما خطوط قرمزی در اسلام داریم که کسی نباید از آنها تجاوز کند، ولی این گروه تکفیری بدون این ملاحظات تمام این حریم‏‎ها را شکسته‎اند.

وی گفت: آنها حتی به مساجد و زیارت‌گاه‎های اولیاء الله هم رحم نمی‎کنند؛ آنها در راه تفکرات خشک خود به زن و مرد و کودک و پیر و جوان رحم نمی‌کنند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: اسلام دین رحم و انصاف است، ولی آنها کاری کردند که دیگر اسلام را دین بربری بنامند؛ آنها از عمد اسم داعش را حکومت اسلامی کردند تا با این عنوان در دنیا شناخته شود تا دیگران بگویند که این گروه، داعش نیست بلکه حکومت و دولت اسلامی است.

وی گفت: علمای اسلامی در این عصر و در این روزگاه یک مسئولیت الهی و خدایی دارند؛ در این عرصه نباید صرفا به وسایل سیاسی و نظامی بسنده کنیم بلکه باید علمای اسلامی آنها را از نظر علمی نیز محکوم کنند و اجازه ندهند که آنها به این روند ادامه دهند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: خداوند و پیامبر اکرم(ص) در قرآن و احادیث خود بر جان و عرض و ناموس مسلمانان تاکید کردند و حرمت خاصی برای مسلمانان قائل شدند، ولی این گروه بدون در نظر گرفتن اینکه اسلام دین رحمت است این چنین با عقاید خشک خود اسلام را بدنام می‌کنند.

وی گفت: اسلام به دنبال حیات مسالمت‌آمیز مسلمانان و غیر مسلمانان است و عرب و عجم و سیاه و سفید همه تحت لوای این دین عظیم هستند و در حالی که فوج فوج به دین خدا گرویده می‌شوند و همه برادر هم هستند، ولی برخی مسلمانان با جاهلیت جدید خود با اسم تکفیر، خون مسلمانان را می‌ریزند و در زمین فساد می‎کنند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: این گروه به اسم ارتداد و تکفیر کارهایی می‌کنند که در زمان جاهلیت صورت می‏‌گرفت؛ آنها به اسم و ظاهر اسلامی دست به کشتار مردم می‌زنند.

وی گفت: مفتی اعظم سعودی برای عزاداری امام حسین(ع) فتوای تکفیر و قتل آنها را می‌دهد در حالی که باید بگوید که این فتوا را از کجا صادر کرده است و خون مسلمانانی که برای شهادت فرزند پیامبرشان اشک می‎ریزند را بریزند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی تصریح کرد: آنها تعبیر اشتباهی از تکفیر و ارتداد دارند و قرائت آنها از شرک و ایمان غیر صحیح است و از نظر علمای بزرگ اسلامی که از آنها به کتاب و سنت آگاه‌تر هستند، آنها کاملا در اشتباه هستند ولی مشکل آنها استبداد در رای اشتباه آنها است.

تکفیری‌ها اساس اسلام را تهدید می‌کنند

دبیر شورای نگهبان، با بیان این‌که «مسئله تکفیری‌ها مسئله روز جهان اسلام است» گفت: تکفیری‌ها اساس اسلام را تهدید می‌کنند.

آیت‌الله احمد جنتی در کنگره جهانی بررسی خطر جریان‎های افراطی و تفکیری از دیدگاه علمای اسلام، افزود: علمای مسلمان در سراسر جهان به دنبال تبلیغ اسلام است ولی تکفیری‌ها ماهیت اسلام را تهدید می‌کنند.

وی با تاکید بر این‌که «این تهدید نیز کاملا سیاسی است که به جهان اسلام ضربه زده است» اظهار کرد: در این جریان حتی عالم مسیحیت و علمای یهود نیز باید در این مراسم شرکت کنند و در این برنامه‌ها حاضر شوند زیرا آنها هیچ ارزشی را رعایت نمی‌کنند و ناموس مردم را غارت می‌کنند و به هیچ چیز اهمیتی نمی‌دهند.

دبیر شورای نگهبان، افزود: انقلاب اسلامی 35 سال با دنیای کفر جنگید و در حال رشد به سراسر جهان است ولی آمریکا و صهیونیسم از گسترش انقلاب و اسلام ترسیدند و برای به هم ریختن این جریان و ضربه زدن به مسلمانان، سعی کردند تا مسلمانان را به جان هم بیاندازند.

جنتی افزود: آنها برای جلوگیری از بیداری اسلامی این جریان را به راه انداختند و می‌خواستند تا مردم کشورهایی که در آن بیداری اسلامی واقع شده است از اسلام سیر شوند.

وی تاکید کرد: بخشی از این تکفیری‌ها مشکل فرهنگی دارند و فریب خورده‌اند و تصور می‌کنند که برای رضای خدا کار می‌کنند و اگر کشته شوند شهید می‌شوند ولی این افراد کاملا فریب خورده‌اند و باید آنها را بیدار کرد.

دبیر شورای نگهبان، گفت: کار فرهنگی و تبلیغی و فعالیت عملی است که می‌تواند آنها را منکوب کند؛ آنها حرف را نمی‌شوند زیرا اگر با حرف قانع می‌شدند هیچ گاه این گونه بدون منطق به دیگران حمله نمی‌کردند.

تکفیری‌ها به نام اسلامی جعلی، جهان را تهدید می‌کنند

وزیر امور خارجه عراق با تأکید بر لزوم شناخت صحیح گروه‌های تکفیری گفت: آنها همه را به نام اسلامی جعلی تهدید می‌کنند.

ابراهیم الجعفری در کنگره بررسی خطر جریان‌های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با بیان اینکه تروریست‌ها دین و مذهب ندارند، گفت: تکفیری‌ها به هیچ کس رحم نمی‌کنند و بیشترین کشته‌ها از میان اهل سنت بودند.

وی اظهار کرد: دو درصد مسیحی و 14 درصد شیعه و سایرین از اهل سنت کشته شدند و بعد از آن همه عراقی‌ها اعم از شیعه و سنی با یکدیگر متحد شدند تا با داعش مبارزه کنند و ارتش عراق و گروه‌های مردمی به یکدیگر پیوستند.

وی خاطرنشان کرد: تکفیری‌ها ابتدا به مناطق اهل سنت حمله کردند و موصل منطقه‌ای سنی نشین در عراق است که مورد تهاجم تکفیری‌ها و داعش قرار گرفت.

جعفری با بیان اینکه نخستین مسئله در این میان شناخت صحیح گروه‌های تکفیری است، گفت: آنها همه را به نام اسلامی جعلی تهدید می‌کنند.

وی با بیان اینکه ابتدا باید اشاره‌ای کوتاه به این مسئله داشت، گفت: در قرآن کریم بارها ذکر شده است که مومنان کسانی هستند که وقتی آیات الهی را می‌شنوند قلب‌هایشان جذب می‌شود و بر ایمان آنها افزوده خواهد شد؛ همه چیز از قلب آغاز می‌شود و همه بر روی این مسئله اتفاق نظر دارند که اگر قلب انسان تحت تاثیر قرار گیرد بر ایمان هم افزوده خواهد شد.

الجعفری با اشاره به اینکه مومنان بر خداوند توکل می‌کنند، خاطرنشان کرد: سه عنصر ذکر شده، شخصیت انسان مومن را تشکیل می‌دهند؛ اینها در درون انسان هستند ولی خداوند دو عنصر بیرونی را هم معرفی می‌کند؛ نخست اقامه نماز که البته فقط به معنای نماز خواندن ظاهری نیست بلکه اقامه نمازی که موجب امر به معروف و نهی از منکر می‌شود و نیز دومین عنصر، انفاق از روزی‌هایی است که به آنها عطا شده است.

وزیر امور خارجه عراق بیان کرد: دومین نکته‌ای که باید مد نظر قرار دارد، جامعه گرایی است؛ خداوند انسان‌ها را به گونه‌های مختلف آفریده و در قرآن این موضوع را مورد توجه قرار داده است که همه از یک زن و مرد آفریده شده‌اند بنابراین تنوع در دیدگاه‌ها و نژادها، مسئله‌ای طبیعی است و اشکالی ندارد بلکه برای شناخت و آشنایی بیشتر انسان‌ها تنوع ایجاد شده نه برای کشتن و به قتل رساندن دیگران.

وی با بیان اینکه مذاهب اسلامی بر اساس اجتهاد علمای مختلف سامان یافته‌اند، گفت: در قرآن کریم بیش از 6 هزار آیه وجود دارد که مسلمانان در آنها اختلافی ندارند؛ قبله و دیگر احکام از جمله مشترکات مسلمانان هستند بنابراین نباید در امور دیگر هم اختلاف کرد.

الجعفری تصریح کرد: مسائل مشترک فراوانی میان مسلمانان وجود دارد که سوال اینجاست که چرا این امور به عنوان اصل، در مقابل اختلافات قرار نمی‌گیرند تا از ریخته شدن خون مسلمانان جلوگیری شود؟

وی گفت: فرهنگ تروریسم و تکفیر، فرهنگی است که به دلیل اختلافات کوچک، خون و مال دیگر مسلمانان را مباح می‌داند و زمینه ساز ظهور گروهی مانند داعش شده است.

وزیر امور خارجه عراق با اشاره به آغاز حرکت‌های تروریستی از 11 سپتامبر و گسترش روزافزون آن گفت: این یک بدعت به نام اسلام است و تا وقتی که این بدعت به نام اسلام ادامه دارد وظیفه علماست که در این زمینه روشن گری کنند.

پدیده تکفیر ثمره تلخ نفی تقلید است

امام جمعه اهل سنت چابهار، با بیان این‌که «تکفیر ثمره خودپسندی و حب شهوت و ثروت است» گفت: پدیده تکفیر ثمره تلخ نفی تقلید است.

مولوی عبدالرحمن سربازی در کنگره بررسی خطر جریان‎های افراطی و تفکیری از دیدگاه علمای اسلام، افزود: احیای تفکر اهمیت تقلید شخصی و فردی از مجتهد و مرجع تقلید واجد الشرایط می‎تواند با یک حرکت تدریجی ولی ارزنده و مناسب، شجره ننگنین تکفیر را بخشکاند.

وی گفت: تکفیر ثمره خودپسندی و حب شهوت و ثروت است؛ تکفیر ثمره سال‌ها فعالیت استعماری انگلیس است که مبانی وحدت مسلمین را از بین بردند.

امام جمعه اهل سنت چابهار یادآور شد: عدم توجه بسیاری از مدعیان اسلام به اهداف مقابله و مبارزه و همچنین تحریف مبانی جهاد و ستیز با منافقین از دیگر عوامل شیوع تکفیر است، در حالی که با حرمت محرم و با درسی که از فرزند رسول خدا(ص) امام حسین(ع) گرفتیم، ایشان نشان داد که مقصد شمشیر حفظ آیین است، نه آتش زدن این آیین.

سربازی گفت: تفکرات افراطی جایی در دین اسلام ندارد، در حالی که دین اسلام دین رحمت و وحدت است.

وی اظهار کرد: فتوای تکفیر را هر کسی نمی‌تواند بدهد، بلکه باید سال‌ها نزد اساتید بزرگ زانو زده باشد و سال‌ها در این عرصه کار کرده باشد و از این رو کسی را که به ضروریات دین اسلام قائل است، به این راحتی نباید تکفیر کرد.

راه خشکاندن ریشه تکفیر، اجماع علمای اسلامی است

یک عالم برجسته مصری با تاکید بر این‌که «مسلمانان چهره واقعی گروه‌های تکفیری را شناخته‌اند» گفت: همه باید در برابر جریان تکفیری مقاومت کنیم تا ریشه آن خشک شود.

  تاج‌الدین هلالی در کنگره جهانی بررسی خطر جریا‌ن‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام با تقدیر از ابتکار عمل آیت‌الله مکارم شیرازی در برپایی این کنگره، اظهار کرد: گرو‌ه‌های تکفیری به بهانه جنگ مذهبی و با پرچم لااله الاالله حرمت‌ها را زیر پا گذاشتند و به قتل و کشتار مردان و زنان مسلمان پرداختند.

وی ادامه داد: ما با حضور در این جلسه اعلام می‌کنیم که با تمام توان در برابر تکفیر‌ی‌ها ایستادگی خواهیم کرد و در برابر کسانی که با شعار الله اکبر به جنگ با مقدسات اسلامی آمده‌اند، مقاومت کرده و ریشه تفکر تکفیری را خشک خواهیم کرد.

تاج‌الدین هلالی در پایان با تاکید بر اینکه تکفیری‌ها برای از بین بردن سوریه، عراق، لیبی، یمن و سایر کشورهای اسلامی وارد عمل شده‌اند، بیان کرد: فرزندان ما نیاز به امنیت واقعی دارند و علمای جهان اسلام باید با اتحاد و اجماع در برابر تکفیر‎ی‎ها ایستاده و ریشه این نوع تفکر را خشک کنند.

شورای علمای اسلامی علیه افراطی‎گری تشکیل شود

رئیس دفتر حزب‌الله لبنان بر لزوم تشکیل یک شورای علمی و اجرایی بین علمای مسلمان تاکید کرد.

  حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم امین در کنگره جهانی بررسی خطر جریان‎های افراطی و تفکیری از دیدگاه علمای اسلام، گفت: جنایات خونباری که تکفیری‎ها انجام می‏‌دهند هشداری برای اسراییل نیز هست و آنها نباید خود را مصون بدانند.

وی افزود: ما نیازمند یک کنگره به این عظمت بودیم که چهره کثیف تکفیری‎ها را به دنیا نشان دهیم و چهره حقیقی اسلام را نیز به دنیا ارایه کنیم.

رئیس دفتر حزب‌الله لبنان خاطرنشان کرد: مسئولیت مبارزه با این گروه‎ها با همه علمای بزرگ جهان اسلام است و کسی نباید خود را در این بین کنار بکشد و همه ما در معرض آسیب‎های تکفیر هستیم.

وی گفت: تشکیل یک شورا که پل ارتباطی بین علمای اسلامی است یک کار بسیار مهم است که به قول فرمایش آیت‎الله‎العظمی مکارم شیرازی بسیار حیاتی است و می‎تواند تکفیریون را محدود کند.

60 درصد شرکت‌کنندگان در کنگره بررسی خطر جریان‌های تکفیری از اهل تسنن هستند

به گفته معاون بین‌الملل کنگره جهانی بررسی خطر جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام، ۴۰ درصد شرکت‌کنندگان این کنگره را شیعیان و ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان را برادران اهل تسنن تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایسنا حجت‌الاسلام سیدمحمود وزیری در حاشیه برگزاری مراسم افتتاحیه کنگره با اشاره به کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار کرد: این کنگره با توجه به حوادث مهم و فوق‌العاده‌ای که در 40 ماه گذشته در منطقه خاورمیانه و به ویژه در محدوده کشورهای عربی و به طور خاص در سوریه، عراق و یمن اتفاق افتاد، در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: آیت‌الله مکارم شیرازی زمانی که به شکل واضح و شفاف متوجه شدند که چهره درخشان اسلام مورد خدشه و اتهام دشمنان اسلام و حتی عده‌ای از کشورها و ملت‌ها قرار گرفته، برای اینکه این چهره درخشان همان طوری که در واقعیت چهره روشن و نورانی است معرفی شود و به اسلام ظلم نشود، تصمیم گرفتند کنفرانس و همایش بین المللی را برگزار کنند.

معاون بین‌الملل کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با بیان اینکه عالمان، روشنفکران و فرهیختگان در هر کشوری در اولویت قرار دارند، گفت: تصمیم گرفته شد از فرهیختگان جهان اسلام، علما و مراجع تقلید جهان عرب و مفتیان جهان اسلام دعوت شود تا با جمع شدن و بحث کردن درباره این قضیه به ریشه‌یابی فتنه‌ای که در عالم اسلام در حال وقوع است، بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: پس از مشورت با مقامات عالی رتبه تصمیم‌ گرفته شد تا این اتفاق بیفتد و علمای جهان اسلام در شهر قم جمع شوند و با این پدیده خطرناک که می‌رود چهره اسلام را خدشه‌دار کند، مبارزه عالمانه و صریح داشته باشند.

وزیری عنوان کرد: در ابتدا بنا بود این کنگره به صورت بین‌المللی برگزار شود یعنی تنها از هفت تا 10 کشور در این کنگره شرکت کنند، ولی با اظهار علاقه دانشمندان، روشنفکران و مفتیان و علمای برجسته جهان اسلام برای شرکت در چنین همایشی تعداد مدعوین به 84 کشور رسید.

وی گفت: بر اساس کنوانسیون ژنو اگر تعداد مدعوین همایش بین‌المللی از 50 کشور بالاتر رود، همایش به صورت معتبر و جهانی برگزار می‌شود.

معاون بین‌الملل کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با اشاره به فاکتورهایی که این کنگره جهانی را متمایز از دیگر همایش‌های فرهنگی برگزار شده در نقاط مختلف جهان می‌کند، گفت: از نظر مذهبی تعدد در این کنگره لحاظ شده و از مذاهب مختلف اسلامی نمایندگان و شخصیت‌هایی حضور دارند، در حالی که در همایش‌هایی که در دنیا برگزار می‌شود، یک یا دو یا چهار مذهب اهل تسنن حضور دارند، ولی در این همایش از مذاهب مختلف حضور دارند و اکتفا به مذاهب چهار یا شش‌گانه نشده است.

وی خاطرنشان کرد: فاکتور دوم مسئله تعدد جغرافیایی است که سعی شده از شرق، غرب، شمال و جنوب جهان مسلمانان برای شرکت در این کنگره دعوت شوند و حضور پیدا کنند.

وزیری با بیان اینکه 35 تا 40 درصد شرکت‌کنندگان همایش را شیعیان و 60 درصد از شرکت‌کنندگان را برادران اهل تسنن تشکیل می‌دهند، گفت: با توجه به اینکه کشور ایران شیعی است قاعدتا بر اساس همایش‌های برگزار شده، این کنگره باید با حضور حداکثری شیعه برگزار می‌شد، در حالی که برعکس عمل شد و بر اساس مصالحی که در اهداف این کنگره گذاشته شده اکثریت شرکت‌کنندگان را اهل تسنن از مذاهب گوناگون تشکیل می‌دهند.

وی افزود: شرکت‌کنندگان این کنگره شخصیت‌های تاثیرگذار و کسانی هستند که در توده‌های مردم درون کشور حرف اول و آخر را می‌زنند، بنابراین سعی شده از شخصیت‌هایی برای این همایش فراخوان شود تا زمانی که سخنی می‌گویند و اعلامیه یا بیانیه‌ای امضا می‌کنند توده‌های مردمی مورد تاثیر آنها باشند.

نمایشگاه پوستر و عکس با هدف نمایاندن چهره واقعی تروریست‌های تکفیری در حاشیه برگزاری کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام برپا شده است.

در این نمایشگاه خطر این جریانات در قالب عکس و پوسترهای مختلفی به نمایش درآمده و در معرض دید شرکت‌کنندگان گذاشته شده است.

این نمایشگاه شامل عکس و پوستر از سخنان رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید ایران، عراق و دیگر کشورها در مورد تکفیری‌ها و راهکارهای مقابله با این گرو‌ه‌های تروریستی و همچنین جنایات تکفیر‎ی‌ها است.

مراسم افتتاحیه این کنگره با حضور علمای فرق مختلف اسلامی از 80 کشور جهان در سالن پیامبر اعظم مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد.

آیات عظام مکارم‌شیرازی و سبحانی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و آیت‌الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه‎های علمیه در مراسم حضور دارند.

همچنین مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، رئیس سازمان حج و زیارت و آیت‌الله ابراهیم امینی نیز در مراسم حضور دارند.

این کنگره از سوی آیات عظام مکارم‌شیرازی و جعفر سبحانی و با حمایت مراجع تقلید و با هدف اتحاد علمای اسلامی در مقابله با جریانات تکفیری تدارک دیه شده است و امروز و فردا، دوم و سوم آذرماه در قم برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین