کد خبر: ۲۹۶۴۴
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۰
این اولین انتخابات پارلمانی بحرین پس از سرکوب‌های سال 2011 است. همزمان با انتخابات، مخالفان دولت در مناطق مختلف به ویژه در اطراف منامه پایتخت به خیابان‌ها آمدند و علیه خاندان حاکم شعار دادند.
انتخابات چهارمین دوره از مجلس سفلی بحرین در سایه سنگین تحریم مخالفان از جمله شیعیان برای دو ساعت دیگر و تا ساعت 22 به وقت منامه تمدید شد. مسئولان برگزاری انتخابات مدعی هستند که تا ساعت 20 بیش از 60 درصد از واجدان شرایط پای صندوق‌های رای حاضر شدند.
 به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، به دلیل تحریم انتخابات از سوی شیعیان انتظار می‌رود اسلام‌گرایان نزدیک به اخوان المسلمین بیشترین کرسی‌های پارلمان را به خود اختصاص دهند و پس از آنها لیبرال‌ها قرار بگیرند. هردو طیف از جریان‌های حامی نظام آل خلیفه هستند.

این اولین انتخابات پارلمانی بحرین پس از سرکوب‌های سال 2011 است. همزمان با انتخابات، مخالفان دولت در مناطق مختلف به ویژه در اطراف منامه پایتخت به خیابان‌ها آمدند و علیه خاندان حاکم شعار دادند. در همین حال مسئولان انتخابات مدعی شدند که دو ساعت مانده به پایان انتخابات میزان مشارکت مردم به 67 درصد رسیده است.
در انتخابات امروز که هم برای تعیین نمایندگان مجلس سفلی و هم مشخص شدن اعضای شوراهای شهر برگزار شده، 419 نامزد با هم به رقابت پرداختند. گروه‌های مخالف دولت به ویژه شیعیان شرکت در انتخابات را تحریم کرده بودند.

بر اساس قانون اساسی بحرین، پارلمان این کشورعملا نهادی تشریفاتی با اختیارات محدود است که جز وظیفه قانون گذاری و تصویب بودجه وظیفه دیگری برای آن تعریف نشده است و از مهمترین اختیار و کارایی یک پارلمان پویا که همان قدرت نظارت و بازخواست مسئولان است، محروم شده است.
مجلس سفلی بحرین با نزدیک به 40 نماینده در کنار مجلس علیا که انتصابی است و اعضای آن به طور مستقیم توسط پادشاه انتخاب می شوند، پارلمان این کشور را تشکیل می‌دهند. مجلس علیا که آن نیز از 40 نماینده تشکیل شده حق وتوی قوانین صادره از سوی مجلس انتخابی را دارد.

بر خلاف ادوار گذشته تمام گروه‌های شیعیه بحرین از جمله جمعیت الوفاق شرکت در این انتخابات را تحریم کرده‌اند. جمعیت الوفاق در دو دوره 2006 و 2010 به این امید که خاندان آل خلیفه مسیر اصلاح را در پیش بگیرد در انتخابات حاضر شد و موفقیت‌های چشمگیری نیز به دست آورد اما ادامه ادامه استبداد نظام که با سرکوب‌های خونین 2011 به اوج خود رسید، شیعیان را به این نتیجه رساند که اصلاح نظام حاکم دسته کم با شیوه مشارکت سیاسی ممکن نیست و نیاز به ابزار قوی تری احساس می شود.
شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین پیش از برگزاری انتخابات با هشدار به خاندان حاکم تاکید کرد که "الوفاق نمی تواند مسالمت آمیز بودن تظاهرات بعد از انتخابات را تضمین کند." هشداری که نشان دهنده عزم مخالفان برای ادامه تظاهرات به هر شیوه ممکن است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین