|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۶
کد خبر: ۲۹۶۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه بیان کرد: یک سری از گوشی‌ها الان دارند از این سیستم عامل بومی‌سازی استفاده می‌کنند اما تعدادش کم است. در افتتاحات امسال برنامه داریم که تعداد این گوشی‌ها را زیاد کنیم. الان هم وجود دارد اما تعداد این گوشی‌ها کم است. مهم‌ترین علتش این است که سازوکار مالی مناسبی وجود نداشته که به دنبال آن هستیم.
 معاون وزیر ارتباطات، با اشاره به برنامه‌ برای افزایش گوشی‌های داخلی که از سیستم‌عامل متناسب‌سازی‌شده استفاده می‌کنند، گفت: اگر شما از یک اپراتور، سیم‌کارت بگیرید، می‌توانید گوشی را با قیمت پایین‌تری دریافت کنید و پول گوشی از قبوضتان کم می‌شود، چون کاربرد اصلی این گوشی برای کسانی است که امکان استفاده از ابزارهای هوشمند خارجی را ندارند.

به گزارش ایسنا، با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن خدمات و ابزارهای گوناگون، یکی از مواردی که ذهن مسؤولان و کارشناسان حوزه را درگیر می‌کند، تولید محصولات مشابه، بومی‌سازی ابزار و ارائه‌ی خدمات با هدف رفع نیازهای شخصی است. کما این‌که این اتفاق با ایجاد سایت‌های خرید و فروش آنلاین، تاکسی‌های اینترنتی، نقشه‌یاب و مانند این موارد همراه بوده است.

سال گذشته اخباری مبنی‌بر راه‌اندازی سیستم عامل بومی شنیده شد و اینکه یک درصد از نیازمندی‌های ما به سیستم عاملی نیاز دارد که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم؛ این‌که نفوذی به آن نباشد و تصمیم دیگری بر آن تأثیر نگذارد. این سیستم عامل آماده شده و می‌تواند روی گوشی‌هایی که در ایران تولید می‌شود، قرار گیرد.

بعد از اعلام خبر طراحی سیستم عامل بومی موبایل و نصب آن روی گوشی‌های داخلی بود که گفته شد یک گروه دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف برای مقابله با تحریم‌های گوگل سیستم عاملی طراحی را کرده‌اند که گوگل امکان حذف آن را ندارد. همچنین اعلام شد برای اطمینان بیشتر کاربران ایرانی، یک گوشی توسط جی‌ال‌ایکس تولید شده که این سیستم عامل را پشتیبانی می‌کند برای اینکه کاربران ایرانی بتوانند اپلیکیشن‌های مربوط به کسب‌وکارهای خود را بدون نگرانی از تحریم‌های آمریکا، فعال کنند.

درباره ضرورت تولید سیستم عامل بومی هم تاکید شده که تصور کنید یک روز صبح متوجه شوید نرم‌افزار حمل و نقل عمومی، سفارش غذا، بانکداری و بسیاری خدمات دیگر ایرانی را که روی گوشی خود استفاده می‌کردید، دیگر روی گوشی شما نباشند و با دخالت کشوری دیگر حذف شده باشند. توسعه این سیستم عامل کمک می‌کند در آن روز بی‌چاره نباشیم.

متناسب‌سازی سیستم عامل اندروید برای گوشی‌های ایرانی

در این راستا امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات - با اشاره به استفاده از سیستم عامل ایرانی اظهار کرده است: چیزی تحت عنوان سیستم عامل ایرانی نداریم، بلکه یک سیستم عامل متناسب‌سازی شده و اوپن‌سورس (منبع باز) برای گوشی‌های اندرویدی است که فقط برای گوشی ایرانی متناسب‌سازی شده، از جمله این متناسب‌سازی‌ها این است که مثلا اگر گوشی‌های ایرانی بخواهند از این سیستم عامل استفاده کنند، باید بین اپلیکیشن و سیستم عامل همخوانی وجود داشته باشد.

وی درباره استفاده از سیستم عامل ایرانی در گوشی‌های ایرانی بیان کرد: اندروید یک سیستم‌عامل اوپن‌سورس است و هر شرکت تولیدکننده گوشی وقتی از این سیستم عامل استفاده می‌کند، یک سری متناسب‌سازی برای خودش انجام می‌دهد. ما هم برای کار خودمان روی اوپن‌سورس متناسب‌سازی‌هایی انجام می‌دهیم برای اینکه گوشی‌های ایرانی که تولید می‌شوند با برخورداری از اپلیکیشن‌های پرکاربر ایرانی، بتوانند از آن استفاده کنند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه بیان کرد: یک سری از گوشی‌ها الان دارند از این سیستم عامل بومی‌سازی استفاده می‌کنند اما تعدادش کم است. در افتتاحات امسال برنامه داریم که تعداد این گوشی‌ها را زیاد کنیم. الان هم وجود دارد اما تعداد این گوشی‌ها کم است. مهم‌ترین علتش این است که سازوکار مالی مناسبی وجود نداشته که به دنبال آن هستیم.

ناظمی با اشاره به استفاده از ظرفیت اپراتورها برای فروش گوشی‌های ایرانی گفت: بدین‌ترتیب اگر شما از یک اپراتور، سیم‌کارتی را بگیرید، می‌توانید گوشی را با قیمت پایین‌تری دریافت کنید و پول گوشی از قبوضتان کم می‌شود. این موضوع باعث می‌شود بازار تحریک شود که بتواند از این گوشی استفاده کند. چون کاربرد اصلی این گوشی برای کسانی است که امکان استفاده از ابزارهای هوشمند خارجی را ندارند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین