کد خبر: ۲۹۵۶۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
وی همچنین گفت: نیروی دریایی به یک اژدر بسیار پیشرفته مجهز شده است. این اژدر مراحل آزمایشی خود را با موفقیت به اتمام رسانده است. این اژدر می‌تواند در ارتقای وزن نیروی دریایی بسیار موثر باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که رزمایش ولایت 93 در پایان آذرماه با مشارکت نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش برگزار می‌شود، اظهار کرد: در این رزمایش یگان‌های سطحی، موشکی، غواصی، عملیات ویژه و تکاوری نیروی دریایی حضور دارند. این رزمایش در منطقه سواحل مکران تا مدار 10 درجه برگزار می‌شود.

 امیردریادار سیاری صبح امروز در نشست خبری خود که به مناسبت 7 آذر روز نیروی دریایی برگزار شد با اشاره به اینکه زیردریایی فاتح و ناوشکن دماوند آماده رونمایی هستند، خاطرنشان کرد: ناوشکن دماوند آماده الحاق به ناوگان نیروی دریایی است. البته ما منتظر دستور سلسله مراتب بالاتر برای این الحاق هستیم.

وی همچنین گفت: نیروی دریایی به یک اژدر بسیار پیشرفته مجهز شده است. این اژدر مراحل آزمایشی خود را با موفقیت به اتمام رسانده است. این اژدر می‌تواند در ارتقای وزن نیروی دریایی بسیار موثر باشد. این اژدر هم از زیردریایی، هم از ناوشکن و هم از بالگرد یا جنگنده می‌تواند شلیک شود.

سیاری خاطرنشان کرد: دو فروند بالگرد SHT، یک فروند بالگرد ضد سحطی و یک هوانا و به نیروی دریایی الحاق می‌شود. از دو فروند ناوچه موشک‌انداز، رادار سه بعدی عصر و رادار باند X رونمایی می‌شود. همچنین از رادار و سامانه‌های کنترل آتش، توانمندی تعمیر موتورهای ناوهای موشک‌انداز رونمایی می‌شود و مجتمع تعمیرات کشتی‌سازی در بندر انزلی نیز افتتاح خواهد شد.

امیر سیاری همچنین با اشاره به عملیات مروارید و نقش این عملیات در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی زمانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و قسمت‌هایی از دریای عمان حضور داشت. اما با تدبیر رهبری نیروی دریایی از سال 86 در منطقه مدار 10 درجه شمال اقیانوس هند، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن حضور روزانه دارد. تاکنون نیروی دریایی 32 ناوگروه خود را به این محل اعزام کرده است. اکنون نیز ناوگروه 32 نیروی دریایی در جیبوتی پهلو گرفته است. اکنون نیروی دریایی امنیت را در خلیج عدن و همچنین مالاگا تأمین کرده است. نیروی دریایی تاکنون 2هزار کشتی تجاری را اسکورت کرده و بیش از 150 مورد درگیری با دزدان دریایی داشته است و به 22 کشتی تجاری کشورهای دیگر نیز کمک کرده است.

سیاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که ما سفرهای دریایی دوردست را نیز در برنامه خود داریم، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی تاکنون در باب‌المندب، کانال سوئز، دریایی مدیترانه، تنگه جبل‌الطارق، جنوب هندوستان، خلیج بنگال، تنگه مالاگا، دریای چین، اقیانوس آرام، بندر دارالإسلام و جیبوتی حضور یافته است. امیدواریم در سفرهای آینده از طریق آفریقای جنوبی وارد اقیانوس اطلس شویم.

وی همچنین با بیان این‌که مهمترین سواحل دریایی ما سواحل دریایی مکران است، خاطرنشان کرد: این سواحل باید توسعه یابد. در این راستا نیروی دریایی در این سواحل مستقر شده و خواستار توسعه این سواحل است. دولت هم برای توسعه این سواحل برنامه‌های مختلفی دارد.

فرمانده نیروی دریایی با اشاره به برنامه‌های مختلف نیروی دریایی به مناسبت 7 آذر اشاره کرد: نیروی دریایی به محضر رهبر انقلاب شرفیاب خواهد شد. همچنین در نماز‌جمعه‌های تهران و 30 استان دیگر پیش از خطبه های نماز جمعه فرمانده‌های نیروی دریایی سخنرانی خواهند داشت. همچنین با وابستگان نظامی کشورهای خارجی نیز دیداری خواهیم داشت.

امیر دریادار سیاری با بیان این‌که نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با کشورهای همسایه جنوب و کشورهای همسایه دریای خزر برای تأمین امنیت این دو دریا است، خاطرنشان کرد: دریای خزر، دریای صلح و دوستی است و ما تلاش می‌کنیم تا امنیت این دریا را با همکاری سایر کشورهای همسایه این دریا حفظ کنیم.

وی با اشاره به پدیده دزدی دریایی، خاطرنشان کرد: بیشتر دزدی دریایی در سواحل سومالی و خلیج عدن انجام می‌گیرد اما در جنوب شرق آسیا و تنگه مالاگا نیز شاهد پدیده دزدی دریایی هستیم. حضور در جنوب شرق آسیا برای ما حائز اهمیت است. ما یک ماه قبل میزبان ناوگروهی از کشور چین بودیم و بنده نیز به دعوت از فرمانده نیروی دریایی چین به این کشور سفر کردم. چنین ارتباطاتی برای ما مهم است. رهبری هم فرموده‌اند که نیروی دریایی در توسعه دیپلماسی کشور بسیار موثر است.

سیاری با بیان این‌که مهمترین سلاح دریایی، زیردریایی است، خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران دارای زیردریایی در کلاس‌های مختلف است و ما توانمندی‌های خوبی در این زمینه داریم.

فرمانده نیروی دریایی در ادامه با بیان این‌که نیروی دریایی به جنگ ناهم‌طراز اعتقادی ندارد، خاطرنشان کرد: ما باید از اصطلاح جنگ ناهمگون استفاده کنیم. زیرا طراز کشور ما آن‌قدر بالا است که هم‌اکنون با 6 کشور در حال مذاکره است. اما در صحنه عملیات فرمانده می‌تواند از جنگ ناهمگون استفاده کند. باید به این نکته توجه کنیم هر سلاحی را در یک محیط خاص می‌توان استفاده کرد. به طور مثال از قایق‌های تندرو می‌توان در خلیج فارس و آب‌های سرزمینی استفاده کرد. اما در آب‌های آزاد باید از ناوشکن و زیردریایی استفاده کرد.

وی درباره مأموریت نیروی دریایی نیز خاطرنشان کرد: تدبیر جمهوری اسلامی ایران این است که نیروی دریایی در مبارزه با تروریسم بین‌المللی دریایی در خلیج عدن حضور یابد. نیروی دریایی دراین راستا هم از کشتی های تجاری و نفتکش ایرانی مراقبت می‌کند و هم از کشتی های سایر کشورها.

سیاری همچنین درباره اهمیت بندر جیبوتی که هم‌اکنون ناوگروه 32 نیروی دریایی در آنجا پهلو گرفته و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این کشور حضور دارد، خاطرنشان کرد: بندر جیبوتی به بندر باب‌المندب مشرف است. در منطقه‌ای استراتژیک محسوب می‌شود. 30 تا 35 ناوگروه از کشورهای مختلف در این منطقه گشت‌زنی می‌کنند و در این بندر پهلو می‌گیرند. ناوگروه‌های ما هم معمولا در این بندر پهلو می‌گیرند. حضور رئیس مجلس در جیبوتی و همزمانی آن با حضور ناوگروه‌های ایرانی از قبل برنامه ریزی نشده بود اما پس از این‌که آقای لاریجانی در این کشور حضور یافت بر روی ناو جماران سخنرانی انجام دادند.

فرمانده نیروی دریایی با بیان این‌که بیشتر کشورهایی که در خلیج عدن حضور دارند زیر نظر ناتو فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: تنها کشورهای ایران، چین و روسیه در منطقه مستقل عمل می‌کنند. ما برای تأمین امنیت کشتی‌های تجاری می‌توانیم همکاری بیشتری با کشور چین داشته باشیم. در این راستا همکاری‌های خوبی هم تاکنون با این کشور داشته‌ایم.

وی همچنین افزود: 5فروند ناوچه موشک‌انداز کلاس فتح تعمیرات اساسی شده است.

در این نشست خبری همچنین یک مجموعه کتاب با عنوان نیروی دریایی از نگاه رسانه رونمایی شد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین