|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸
کد خبر: ۲۹۴۳۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶
نتیجه یک پژوهش معتبر علمی نشان داده دوره بهبود شماری از مبتلایان به کووید ۱۹ پس از دریافت داروی "رمدسیویر" کاهش پیدا کرده است. این دارو که هنوز تأیید نشده، موجب ایجاد امیدهایی تردیدبرانگیز در مقابله با کرونا شده است.

نتایج یک پژوهش علمی معتبر کورسوی امیدی در مقابله با بیماری کووید ۱۹ به وجود آورده است. دکتر آنتونی فاوچی، مدیر مؤسسه ملی بیماری‌های واگیردار آمریکا و مشاور کاخ سفید در بحران کرونا، روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت (۲۹ آوریل)، با استناد به نتایج اولیه حاصل از این پژوهش از "تأثیر مثبت قابل توجه" داروی "رمدسیویر" در تسریع دوره بهبود بیماری کووید ۱۹ خبر داد.

این پژوهش از سوی مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیردار آمریکا روی ۱۰۶۳ بیمار مبتلا به ویروس کرونا انجام شده که در ۶۸ کلینیک در نقاط مختلف این کشور تحت درمان بوده‌اند.

در جریان این تحقیق نیمی از این بیماران رمدسیویر و نیمی دیگر یک دارونمای ساختگی دریافت کرده‌اند. مقایسه اولیه نشان داده گروه نخست که با رمدسیویر تحت درمان بودند، پس از ۱۱ روز بهبود یافته و بیمارستان را ترک کردند. این در حالی است که گروه دوم که تنها دارونما (پلاسیبو) دریافت کرده بودند، پس از ۱۵ روز بهبود یافته و موفق به ترک بیمارستان شدند.

به گفته رئیس کمیسیون داروی انجمن پزشکی آلمان این نکته که بیماران پس از چند روز بهبود یافته و موفق به ترک بیمارستان می‌شوند، معیار محکمی به شمار نمی‌رود و قضاوت‌های شخصی می‌توانند روی این معیار اثرگذار باشند.

مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیردار آمریکا گفته با استناد به پژوهشی که انجام داده نرخ مرگ و میر در گروه از بیمارانی که این دارو را دریافت کرده‌اند هشت درصد و در گروه مقایسه ۶/۱۱ درصد بوده است.

رمدسیویر هنوز در هیچ کشوری رسما تأیید نشده و اجازه پخش ندارد، اما به گزارش نیویورک تایمز سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا (اف دی ای) امکان دارد به این دارو مجوز تولید اضطراری بدهد تا بتوان از آن برای درمان بیماری کووید ۱۹ استفاده کرد.

در همین حال چین نیز نسبت به اثربخشی داروی رمدسیویر ابراز تردید کرده است. گروهی از دانشمندان چینی روز چهارشنبه ۲۹ آوریل نتایج تحقیقی را که در این کشور انجام شده، در نشریه تخصصی "لنست" منتشر کردند. در این گزارش ذکر شده که آنها هیچ فایده بالینی در رابطه با این دارو پیدا نکرده‌اند. با این حال تحقیق یادشده به دلیل ناکافی بودن تعداد شرکت‌کنندگان در آن زودتر از زمان مقرر به پایان رسیده است. به گفته دانشمندان چینی از آنجایی که در این کشور تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که تحت درمان باشند، بسیار کاهش یافته آنها نتوانسته‌اند به تعداد لازم شرکت‌کننده برای این تحقیق پیدا کنند.

به گزارش تاگسشاو از روز چهارشنبه ۲۹ آوریل و پس از انتشار سخنان دکتر فاوچی در مورد رمدسیویر، قیمت سهام شرکت داروسازی گیلیاد ده درصد افزایش پیدا کرده است.

منبع: دویچه وله

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین