کد خبر: ۲۹۳۷۶۴
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
کیفیت هوای پایتخت در فروردین ماه امسال ۱۴ روز در شرایط پاک و ۱۷ روز در شرایط قابل قبول قرار داشت.

به گزارش ایسنا،  تهرانی‌ها در حالی ۱۴ روز هوای پاک در فروردین ماه تنفس کردند که از ابتدای امسال باتوجه به تغییرات دستورالعمل محاسبه شاخص کیفیت هوا، آلاینده دی‌اکسید نیتروژن در پنج روز آلاینده شاخص بود.

 این آلاینده از ابتدای امسال بر اساس دستورالعمل جدید اندازه‌گیری شاخص کیفیت هوا سختگیرانه‌تر محاسبه می‌شود. آلاینده «ناکس» از منابع مختلفی از جمله منابع متحرک، نیروگاه‌ها، مصارف خانگی و تجاری، صنایع، جایگاه‌های سوخت و... تولید می‌شود. این منابع هر کدام سهم متفاوتی در تولید ناکس دارند. برای مثال در شهر تهران ۳۵ درصد آلاینده ناکس توسط منابع متحرک و ۳۲ درصد آن توسط نیروگاه‌ها تولید می‌شود. مصارف خانگی، اداری و تجاری و صنایع نیز هر کدام به ترتیب سهم ۱۴ و ۸ درصدی در تولید این آلاینده دارند.

طی فروردین ماه سال گذشته نیز کیفیت هوای تهران ۲۱ روز در شرایط پاک و ۱۰ روز در شرایط قابل قبول قرار داشت که این وضعیت به نوعی طی ۱۰ سال اخیر بی‌سابقه بود. کیفیت خوب هوای پایتخت در این بازه زمانی مدیون وزش باد و بارش‌های بهاری بود.

پایتخت‌نشینان در اولین ماه سال ۹۷ تنها سه روز هوای پاک تنفس کردند. در فروردین ۹۷ هوا ۲۲ روز در شرایط قابل قبول و ۶ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

در اولین ماه بهار سال ۹۶ کیفیت هوا در تهران ۲۷ روز در شرایط مطلوب قرار داشت که از این بین سهم هوای پاک ۹ روز و سهم هوای قابل قبول ۱۸ روز بود. تهران در این زمان چهار روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس را نیز تجربه کرد.

خوشبختانه کیفیت هوا در فروردین سال ۹۵ طی هیچ روزی نامطلوب گزارش نشد. در این سال فروردین ۱۰ روز هوای پاک و ۲۱ روز هوای قابل قبول داشت.

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوا در فروردین سال ۹۴، ۱۰ روز پاک، ۱۸ روز قابل قبول و سه روز ناسالم برای گروه‌های حساس بود.

به گزارش ایسنا شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا سالم یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

گفتنی است در هوای پاک که با رنگ سبز نشان داده می‌شود، شرایط کیفیت هوا مناسب است و خطری برای سلامت انسان ندارد. در هوای سالم که به رنگ زرد شناخته می‌شود، کیفیت هوا قابل قبول و غلظت آلاینده‌ها کمتر از حدی است که بر سلامت انسان تاثیر منفی داشته باشد اما در هوای ناسالم برای گروه‌های حساس که به رنگ نارنجی نشانه‌گذاری می‌شود، مقدار AQI بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ قرار می‌گیرد که در نتیجه آن گروه‌های حساس اثرپذیری بیشتری از آلودگی هوا خواهند داشت.

در هوای ناسالم که به رنگ قرمز است، کلیه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار می‌گیرند و حتی ممکن است گروه‌های حساس دچار عوارض شدیدتری شوند. افزون بر این در هوای بسیار ناسالم که به رنگ بنفش نشان داده می‌شود و عدد AQI بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار می‌گیرد، احتمال بروز عوارض جدی برای سلامت افراد جامعه افزایش می‌یابد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین