کد خبر: ۲۹۳۷۱۴
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷
"با گذشت زمان، خاورمیانه شاهد افزایش سوءتغذیه و بیماری مزمن و استرسهای مربوط به مشکلات اقتصادی ناشی از ویروس کرونا خواهد بود."

به گزارش ایسنا، به نقل از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خاورمیانه، کشورهای جنگ زده در این منطقه برای ریشه­‌کن کردن گسترش کووید19 و آمادگی برای شرایط وخیم احتمالی پس از آن نیازمند کمک فوری هستند.

به گفته فابریزیو کاربونی، مدیر خاور نزدیک و میانه کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ: «خاورمیانه امروز با دو تهدیدِ احتمال شیوع گسترده ویروس کرونا در مناطق مخاصمه، و تحولات مبهم اجتماعی-اقتصادی روبروست و هر دو بحران می­تواند پیامدهای انسانی شدیدی داشته باشد.»

همه­‌گیری کووید19 مانند یک زلزله­ اجتماعی-اقتصادی جهان را تهدید می­کند، که لرزش آن در مناطق مخاصمه که اکنون نیز میلیون­ها نفر با کمبود مراقبت درمانی، غذا، آب و برق یا نبود آنها، معاش از بین­رفته، قیمت­های در حال افزایش و زیرساخت­های نابودشده دست و پنجه نرم می­کنند شدیدتر حس خواهد شد.

کاربونی باور دارد چنانچه جامعه جهانی پس لرزه­‌های اجتماعی-اقتصادی را در واکنش به این شرایط نادیده­ بگیرد، نیازهای شدید انساندوستانه وخیم­تر خواهد شد و نیازهای تازه­‌تری نیز ظاهر خواهند شد.

به این ترتیب مقامات و واکنش­‌دهندگان محلی باید هم اکنون مورد حمایت قرار گیرند تا از جان، معیشت، و امنیت غذایی مردم در آینده حفاظت شود.

کاربونی با اشاره به محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، اضافه می‌کند که تمهیدات بهداشت عمومی ضروری مانند قرنطینه و ماندن در خانه تا اینجا نیز شرایط را برای بسیاری در تأمین خود و خانواده­‌شان سخت کرده است.

مغازه­‌های کوچک تعطیل شده­‌اند. کافه­‌ها خالی‌اند. دستفروشان خیابانی کسب و کار گذری خود را از دست داده­‌اند. در طول زمان سوءتغذیه و بیماری مزمن و استرس مربوط به مشکلات اقتصادی می­تواند اوج گیرد.

در خاورمیانه، بسیاری هم اینک درآمد بخور و نمیری دارند و برای بقا و بازسازی زندگی­شان در مقابل مشکلات بی­شمار تقلا می­‌کنند.

مدیر خاور نزدیک و میانه کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ با اشاره به شرایط موجود در کشورهای جنگ زده خاورمیانه می‌گوید: در سوریه، دیدن کودکان که در اردوگاه­‌ها بازی می­کنند تجربه تأثر انگیزی است. در عراق، مادران و زنان بیوه به من گفتند که حمایت ما از کسب و کار خرد آنها چه معنایی برای خانواده­‌های­شان دارد.

 چنین حمایت­هایی حتی در ماه­های پیش­رو اهمیت بیشتری پیدا می­کند.

کاربونی با اشاره به تعهد ارکان نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر برای ادامه کمکهای بشردوستانه می‌گوید: ما، با شرکای صلیب سرخ و هلال احمر خود تمامی تلاش­مان را برای کمک به آسیب­پذیرترین مردم منطقه انجام می­دهیم و تلاش­ها برای پیشگیری از گسترش ویروس را بیشتر می­کنیم.

به گفته کاربونی، در یمن، حمایت­های حیاتبخش صلیب سرخ جهانی از بیمارستان­ها، درمانگاه­ها و مراکز دیالیز اکنون کمک به آماده­سازی آنها برای پیشگیری از کووید19 را نیز دربر می­گیرد. در سوریه و عراق، سازمان ما به زندان­ها در انجام تمهیدات ضد شیوع کرونا کمک می­کند. آبرسانی با تانکر به اردوگاه­ها، سرپناه­های آوارگان، و اماکن بازداشت تضمین می­کند که افراد به آب پاکیزه برای شستشو دسترسی دارند. بسته­‌های بهداشتی برای آوارگان و زندانیان، شامل صابون و شامپو نیز می‌شود.

مدیر خاور نزدیک و میانه کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ در ادامه می‌افزاید: به طور گسترده­‌تر، خدمات آب و بهداشت، تأمین انرژی، غذا و توزیع اقلام خانوار، و طرح­های اقتصادی خرد باید ادامه یافته و جایی که سیستم­‌های شکننده و خدمت­رسان به نیازهای اولیه تحت تأثیر همه­‌گیری قرار گرفته­‌اند افزایش یافته و حمایت از آنها را تقویت نماید. هم اینک در یمن، تیم­‌های ما بیرون در میدان مشغول ثبت­‌نام از افرادی هستند که به کمک نیاز دارند. در سراسر منطقه، ما خواهان افزایش کمک­‌های­مان مخصوصاً از افرادی که بیشتر تحت تأثیر بوده­‌اند مانند کارگران کم درآمد، زنان سرپرست خانوار، کشاورزان و افراد دارای معلولیت در ماه­های پیش­رو هستیم.

کاربونی با اذعان به تغییر شرایط اظهار می‌دارد که "ما نحوه عملکردمان را تغییر دادیم تا ایمنی کارکنان­مان و افرادی که به آنها کمک می­کنیم حفظ شود؛ برای مثال استفاده از فاصله­گذاری فیزیکی حین توزیع کمک­ها، پوشیدن تجهیزات حفاظتی و تغییر نحوه ارسال کمک­های خاص و نقل و انتقالات نقدی از جمله این تغییرات است."

وی می‌گوید: ما به سازگاری و نوآوری ادامه می­دهیم. ما  با همکاری شرکای صلیب سرخ و هلال احمر خود و ده­ها هزار داوطلبی که هر روز برای کمک به جوامع خود در خاورمیانه پای کار می­‌آیند، کمک به آنهایی که بیشترین نیاز را دارند را در این همه­‌گیری و فراتر از آن ادامه خواهیم داد.

نمونه­‌هایی از واکنش‌های کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ به شیوع کووید19 در خاورمیانه

سوریه: اهدای بسته‌­های بهداشتی برای بازداشت­‌شدگان، و همینطور تجهیزات پیشگیرانه و موادی همچون ضدعفونی­‌کننده­‌ها، دستکش، عینک­های محافظ و گان به زندان­های مرکزی زیرمجموعه وزرات داخله این کشور؛ اقدامات پیشگیرانه در بیمارستان صحرایی هلال احمر سوریه و کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ در اردوگاه الهول؛ بسته­‌های بهداشتی برای 750 هزار آواره داخلی در طول سه ماهه آتی.

عراق: اهدای تجهیزات پیشگیری و موادی مانند ضدعفونی­کننده­‌ها، دستکش، عینک­‌های محافظ، گان برای مراکز بهداشتی و اماکن بازداشت در این کشور که تا این تاریخ به 18 مرکز اصلی مراقبت درمانی، 2 بیمارستان و 15 مرکز توانبخشی جسمی، و همینطور 27 مکان بازداشت با 45 هزار بازداشتی اهداء شده­ است.

یمن: آموزش، اطلاعات پیشگیرانه و مواد لازم برای بیمارستان­ها، مراکز مراقبت درمانی و مراکز دیالیز تحت حمایت، در کنار حمایت­‌های متداول از این مراکز، توزیع گردید؛ کارزار اطلاع­‌رسانی عمومی شامل برنامه­‌های صوتی درباره تمهیدات پشیگیری از شیوع کووید19.

غزه: 20 هزار ماسک و دیگر مواد حفاظتی به جمعیت هلال احمر فلسطین اهداء شد؛ حمایت از تلاش مقامات در اجرای قرنطینه با اهدای پتو، تشک و بسته­‌های بهداشتی. تأمین حرارت­‌سنج‌های مادون قرمز و دیگر تجهیزات درمانی برای غربالگری موارد مشکوک.

لبنان: حمایت از بیمارستان دانشگاه رفیق حریری، مرکز اصلی تست و درمان کووید19 در این کشور برای تقویت واکنش و افزایش ظرفیت تخت‌ها؛ همکاری با مقامات زندان در زندان رومیه برای بروزرسانی امکانات و برپایی بلوک ایزوله برای موارد مشکوک و تأیید شده.

اردن: تأمین تجهیزات بهداشتی و حفاظتی برای اماکن بازداشت و مراکز اصلاح و تربیت؛ برنامه­‌های انتقال کمک نقدی برای پناهندگان سوری با رعایت اقدامات پیشگیرانه ادامه دارد.

ایران: حمایت از جمعیت هلال احمر ایران که هدایت واکنش به و ارائه خدمات در زمینه­های مختلف از جمله ضدعفونی زندان­ها، غربالگری و درمان بیماران، کارزارهای اطلاع­‌رسانی عمومی و حمایت از معیشت افراد متأثر آسیب­‌پذیر را به عهده دارد.

نیازهای بشردوستانه فعلی و واکنش کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ در خاورمیانه

نیمی از تمامی مراکز درمانی در سوریه و یمن فعال نیستند.

سه عملیات از پنج عملیات بشردوستانه بزرگ کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ (سوریه، یمن و عراق) در 2019 در خاورمیانه بود.

تنها در این سه کشور، در حدود 40 میلیون نفر نیازمند کمک­های بشردوستانه هستند.

کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ کمک آبرسانی و بهداشت به مقامات این منطقه (سوریه، یمن، عراق، اردن، غزه و کرانه باختری و لبنان) ارائه می­دهد.

در سال 2019، کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ کمک غذایی به دو میلیون نفر در خاورمیانه ارائه کرد.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین