به گزارش ایسنا، عربستان سعودی پس از توافق اوپک و متحدانش با بزرگترین کاهش تولید تاریخ بازار نفت، قیمت فروش رسمی نفت خود برای ماه مه را اعلام کرد.
شرکت آرامکوی سعودی قیمت فروش گرید نفت سبک عرب لایت به مقصد آسیا را ۷.۳ دلار ارزانتر از شاخص قیمت عمان/دوبی اعلام کرد اما این تخفیف ۴.۲ دلار کمتر از قیمت تعیین شده برای آوریل است.
این کاهش قیمت طبق پیش بینی بازار بود. در نظرسنجی رویترز، پالایشگاههای آسیایی پیش بینی کرده بودند که عربستان سعودی قیمت فروش رسمی نفت خود به این منطقه را در ماه مه برای دومین ماه متوالی کاهش خواهد داد زیرا شاخص پالایش و قیمتهای پایه خاورمیانه در بحبوحه عرضه فراوان و تقاضای اندک ضعیف شده اند.
آرامکو قیمت فروش عرب لایت در ماه مه به مقصد آمریکا را ۰.۷۵ دلار در هر بشکه ارزانتر از شاخص ASCI اعلام کرد که در مقایسه با قیمت آوریل سه دلار افزایش نشان داد.
این شرکت قیمت فروش نفت سبک خود به مقصد شمال غربی اروپا را نسبت به ماه مه تغییر نداد و همچنان ۱۰.۲۵ دلار در هر بشکه ارزانتر از قیمت نفت برنت خواهد فروخت.
یک منبع صنعتی آگاه از فرآیند قیمتگذاری به رویترز گفت: کاهش قیمتهای فروش نفت عربستان سعودی به آسیا منعکس کننده تقاضای ضعیف است در حالی که قیمتهای فروش به اروپا و آمریکا نشان دهنده عوامل بنیادین بازار نفت و توافق کاهش تولید جهانی است.
آرامکو انتشار قیمت فروش ماه مه را چندین بار به تاخیر انداخت تا تکلیف توافق کاهش تولید گروه اوپک پلاس مشخص شود.
عربستان سعودی ماه گذشته با افزایش چشمگیر عرضه و کاهش بی سابقه قیمت فروش برای آوریل همه را غافلگیر کرد و باعث به راه افتادن جنگ قیمت برای تصرف سهم بازار و ریزش قیمتها به پایینترین رکورد ۱۸ سال اخیر شد.
بازارهای جهانی اکنون لبریز از نفت ارزان هستند و همزمان فضای ذخیره سازی به سرعت پر می شود در حالی که پالایشگاهها به دلیل قرنطینه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل کرده یا تولیدشان را کاهش داده اند.
اوپک و متحدانش شامل روسیه روز یکشنبه پس از چهار روز کشمکش با کاهش تولید به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز که معادل حدود ۱۰ درصد از عرضه جهانی است، موافقت کردند. با کاهش تولید از سوی کشورهای دیگر از جمله آمریکا، مجموع کاهش تولید ممکن است به حدود ۱۹.۵ میلیون بشکه در روز برسد.
بر اساس گزارش رویترز، آرامکو معمولا قیمت فروش خود را پنجم هر ماه اعلام می کند و قیمتگذاری نفت عربستان روی تجارت بیش از ۱۲ میلیون بشکه در روز نفت خاورمیانه تاثیر می گذارد زیرا تولیدکنندگان نفت این منطقه اغلب قیمت گذاری آرامکو را برای صادراتشان به مقصد آسیا دنبال می کنند.