|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۹
کد خبر: ۲۹۳۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴
حمل و نقل عمومی عامل ۲۶.۵ درصد تماس های منحر به بیماری کرونا در کشور ما بوده است. عوامل دیگری در از دو درصد تا ۵ درصد و حتی کمتر از یک درصد داشته ایم. مدارس۱۱.۵ درصد و دانشگاهها، ۷ درصد موجب آلودگی بوده است.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد گفت: آمارهای جدید نشان می دهد که شدت بیماری و مرگ و میر حاصل از ان در قشرهای ضعیف و فقرا بیشتر است که علت آن دسترسی کمتر آن ها به امکانات بهداشتی و درمانی مناسب است و همچنین آثار اقتصادی کرونا بر قشرهای ضعیف و فقرا بسیار بیشتر از افراد برخوردار است، خانوار هایی با در آمد کم و افراد روزمزد و شاغلین بخش خصوصی در معرض خطر بیشتر کاهش درآمد و از دست دادن مشاغل خود هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حریرچی افزود: دولت با تمام قوا به کمک اقشار ضعیف رفته است ولی با کاهش قیمت نفت نقش مردم و سازمان های مردم نهاد کاملا مشهود است و سه عامل اصلی مهم مرگ و میر ایرانیان بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها و دیابت است به طوری از سیصد و هشتادو پنج هزار مرگ سالانه ما 85هزارمرگ زیر 50سال و 177هزار مرگ زیر 70سالگی به صورت زودرس رخ می دهد.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: در مدت اخیر مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی سرپایی به علتی بیماری های غیر از کرونا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و علت اصلی آن ترس از آلودگی به کرونا و همچنین بسته شدن اکثر مراکز خصوصی است، این موضوع باعث پیشرفت انواع بیماری ها و مراجعه در مراحل دیررس و احتمال کمتر درمان در بعضی بیماری ها شده است.

حریرچی گفت: باتوجه به مدیریت اعمال شده در کرونا و کاهش بار مراجعه بیماران کرونایی ورفع کمبود وسایل حفاظتی و همچنین سیاستگذاری ها که معاون درمان وزارت بهداشت انجام داده قریب به اتفاق مراکز دولتی و وابسته به نهادهای عمومی و مراکز خصوصی از این هفته و یا حداکثر اوایل هفته بعد فعالیت معمول خود را با رعایت مسائل حفاظتی درمورد کرونا انجام خواهند داد. از مردم خواهشمندیم با توجه به آمادگی مراکز از لحاظ حفاظتی مراجعات معمول خود ار از لحاظ بهداشتی و درمانی حخصوصا در مورد بیماری های خاص و بیماری های مزمن قلبی و دیابت پرفشاری خون و علائم مربوط به بیماری های سرطانی را داشته باشند.

وی همچنین اضافه کرد: حمل و نقل عمومی عامل ۲۶.۵ درصد تماس های منحر به بیماری کرونا در کشور ما بوده است. عوامل دیگری در از دو درصد تا ۵ درصد و حتی کمتر از یک درصد داشته ایم. مدارس۱۱.۵ درصد و دانشگاهها، ۷ درصد موجب آلودگی بوده است.

وی افزود: شهرداری همکاری خوبی داشته است از نظر تئوری طراحی هایی شده است مثل فاصله گذاری ها در مترو، اتوبوس و تاکسی ها تدابیر خوبی است باید ارزیابی کنیم که عملیاتی هست یا نه. این را هم توجه داریم که بعد از بازگشایی ها چه تاثیری در بیماری کرونا مشاهده می شود.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: از جمله معیارهای بازگشایی میزان توانایی حمل و نقل عمومی برای نقل و انتقال مردم به خصوص در ساعات اوج ترافیک است.

وی گفت: اگر مدارس و سایر مغازه ها باز شود، باید وضعیت را بررسی کنیم. امروز فقط ادارات دولتی با دو سوم ظرفیت و مغازه های ضرروی باز بودند اگر هفته آیده مغازه های کم ریسک باز شوند حتما موجب نگرانی است. یکی از عوامل بازگشایی فقظ خطر شغل نیست میزان ریسک حمل و نقل عمومی هم باید در نظر گرفته شود. بازگشایی مشاغل مختلف باید بررسی شود که چقدر خطر دارد و دوم بار حمل و نقل عمومی باید محاسبه شود که بر اساس آن اقدام می شود.

حریرچی ادامه داد: باید ببینیم روسای دولت های مختلف در این زمینه چه اظهار نظری داشته اند با توجه به اینکه ابتلا به بیماری و تست مثبت زیر چند دهم درصد است. اعلام می کنند تا موقعی که کشف دارو و کشف واکسن موثر که در دسترس مردم باشد نه با قیمت بالا یا ویروس به طرف ضعیف شدن نرود، باید محدودیت های تردد رعایت شود اما باید عملکرد ویروس را هم ببینیم که یکی از ویروس های هم خانواده کرونا به اسم سارس در سال ۲۰۰۳ خود به خود در یکسال از بین رفت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین