|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
کد خبر: ۲۹۲۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۳
چهاردهمین جلسه هماهنگی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ هشتم فروردین ۱۳۹۹ با حضور دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه که به صورت مجازی برگزار شد، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگ ضمن تبریک آغاز سال نو، گفت: سال جدید با همه‌گیری ویروس کرونا در ۱۹۷ کشور جهان آغاز شده است اما در عین حال با توجه به شعار سال باید توجه داشت که با هماهنگی و هم‌افزایی دبیرخانه و کلیه دستگاه‌های فرهنگی کشور در تحقق این مهم باید کوشید.
وی سپس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری؛ هدف نهایی جمهوری اسلامی را رسیدن به تمدن نوین اسلامی عنوان و تاکید کرد قوی شدن ایران باید به یک حرکت جدی تبدیل شود.

دکتر عاملی: قدرت ایران یک پیکره به‌هم پیوسته است که نمی­‌توان به صورت تک‌نگارانه و تک‌علتی به آن نگاه کرد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: لازمه قوی شدن ایران، رشد متناسب و توجه به همه مؤلفه­‌های جهش اقتصادی است، در واقع، قدرت ایران یک پیکره به هم پیوسته است که نمی‌توان به‌صورت تک­‌نگارانه و تک‌علتی به آن نگاه کرد.
دکتر عاملی شعار سال را به عنوان یکی از اجزاء و عناصر مهم قدرت و قوی شدن ایران اسلامی دانست و اظهار داشت: مناسب است ستاد فرهنگ، ستاد علم و فناوری و شوراهای تخصصی و کمیسیون‌های شورای ­عالی انقلاب فرهنگی با توجه به سند ۱۲گانه ابلاغ شده بر آن متمرکز شوند و سیاست‌های راهبردی و محوری را جهت طرح در شورای­ عالی انقلاب فرهنگی، ستاد نقشه جامع علمی کشور، ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی تدوین و پیشنهاد کنند.


شورای عالی انقلاب فرهنگی باید سیاست‌های فرهنگی و علمی جهش تولید را تنظیم کند


در ادامه جلسه، دکتر بصیرنیا مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ گفت:  مقام معظم رهبری سال 1398 را سال رونق تولید نام‌گذاری کردند و سال 1399 را سال جهش تولید. رونق تولید ناظر به استراتژی جایگزنی واردات است و بیشتر به تامین نیازهای داخلی توجه دارد که با شعار "اقتصاد مقاومتی" هم‌راستایی دارد.
وی افزود: اما جهش تولید با توجه به سیاست کاهش وابستگی به نفت و الزام کشور به کسب درآمد از صادرات غیرنفتی، ناظر به سیاست توسعه صادراتی است.

دکتر بصیرنیا در ادامه گفت: بنابراین در جهش اقتصادی ما نیازمند به اصلاح به‌ویژه اصلاح فرهنگی در سه چرخه اصلی اقتصادی هستیم؛ اصلاح فرهنگ تولید با هدف تثبیت رونق تولید و دستیابی به جهش اقتصادی، اصلاح الگوی مصرف با هدف کسب سرمایه بیشتر برای جهش تولید و همچنین انباشت بیشتر کالا و خدمات برای صادرات بیشتر و نهایتا اصلاح فرهنگ صادراتی با هدف حضور بیشتر شرکت‌های ایرانی در عرصه جهانی و کسب منافع بیشتر و نفوذ فرهنگی از طریق حوزه اقتصادی است.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید با تنظیم سیاست‌های فرهنگی و علمی جهش تولید و ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی، علمی و فناوری و با اصلاح فرهنگ کار، زندگی و مصرف، زمینه‌های جهش تولید را در کنار دستگاه‌های تنظیم‌گر سیاست‌های اقتصادی فراهم کند.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ گفت: تشویق فرهنگ کارآفرینی، سخت‌کوشی، رقابت سالم در فعالیت اقتصادی، تشویق روحیه خودباوری در مقابل تحریم‌ها، ساماندهی نظام تبلیغات بازرگانی و زمینه‌سازی برای تبلیغات رسانه‌ای در شبکه‌های جهانی، افزایش فرهنگ بهره‌وری و کیفیت، حمایت از ابتکارات و نوآوری و اختراعات، تقویت فرهنگ خوداتکایی در روستاها و حمایت رسانه‌ای از کارآفرینان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان مطرح کشور، از اضلاع مختلف سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه هستند.


جهش تولید مستلزم عزم ملی، مشارکت همگانی جامعه و تقویت هویت جمعی است

دکتر دستگردی مدیرکل مطالعات راهبردی ستاد فرهنگ نیز در این جلسه با اشاره به این نکته که جهش تولید در راستای قوی شدن ایران مستلزم عزم ملی و مشارکت همگانی در جامعه است و این امر نیازمند وجود و تقویت هویت جمعی قوی به خصوص در میان نیروی کار فعلی و آتی است؛ گفت: هویتی که افراد را از پوسته محاسبه هزینه - فایده فردی یا خانوادگی بیرون بکشد و ایشان را در جهت ایجاد نفع جمعی و رفع نیازهای جامعه (فراتر از نیازهای فردی) به تلاش وا دارد (زیست هدفمند به مثابه یکی از عناصر معیشت مومنانه).
وی افزود: با این‌که در منابع دینی ما بسیار بر این امر تاکید شده، به نظر می‌رسد در حال حاضر این مولفه حضور چشمگیری در محاسبات و برنامه‌ریزی‌های آحاد جامعه (نوجوانان، جوانان، نیروهای شاغل و …) ندارد، هرچند مدتی است که رسانه ملی به طور جدی در این زمینه دست به کار شده است ولی جای خالی توجه به این مهم در متون و برنامه‌های آموزشی و تربیتی در تمامی مقاطع آموزشی کشور احساس می‌شود.
دکتر دستگردی گفت: البته روشن است که نظام رسانه‌ای و آموزشی تمام‌کننده کار نیستند و در عرصه سیاست و اقتصاد نیز باید این نگاه فرهنگی حاکم و مسلط باشد.

میدان فروش ایده‌های ایرانی طراحی شود


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه دکتر محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ با تاکید بر هم‌افزایی میان قدرت نرم و نوآوری و خلاقیت که در صنایع فرهنگی و صنایع خلاقانه می‌توان مشاهده کرد، اظهار داشت: این حوزه می‌تواند در جهش تولیدات داخلی موثر باشد و در عین حال می‌تواند قدرت منطقه‌ای را نیز افزایش دهد که مناسب است به این حوزه نیز توجه شود؛ در واقع میدان فروش ایده‌های ایرانی را می‌توان طراحی کرد.

وی ادامه داد: از دیگر سو این عنصر جذابیت فرهنگ را نیز ایجاد می‌کند که هم در حوزه داخلی و هم حوزه‌های خارجی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

دبیر ستاد فرهنگ از منظر عملیاتی نیز پیشنهاد کرد، کلیه فعالیت‌های این حوزه از جمله مصوبات و اسناد برای طرح در صحن اصلی شورای عالی آماده‌سازی شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان جلسه تقسیم کاری جهت عملیاتی‌سازی نحوه کاربست محورهای دوازده‌گانه سند آماده شده جهش تولید صورت پذیرفت که مقرر شد ظرف مدت یک هفته کاری به سرانجام برسد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین