|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
کد خبر: ۲۹۰۸۵۹
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۳
ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی به چین رسید که ویروس کرونای جدید بر نشست خبری نماینده این کشور در سازمان ملل متحد هم سایه افکند.

جون ژانگ روز دوشنبه در نشست خبری مربوط به تشریح برنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه مارس که ریاست آن به عهده چین است، در پاسخ به سوالی درباره ویروس کرونای جدید و اینکه ایا شورای امنیت درباره آن اقدامی خواهد داشت، این مطلب را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه امیدواریم که همه جهان ازاین ویروس ایمن شوند، افزود: ما از نزدیک این شرایط را رصد می کنیم.شرایط کرونا بر اساس نظرات سازمان جهانی بهداشت پیگیری می شود اما شورای امنیت درباره صلح و امنیت بین المللی انجام وظیفه می کند و مسایل بهداشتی در زمره وظایف این شورا قرار ندارد.

نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد ادامه داد: با این حال، شورای امنیت این شرایط را از نزدیک دنبال می‌کند اما برنامه‌ای برای برگزاری نشست درباره این بیماری ندارد. ما نسبت به گسترش کوید۱۹-  در چین و جهان بسیار نگرانیم هرچند که وضعیت در حال حاضر پایدار شده است و بهتر و بهتر خواهد شد.

ژانگ اضافه کرد: ما می دانیم که در دو ماه گذشته شیوع ویروس کرونا چالش جدی برای سلامتی و زندگی مردم چین کرد. مدیریت رئیس جمهوری شی و اقدامات فوری انجام شده اعم از محدویت های شدید در چین، در دو ماه گذشته اهمیت داشت.

وی با تاکید بر اینکه سیستم بهداشتی چین و ارتباط آن با کشورهای دیگر تقویت شد، اظهار کرد: ما پیشرفت‌های خوبی داشته ایم. تعداد بهبود یافته‌ها به ۲ هزار و ۸۰۰  نفر رسیده است که در مجموع ۴۴ هزار نفر، بهبود یافته‌اند. ما نسبت به مرگ ناشی از این شیوع نگران هستیم با این حال تعداد مبتلایان به این بیماری نسبت به روز نخست مارس، کمتر شده اند.

نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: ما به شدت برای مقابله با این ویروس کار می کنیم و با کشورهای دیگر در همکاری کامل هستیم. ما امیدواریم که آنچه در چین و خارج از آن انجام می شود به سلامتی مردم در چین و کشورهای دیگر منجر شود. ما خوشحال خواهیم شد که نه تنها اطلاعات بلکه به آنچه دست یافته‌ایم را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

ژانگ تاکید کرد: ما تجربیات و حتی کارشناسانمان را با کشورهای دیگر به اشتراک گذاشتیم و امیدواریم که به آنها در مبارزه با این ویروس کمک کنند. ما یقین داریم که پیروزی بر این ویروس بسیار نزدیک است.

وی درباره نشست مقام زن هم گفت که مطمئنیم که این بیماری بر فعالیت های سازمان ملل متحد اثر نخواهد داشت. ما از نزدیک شیوع این بیماری را در کشورهای دیگر رصد می کنیم. چین نسبت به این مساله استاندارد دوگانه‌ای ندارد و از هر تلاش کشورهای دیگر برای مقابله با این ویروس حمایت می کنیم.

نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ما واقعا فرقی بین شهروندان خود و دیگر کشورها برای درمان این بیماری نداریم. ما هیچ تبعیضی قایل نیستیم و برای کنترل این ایپدمی به طور کامل مشارکت خواهیم داشت.

جنگ رسانه ای آمریکا و چین

ژانگ در پاسخ به سوالی درباره کاهش تعداد روزنامه نگاران چینی در آمریکا از ۱۶۰ به ۱۰۰ نفر هم گفت: این مساله ارتباطی به شورای امنیت ندارد اما موضع ما روشن است. کشور ما به آزادی بیان اعتقاد دارد و از خبرنگاران حمایت کامل انجام می دهد اما چین و آمریکا تفاوت هایی دارند. مناسب نیست که آمریکا در انجام وظیفه روزنامه نگارانی که از چین می آیند، دخالت کند.

کره شمالی

وی درباره مسایل کره شمالی به خصوص آزمایش موشکی اخیر آن کشور هم گفت: آنچه که می توانم بگویم این است که مساله کره شمالی در برنامه ماه مارس شورای امنیت نیست اما درباره تمدید ماموریت کارشناسان کره بحث خواهد شد و این نشست می تواند به مساله کره شمالی مربوط شود.

نماینده دائم چین در کره شمالی افزود: ما همه طرف‌ها را به تلاش‌هایی که به گفت وگو و دبنال کردن حل این مساله از طریق گفت وگو و مذاکره منجر شود، تشویق می کنیم. دستیابی به شبه جزیره کره عاری از سلاح اتمی و دستیابی به صلح نهایی، تنها از این طریق محقق خواهد شد.

ژانگ با یادآوری پیش نویس چین و روسیه درباره برداشتن گام های متناظر بین اقدامات کره شمالی و کاهش تحریم‌ها گفت: این پیش نویس همچنان روی میز است و ما معتقدیم که برای افزایش و بهبود شرایط در کره شمالی گام‌های مهمی است.

وی با تاکید بر اینکه تحریم‌ها به تنهایی نمی توانند به اهداف منجر شوند، اظهار کرد: تحریم تنها یک ابزار برای دستیابی به اهدافمان است اما اگر یک طرف پیشرفت هایی داشت، نیازمند انعطاف طرف دیگر هم هستیم تا قطعنامه بتواند یک فضای واقعی برای آنچه که می خواهیم انجام دهیم را ایجاد کند. این همان دلیلی است که پیش نویس قطعنامه را روی میز گذاشتیم.

نماینده چین در سازمان ملل متحد تصریح کرد: فکر می کنم که اعتقاد شورای امنیت این است که تمدید ماموریت کمیته کارشناسان باید به راه حل از طریق گفت وگو منجر شود و به ما فرصت بدهد تا به این هدف برسیم.

ژانگ خاطرنشان کرد: ما باید از تاثیرات منفی بر مردم عادی کره شمالی جلوگیری کنیم. این دلیلی است که ما خواستار اصلاح تحریم‌هایی هستیم که علیه کره شمالی اعمال شده است. خیلی از کشورها از جمله کره شمالی از کرونای-۱۹ متاثر شده‌اند. به همین دلیل ما باید راهی برای کمک رسانی به آنها داشته باشیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم که همه طرف‌ها فکر کنند که چه راهی می‌تواند به بهترین راه حل منجر شود. ما می دانیم که آنها اقدامات مهمی برای جلوگیری از گسترش این بیماری اتخاذ کرده‌اند اما من از نیویورک اطلاعات دقیقی از آنجا ندارم.

استعفای غسان سلامه و لیبی

نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که استعفای غصان سلامه نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی چه تاثیری بر روند بحران این کشور خواهد گذاشت، گفت: این مساله ای جدید برای همه ما است. از زمان دریافت این اطلاعات زمان زیادی برای ارزیابی نداشته ایم.

ژانگ ادامه داد: آنچه که می توانم بگویم این است که مساله لیبی یکی از برنامه‌های شورای امنیت است. از تلاش های سلامه به خاطر ترویج صلح و امنیت در آن کشور قدردانی می کنیم.

وی اضافه کرد: ما شرایط جدید لیبی را نزدیک رصد خواهیم کرد و باید در حمایت از نقش سازمان ملل متحد اعم از تلاش های دبیرکل در یافتن راه حل صلح متعهد باشیم. از فرایند صلح در لیبی حمایت می کنیم و به دبنال صلح نهایی در آن کشور هستیم.

سلامه روز دوشنبه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: دو سال و نیم برای متحد کردن لیبیایی ها و توقف مداخله خارجی و حفظ وحدت این کشور تلاش کردم. نشست برلین برگزار و قطعنامه ۲۵۱۰ صادر شد.

وی افزود: با وجود تردید برخی، سه روند سیاسی در لیبی آغاز شد. اما اکنون اعتراف می کنم که سلامتی ام دیگر تاب این همه استرس را ندارد. از این رو از دبیر کل سازمان ملل درخواست کردم که استعفای مرا بپذیرد. امیدوارم که لیبی روی صلح و امنیت را ببیند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین