کد خبر: ۲۹۰۶۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۸
گرچه تعداد بسیار محدودی از سازمان‌ها بنا به شرایط خود در مورد نحوه حضور کارکنان تغییراتی در رفت آمد و ساعت کار آنها ایجاد کرده‌اند ولی دولت و البته بخش خصوصی به صورت رسمی در این رابطه تصمیم نگرفته و ابلاغیه‌ای نداشته‌اند.
در جریان شیوع ویروس کرونا و نگرانی که از بابت ابتلا به آن وجود دارد، کاهش ساعت کاری کارکنان و یا دورکاری آنها نیز مطرح است ولی دولت هیچ تصمیمی در این رابطه نگرفته و به استناد اظهارات اخیر رئیس جمهوری برنامه‌ای هم در این‌باره ندارد.

به گزارش ایسنا، طبق توصیه پزشکان در شرایط موجود برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، مردم باید کمترین حضور را در محیط‌های عمومی و شلوغ داشته و تا حد ممکن در خانه بمانند از سویی در صورت حضور در فضای بیرون و کار باید نکات بهداشتی را کاملا رعایت کنند.

با این حال تراکم جمعیت به خصوص در شهر تهران و احتمال شیوع ویروس از این طریق موضوعی است که اجتناب ناپذیر بوده و هر اندازه در این باره توصیه شده است همچنان شاهد جمعیت زیادی در مکان‌ها و وسایل نقلیه عمومی هستیم که خود می‌تواند احتمال درگیری افراد با ویروس کرونا را افزایش دهد، افرادی که بخش زیادی از رفت و آمد آنها به دلیل حضور در محیط کار، دانشگاه و یا مدارس است.

در مورد تعطیلی دانشگاه و یا مدارس در مقاطع کوتاه تصمیم گیری‌های انجام شد ولی در این بین مساله کاهش رفت و آمدها و حداقل حضور مردم در فضای کاری مطرح است که تا حد ممکن بتوانند به طور غیر مستقیم و با حداقل حضور و برخور با یکدیگر به فعالیت بپردازند.

گرچه تعداد بسیار محدودی از سازمان‌ها بنا به شرایط خود در مورد نحوه حضور کارکنان تغییراتی در رفت آمد و ساعت کار آنها ایجاد کرده‌اند ولی دولت و البته بخش خصوصی به صورت رسمی در این رابطه تصمیم نگرفته و ابلاغیه‌ای نداشته‌اند.

این در حالی است که پیگیری  از سازمان اداری و استخدامی به عنوان مسئول مربوط به وضعیت کارکنان درباره برنامه و یا پیشنهادی برای کاهش حضور کارکنان ویا دور کاری آنها در رزوهای آتی و چگونگی شرایط آنها بی پاسخ ماند.

اما پرس و جوی ماجرای تغییر در ساعت کاری کارکنان در شرایط موجود از تاجی-معاون سابق حقوقی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهور-(سازمان اداری و استخدامی فعلی) با این توضیح همراه بود که در مقررات و قوانین مربوطه درباره نحوه حضور کارکنان در شرایط حساسی مانند وضعیت فعلی اشاره‌ای نشده است ولی موضوع دورکاری کارکنان همواره مطرح و قابل پیگیری بوده و آئین نامه‌ای در این باره وجود دارد.

تاجی با بیان اینکه دولت می‌تواند در باره دورکاری و حداقل حضور کارکنان برای ممانعت از شیوع ویروس کرونا تصمیم‌گیری کند، افزود: این موضوع نیاز به وضع قوانین ندارد و با توجه به اختیاراتی که در قانون اساسی برای رئیس جمهوری وجود دارد وی در این‌باره می‌تواند تصمیم‌گیری کند در عین حال که شورای عالی اداری نیز  که ریاست آن با رئیس جمهوری است محلی برای بررسی و اتخاذ تصمیم در این باره خواهد بود.

وی با بیان اینگه در دورکاری کارکنان می‌توانند وظایف محول شده را بدون حضور فیزیکی در محل کار  و سازمان خود و با رعایت ضوابط انجام دهند، یادآور شد: هر چند در مورد تمامی مشاغل این امکان وجود ندارد ولی در شرایط موجود و با توجه به اینکه در تراکم جمعیت احتمال شیوع این ویروس بیشتر است، برای دوره‌ای کوتاه کارمندان می‌توانند به صورت حداقل در محل کار خود حاضر شده و تراکم جمعیت را کاهش دهند.

با این وجود از تازه‌ترین اظهارات حسن روحانی-رئیس جمهوری- این‌گونه بر می‌آید که دولت برنامه‌ای برای کاهش ساعت کاری و یا دورکاری کارکنان ندارد، وی گفته کار و فعالیت در کشور باید همانگونه که در هفته‌ها و ماه‌های گذشته بوده ادامه پیدا کند، البته هر کجا جمعیت و اجتماعی هست باید همه مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی اعمال شود، مدارس، دانشگاه‌ها، کارگاه‌ها و ... همه باید مراقبت کنند و از طرفی همه باید فعالیت کنیم.

روحانی این را هم گفته که این یکی از نقشه‌ها و توطئه‌های دشمنان ماست که با هراس‌افکنی کشور را به تعطیلی بکشانند، پس همه باید کار کنیم ولی مراقب هم باشیم.

این در حالی است که در حال حاضر تعداد کارکنان دولت به بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد که رفت و آمد روزانه آنها در کنار کارکنان بخش خصوصی و البته مدارس و دانشگاه‌ها حجم زیادی از جمعیت را در مکان‌ها وسایل نقلیه عمومی ایجاد می‌کند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین