کد خبر: ۲۸۷۵۷۵
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۲
جمهوری اسلامی ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند، اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهره‌مندی اقتصادی ایران، گام‌های کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی ۶۰ روزه آغاز کرد.
  نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با استقبال از فعال کردن مکانیسم حل اختلاف برجام توسط سه کشور اروپایی، از این کشورها خواست برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اقدام کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سه‌شنبه شب در سخنانی ادعای خود درباره تلاش ایران برای دست یافتن به سلاح هسته‌ای را تکرار کرد.

نتانیاهو گفت: اسرائیل اجازه نخواهد داد ایران به سلاح‌های هسته‌ای دست یابد. من همچنین از همه کشورهای اروپایی می‌خواهم که اکنون تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازگردانند.

ادعای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی است که ایران عضو پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) بوده و از سوی دیگر در برجام اعلام کرده است که هرگز قصد تولید سلاح هسته‌ای ندارد.

جمهوری اسلامی ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هسته‌ای  را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند، اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهره‌مندی اقتصادی ایران، گام‌های کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی ۶۰ روزه آغاز کرد.

براین اساس با صدور بیانیه‌ای، شروع گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی را اعلام کرد؛ براساس آن تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط براساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.
ایران بارها اعلام کرده در صورت رفع تحریم‌ها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز درباره تلاش سه کشور اروپایی طرف برجام برای فعال کردن مکانیسم حل اختلاف گفت: متاسفانه در مدت یکسال طرف‌های اروپایی برجام به رغم تعهداتی که هم در برجام داشتند و هم صراحتا و به طور رسمی پس از خروج آمریکا از برجام در جلسات کمیسیون مشترک برعهده گرفتند، نتوانستند اقدامی ملموس و جدی برای ایفای تعهدات خود صورت دهند.

وی افزود: به همین سبب نیز، کشورمان از مقررات پیش بینی شده در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام استفاده کرده و اجرای بخشی از تعهدات هسته ای خود را طی پنج گام با فواصل زمانی قابل ملاحظه متوقف کرد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین