سیدعباس عظیمی (مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت) خبر درگذشت شهلا ریاحی را تایید کرده است.
منوچهر ریاحی فرزند این هنرمند صبح امروز از درگذشت وی شامگاه دیشب (سهشنبه، دهم دی) خبر داد و گفت بهزودی در مورد مراسم تشییع و تدفین پیکر این هنرمند تصمیمگیری و اطلاعرسانی میشود. شهلا ریاحی (با اسم اصلی قدرتزمان وفادوست) در ۱۷ بهمن ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را تا مقطع سیکل ادامه داد و در ۱۷سالگی، بنا به خواست و راهنمایی همسرش اسماعیل ریاحی به صحنه تئاتر تهران راه یافت.
در نخستین بازیاش که برگرفته از نمایشنامهای با عنوان سیاست هارونالرشید بود، نقش اول را بهگونهای ایفا کرد که با استقبال بسیاری مواجه شد و بازی در این اثر باعث شد بعدها بهعنوان یک بازیگر سرشناس موردتوجه قرار گیرد. او سینمای حرفهای را سال ۱۳۳۰ با فیلم خوابهای طلایی به کارگردانی معزالدیوان فکری تجربه کرد. ریاحی سال ۱۳۳۵ فیلم مرجان را کارگردانی کرد و به این ترتیب نام اولین زن کارگردان سینمای ایران را به خود اختصاص داد.
وی گوینده رادیو و تلویزیون، مجری برنامههای کودک تلویزیون بود. شهلا ریاحی هنرپیشه صدا و دوبلور بود و فیلمهای زیاد ایرانی و خارجی را دوبله کرد از جمله فیلمهای معروفی چون دلیجان آتش و بربادرفته. وی در کنار بزرگانی همچون حسین عرفانی، منوچهر نوذری، احمد رسول زاده، ولیالله مؤمنی، نصرالله مدقالچی به کار دوبله پرداخت.
از این هنرمند عرصه نمایش، ۸ آذر ۱۳۹۴ و همزمان با آغاز نمایش فیلم سینمایی شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی بهعنوان نخستین کارگردان زن سینما تجلیل شد. شهلا ریاحی در حدود ۷۰ فیلم سینمایی نقشآفرینی کرد. از آثار ماندگار وی میتوان دلشدگان، گلنار، مرگ پلنگ، چشم عقاب، فرار از جهنم، تحفه هند، رویای نیمهشب تابستان و بچههای طلاق را نام برد.
پیکر مرحوم شهلا ریاحی بازیگر قدیمی روز یکشنبه 15 دیماه تشییع میشود.
عباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به ایسنا گفت: مراسم تشییع این هنرمند ساعت 10 صبح روز یکشنبه 15 دیماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار خواهد شد.
او همچنین افزود: این هنرمند در کنار همسرش اسماعیل ریاحی به خاک سپرده میشود.
به گفته عظیمی مراسم ترحیم شهلا ریاحی، روز پنجشنبه 19 دیماه از ساعت 18 تا 19:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار میشود.
ریاحی، بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون متولد سال 1305 بود که شامگاه 10 دیماه در سن 93 سالگی درگذشت.
او طبق گفته پسرش، از حدود 10 ماه قبل قادر به صحبت کردن و غذا خوردن نبود و مدتها بود که کسی از اطرافیانش را نیز نمیشناخت.
از جمله فیلمهای این بازیگر میتوان به «پرنده کوچک خوشبختی»، «پرستار شب»، «گل مریم»، «در مسیر تندباد»، «مرگ پلنگ»، «بچههای طلاق»، «دلشدگان»، «دوفیلم با یک کلید»، «راه و بیراه»، «میخواهم زنده بمانم»، «چراغ خانه»، «همسران»، «این خانه دور است» و «سلام به انتظار» اشاره کرد.
او علاوه بر سالها حضور در عرصه بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینما، با ساخت فیلم «مرجان» در سال 1335 به عنوان اولین کارگردان زن سینمای ایران نیز شناخته میشود. آخرین حضور او در سینما به فیلم «نهنگ عنبر ۲» در سال ۹۵ برمیگردد.