کد خبر: ۲۸۶۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱
برای کنترل این بیماری تمام واحدهای صنعتی تخم گذار و مادر در ۱۲ استان پرخطر کشور ملزم به اجرای واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد شده‌اند زیرا این ویروس در گردش است و امکان انتقال آن از طریق پرندگان آزادپرواز و مهاجر به واحدهای صنعتی وجود دارد.
  مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سال گذشته باعث معدوم سازی ۲۶ میلیون قطعه مرغ تخم گذار شد.

علیرضا اکبرشاهی امروز یکشنبه هشتم دی ماه در نشست کمیته فنی بیماری‌های طیور که در اداره کل دامپزشکی البرز برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باعث معدوم سازی بیش از ۲۶ میلیون قطعه مرغ تخم گذار در کشور شد ولی خوشبختانه امسال این بیماری ۹۹ درصد کنترل شده و نگران شیوع آن نیستیم.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به وضعیت شیوع این بیماری در سال جاری ادامه داد: فقط در فروردین ماه سال جاری چند کانون  از این بیماری در کشور شناسایی شد.

وی افزود: برای کنترل این بیماری تمام واحدهای صنعتی تخم گذار و مادر در ۱۲ استان پرخطر کشور ملزم به اجرای واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد شده‌اند زیرا این ویروس در گردش است و امکان انتقال آن از طریق پرندگان آزادپرواز و مهاجر به واحدهای صنعتی وجود دارد.

اکبرشاهی گفت: در اجرای طرح واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، ۴۰ میلیون قطعه از طیور صنعتی تحت پوشش قرار گرفتند که نشان می دهد در کنترل بیماری تاثیر زیادی داشته است.

وی بیان داشت: برای اجرای این واکسیناسیون ۱۱۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده و دو شرکت داخلی نیز در حال تولید این واکسن هستند و با برنامه‌های در دست اقدام امیدواریم تا پایان سال شاهد تولید کامل این واکسن در داخل باشیم.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری­های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به موضوع تاثیر گله‌های تخم گذار در کنترل این بیماری اشاره کرد و گفت: گله‌های تخم گذار بایستی تا سن مشخصی از این واکسن استفاده کنند و اگر قرار است این گله‌ها نگهداری شوند باید حتما واکسن آنفلوانزا برای آنها استفاده شود در غیر این صورت باید حذف شوند.

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون جمعیت طیور علیه بیماری نیوکاسل گفت: در فاز اول این طرح که در فصل پاییز (مهرماه) اجرا شد ۲۹ میلیون قطعه طیور بومی واکسینه شدند.

وی اظهار داشت: مرحله دوم این طرح نیز از دهه مبارک فجر آغاز می شود که در نظر است تا در این مرحله بیش از ۳۵ میلیون قطعه طیور بومی واکسینه شوند.

وی اضافه کرد:‌ همچنین مرحله سوم طرح نیز در اردیبهشت ماه سال آینده با همکاری تشکل ها و بسیج به صورت رایگان انجام خواهد شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین