|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۴
کد خبر: ۲۸۶۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵
دستگاههای مختلف در بحث جمع آوری آبهای سطحی اقدامات اساسی را در اهواز انجام دادند. در طول شبانهروز در ساعتهای مختلف از مراحل مختلف تخلیه آب در اهواز بازدید می کردم و در همه ساعت‌ها کارگران مشغول به کار بودند. در این زمینه سعی شد تا کار تخلیه آب به صورت کارشناسی و مطالعاتی انجام شود.
  استاندار خوزستان گفت: در بارش های ۲۵ آذرماه، ۱۷ میلیون متر مکعب آب در طول ۳ ساعت وارد اهواز شد که حدود ۱۵ درصد آن بر روی رودخانه کارون ریخته شد.

غلامرصا شریعتی در جلسه شورای برنامه ریزی خوزستان که امروز، ۳۰ آذرماه با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: هرچه زمان جمعآوری آبهای سطحی طولانی تر شود، مشکلات زیست محیطی و بهداشتی برای مردم ایجاد میشود و در این زمینه در تلاش هستیم تا به سرعت نسبت به جمعآوری آبهای باقی مانده در سطح شهرها اقدام شود.

وی افزود: بارش اخیر در ۲۵ آذر، اگرچه رخداد نادری نیست اما جز رگبارهای شدید تلقی میشود. در طول ۵۰ سال اخیر سه بارش به این شکل بوده که میزان بارش امسال در رتبه سوم بارشهای رگباری قرار میگیرد.

استاندار خوزستان تصریح کرد: این حجم عظیم بارش با ضعف در جمعآوری آبهای سطحی و مشکلات فاضلاب اهواز مساله را بسیار جدی کرد و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورد.

شریعتی بیان کرد: در سالهای قبل، اهواز وسعت کنونی را نداشت و مناطق آسیب پذیر کنونی مانند شهرک  دانشگاه، کمپلو و ... به وسعت کنونی نبودند. از گذشته تا کنون مناطق بحرانی اهواز به علت پست و پایین بودن سطح آنها از سطح معابر، همچنان بحرانی هستند و علاوه بر این، مناطق وسعت پیدا کردهاند و انتقال آب از این مناطق به راحتی ممکن نیست.

وی گفت: در بارش ۲۵ آذرماه،  ۱۷ میلیون متر مکعب آب در طول ۳ ساعت وارد اهواز شد که حدود ۱۵ درصد آن بر روی رودخانه کارون ریخته شد. کمترین بارش در منطقه یک اهواز رخ داد و وسیعترین بارش در منطقه ۴ اهواز بود که معادل ۱۷ درصد بارش بوده است.

شریعتی عنوان کرد: وقتی سیستم جریان فاضلاب مسیر زیادی را طی میکند تا آب را تخلیه کند برای تخلیه دچار مشکل میشود و گستردگی مناطق در طول سالها عامل این مساله است.

وی گفت: دستگاههای مختلف در بحث جمع آوری آبهای سطحی اقدامات اساسی را در اهواز انجام دادند. در طول شبانهروز در ساعتهای مختلف از مراحل مختلف تخلیه آب در اهواز بازدید می کردم و در همه ساعت‌ها کارگران مشغول به کار بودند. در این زمینه سعی شد تا کار تخلیه آب به صورت کارشناسی و مطالعاتی انجام شود.

وی افزود: اکنون تنها منطقه حاد اهواز که آب در آن است، شهرک دانشگاه است که البته اکنون از بحران خارج شده و آب در منازل نیست. سطح آب تا حدودی پایین آمده و امیدوارم شرایط حاد این منطقه ظرف مدت امروز تا فردا خارج و وضعیت عادی‌تر شود.

شریعتی اظهار کرد: در خرمشهر شرایط مطلوب نیست و در این زمینه تا فردا ظهر وضعیت را در خرمشهر عادی خواهیم کرد و شرایط را مناسب میکنیم.

استاندار خوزستان در بحث مصوبه ۱۵ فروردین ماه ۹۶، گفت: اقدامات خوبی در این زمینه در بحث آبرسانی آبادان و خرمشهر انجام شد. در این زمینه بحث تامین لولههای آبرسانی غدیر را پیگیری خواهیم کرد. همچنین بحث آبرسانی شمال شرق اهواز را پیگیری خواهیم کرد. همچنین در بحث ریزگردها کمکهای بسیار خوبی شد.

وی با بیان اینکه در بحث برق نیز اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: در این زمینه از ۱۵۰۰ میلیارد تومان، ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بخش برق استان پرداخت شد و تحولات جدی در حوزه برق استان صورت گرفت. همچنین ۱۵ پست GIS در خوزستان خریداری شد و اکنون در حال نصب هستند.

استاندار خاطرنشان کرد: متوسط قطعی برق استان قبل از مصوبه فروردین ماه سال ۹۶، حدود ۲ هزار دقیقه بود اما پس از این مصوبه به ۷۰۰ دقیقه رسیده است؛ هرچند که با شرایط نرمال کشور فاصله زیادی داریم.

وی گفت: در مصوبه فروردین ماه سال ۹۶ دولت، برآوردهای فاضلاب نسبت به دیگر بخشها به خوبی دیده نشد و کمتر به آن توجه شد. به این علت اختصاص اعتبارات به این بخش نسبت به سایر بخش‌ها کمتر بود.

شریعتی با بیان اینکه مهمترین مساله خوزستان آب و فاضلاب است، گفت: طرح مطالعات فاضلاب اهواز و استان نیاز به بازنگری و به روزرسانی دارد و همچنین باید مدیریتی در این زمینه انجام شود تا از هدررفت منابع جلوگیری شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین